EUROLEAGUE

Μανουσέλης: "Ο αγώνας στο Μιλάνο είναι 100% στα χέρια του Ολυμπιακού"

Μανουσέλης: "Ο αγώνας στο Μιλάνο είναι 100% στα χέρια του Ολυμπιακού"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μάνος Μανουσέλης, ανέλυσε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" την πορεία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού Superfoods στην Ευρωλίγκα, καθώς και την εξέλιξη της διοργάνωσης. (AUDIO)

Ο προπονητής, Μάνος Μανουσέλης, ανέλυσε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Γιάννη Φιλέρη, την πορεία Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού Superfoods στην Ευρωλίγκα, καθώς και την εξέλιξη της διοργάνωσης.

Για την συμβολή του Γιάννη Μπουρούση στη νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods επί της Μπαρτσελόνα, με το δεδομένο ότι ο Κρις Σίνγλετον ήταν τραυματίας: «Ο Μπουρούσης έπαιξε και για τους δύο. Ήταν σημαντική η βραδιά αυτή για τον Παναθηναϊκό. Πήρε το ματς με τη Μπαρτσελόνα και κέρδισε δύο παίκτες που είχαν αμφισβητηθεί έντονα και μιλάω για τον Μπουρούση και τον Παππά. Θα έρθουν καλύτερες μέρες για τον Παναθηναϊκό, γιατί «χτίζει» νοοτροπία ομάδας που όταν θέλει αποτελέσματα τα παίρνει. Το θέμα είναι να τον δούμε και απέναντι σε ομάδες με καλύτερο αντίπαλο από τη Μπαρτσελόνα, που δεν παίζει όπως θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Το πλην του Παναθηναϊκού γενικά είναι τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο φέτος, είναι τα εκτός έδρας παιχνίδια. Δεν έχει τη συνοχή να κρατήσει το πνεύμα του ΟΑΚΑ και στα εκτός έδρας ματς. Πρέπει να κρατήσει τον ίδιο προπονητή χρόνια, γιατί οι αυτοματισμοί δεν βγαίνουν σε ένα βράδυ».

Για τον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι στην φάση που καλείται να νικήσει την κάθε φάση, του κάθε αγώνα ξεχωριστά. Όταν αλλάζουν τα συστήματα, αλλάζει και η εικόνα του. Παίζει άλλο μπάσκετ δεκάλεπτο με δεκάλεπτο. Είναι άλλη ομάδα με Καλάθη, άλλη με Τζέιμς και άλλη με Μπουρούση».

Για τον σχεδιασμό του Παναθηναϊκού:« Αν το ψάξει κάποιος τι έχει γίνει στον Παναθηναϊκό, θα δει ότι έγιναν πράγματα που θέλουν πέντε χρόνια να γίνουν σε άλλες ομάδες. Έφυγε ο Πεδουλάκης, μπήκε ο Τζέιμς στην προπόνηση, βγήκε χτυπημένος. Μετά χτύπησε ο Γκιστ και ήρθε ο Γκάμπριελ. Εχει κάνει ο προπονητής τρεις με τέσσερις επανεκκινήσεις μέσα στη σεζόν».

Για τον Αλεσάντρο Τζεντίλε:« Ο τρόπος που προσπαθεί ο Πασκουάλ να βάλει τον Τζεντίλε στην ομάδα είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση. Με το που πήρε το δικαίωμα να παίξει, ξεκινάει στην πεντάδα. Δεν ξέρω αν τον βοηθάει αυτό. Νομίζω του έχει φορτωθεί λίγο παραπάνω βάρος απ” ότι πρέπει. Ο παίκτης δεν ξέρει τι θέλει να κάνει και η ομάδα δεν ξέρει πως να τον βοηθήσει. Δεν πιστεύω ότι ο Τζεντίλε είναι το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι πιο μεγάλο πρόβλημα είναι η συνύπαρξη Καλάθη – Τζέιμς. Από τη στιγμή που έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα ο Τζέιμς τα νούμερα του Καλάθη έχουν πέσει αρκετά».

Για το αν υπάρχει έλλειμμα στην θέση «5»: «Είναι ένα θέμα ότι δεν υπάρχει κάποιος να αναπληρώσει το δίδυμο Μπουρούση – Σίνγλετον και το θέμα είναι ότι ο Γκάμπριελ δεν μπορεί να παίξει καθόλου στο«5».

Για τον Ολυμπιακό: «Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ φορμαρισμένη ομάδα. Ίσως το μοναδικό πράγμα που θα έπρεπε να ανησυχεί τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Έχει σερί οκτώ νίκες σε εννιά ματς. Με εξαίρεση την ήττα από τον Παναθηναϊκό, έχει να χάσει από την Μακάμπι. Το σημαντικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει τα διπλά που του εξασφαλίζουν την είσοδο στην οκτάδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο απόδοσης για μεγάλο διάστημα. Η φετινή Ευρωλίγκα είναι μία βάρβαρη κατάσταση, χρειάζεσαι κάθε εβδομάδα τις νίκες και πλέον… όποιος αντέξει».

Για τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού με την Αρμάνι Μιλάνο: «Το μιλάνο είναι ο ορισμός της… αντιομάδας. Ο καθένας παίζει για τον εαυτό του και το επόμενο συμβόλαιο. Όταν η ΤΣΣΚΑ χάνει από την Ζαλγκίρις, τότε ο Ολυμπιακός πρέπει να ακούσει αυτό το καμπανάκι από το Κάουνας. Το ματς είναι 100% στα χέρια του Ολυμπιακού. Πρέπει να σταματήσει τον Σιμόν και τον Σάντερς που έχουν περισσότερη ώρα τη μπάλα στα χέρια τους».

Για τον λόγο που κανένα πλάνο δεν αποδίδει στην Αρμάνι Μιλάνο: «Η προσέγγιση που κάνουν το Μιλάνο είναι περισσότερο ΝΒΑ. Δηλαδή να παίξουμε μπάσκετ να χαρούμε, παρά να παίξουμε σκληρή άμυνα, που αυτό είναι η βασική προϋπόθεση για να αντέξεις στη Ευρωλίγκα».

Για το νέο format της Ευρωλίγκας: «Μου αρέσει πολύ. Είναι ενδιαφέρουσα. Απλά έχω την αίσθηση ότι κουράζονται οι πάντες, ακόμα και αυτοί που είμαστε απ” έξω. Αλλά για τον κόσμο που αγαπάει το μπάσκετ είναι μαγική. Θα πρέπει η Ευρωλίγκα, να συνδεθεί με το υπόλοιπο μπάσκετ, για να υπάρχει παραγωγική διαδικασία».

Για τον αγώνα του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα: «Είναι πολύ δύσκολο γήπεδο. Για τον Παναθηναϊκό, υπάρχει η κούραση του ταξιδιού και η ένταση του αγώνα με τη Μπαρτσελόνα. Ακόμα ο Μπουρούσης έχει πολλά λεπτά στα τελευταία ματς. Αυτά είναι προβλήματα που δεν λύνονται. Ο Παναθηναϊκός είναι πραγματικά γενναίος, αλλά και ο Ερυθρός Αστέρας δεν έγινε ξαφνικά Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάνου Μανουσέλη:

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ