EUROLEAGUE

Λιέτουβος - Μπάμπεργκ 67-62

Λιέτουβος - Μπάμπεργκ 67-62

Η Λιέτουβος νίκησε με 67-62 την Μπάμπεργκ, που κατάφερε όμως με buzzer-beater του Γκόλντσμπερι να υπερασπιστεί το +6 του πρώτου γύρου και να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

"Γλυκιά" ήττα γνώρισε στη Λιθουανία η Μπάμπεργκ, που χάρη σε ένα εντυπωσιακό buzzer-beater του Γκόλντσμπερι, κατάφερε να "κατεβάσει" τη διαφορά στους 5 πόντους, υπερασπίζοντας το +6 που είχε από το παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Η Λιέτουβος κυριαρχούσε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και τους 12 πόντους, χάρη σε έναν εξαιρετικό Ρενάλντας Σεϊμπούτις, αλλά στα τελευταία λεπτά, οι Γερμανοί αντεπιτέθηκαν.

Με το σκορ στο 66-58, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με μία βολή του Νάχμπαρ, κι ενώ απέμεναν 6''. Αμέσως έγινε φάουλ στον Ραντόσεβιτς, ο οποίος επίσης ευστόχησε μόνο στη μία βολή. Ωστόσο, ο Σεϊμπούτις βιάστηκε να κάνει φάουλ στον Φορντ, σε μία φάση που δύσκολα θα απειλούσε το καλάθι της Λιέτουβος με 2'' να απομένουν. Ο Αμερικανός έβαλε την πρώτη βολή, έχασε τη δεύτερη, αλλά ως "από μηχανής θεός", ο Γκόλντσμπερι πήρε την μπάλα και ευστόχησε με τη βοήθεια του ταμπλό για το 67-62.

Έτσι, οι δύο ομάδες ισοβαθμούν μαζί με την Παρτίζαν, έχοντας σημειώσει από δύο νίκες, με μία αγωνιστική να απομένει. Η Μπάμπεργκ υποδέχεται τους Σέρβους και χρειάζεται απλά μία νίκη για να πάρει το εισιτήριο για το Top-16. Η Παρτίζαν θέλει δική της νίκη και ταυτόχρονα ήττα της Λιέτουβος στην Τουρκία απέναντι στην αδιάφορη Μπεσικτάς, ενώ οι Λιθουανοί χρειάζονται νίκη δική τους, αλλά και των Σέρβων, ώστε να πανηγυρίσουν την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 35-28, 50-43, 67-62

ΛΙΕΤΟΥΒΟΣ (Μασκολιούνας): Ντούλκις 1, Μπαμπράουσκας 4, Σεϊμπούτις 19, Μπουτερλεβίτσιους 8 (2), Σαμαρτζίνσκι 2, Κατελίνας 3, Νέντοβιτς 7 (1), Ραντόσεβιτς 9, Ιβάνοφ 4, Μπλουμς 10 (2)

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ (Φλέμινγκ): Γκίπσον, Γκόλντσμπερι 7 (1), Νάχμπαρ 12 (1), Τάντα 7 (1), Νόιμαν, Φορντ 5, Τζέικομπσεν 10 (2), Γκάβελ 9 (1), Τσίρμπες 12, Όγκιλβι

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ