EUROLEAGUE

Κατέβασε ρολά η ιστορική Μπόσνα

Κατέβασε ρολά η ιστορική Μπόσνα

Το 1979, η Μπόσνα Σαράγεβο έγινε η πρώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης από την πρώην Γιουγκοσλαβία. Σήμερα (22/10) ο σύλλογος ενημέρωσε πως αναστέλλει τη λειτουργία του λόγω οικονομικών προβλημάτων!

Τη δεκαετία του '70, η Βαρέζε δεν ήταν μια καθημερινή, τυπική, περίπτωση ομάδας. Ήταν φόβητρο και κυρίαρχος στην Ευρώπη! Ήταν και η μία εκ των φιναλίστ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Διόρθωση: ήταν η φιναλίστ, για δέκατη διαδοχική χρονιά. Απέναντι της βρέθηκε μια εκπρόσωπος της -ενωμένης τότε- Γιουγκοσλαβίας, η Μπόσνα Σαράγεβο.

Όταν όλα τελείωσαν, στο Palais des Sports της Γκρενόμπλ όπου διεξήχθη ο τελικός στις 5 Απριλίου 1979, η Μπόσνα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς και του Μίρζα Ντελίμπασιτς θα γινόταν η πρώτη εκπρόσωπος της Γιουγκοσλαβίας που πάτησε στην κορυφή της Ευρώπης και η μόνη -εξαιρουμένης της ΤΣΣΚΑ- που τα κατάφερε, έχοντας στο ρόστερ μόνο γηγενείς παίκτες!

Σήμερα (22/10) ο ιστορικός σύλλογος της Βοσνίας ενημέρωσε πως αναστέλλει τη λειτουργία του λόγω οικονομικών προβλημάτων, απόφαση που πάρθηκε στο χθεσινοβραδινό διοικητικό συμβούλιο. Ο οργανισμός ιδρύθηκε το 1951 και κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών υπό τις οδηγίες του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς καθώς και τρία πρωταθλήματα στην ενωμένη Γιουγκοσλαβία.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ