EUROLEAGUE

Η βαθμολογία των παικτών του Ολυμπιακού στο φάιναλ-φορ

Η βαθμολογία των παικτών του Ολυμπιακού στο φάιναλ-φορ
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Φιλέρης σημειώνει μια σκηνή μετά τον τελικό, αξιολογεί και βαθμολογεί τους παίκτες του πρωταθλητή Ευρώπης (και τον προπονητή τους) στο μαγικό διήμερο του Λονδίνου, όπου ο Ολυμπιακός έκανε πράγματα και θαύματα (VIDEOS)...

Η ιστορία του Ολυμπιακού γράφεται ακόμη. Ο θρίαμβος του Λονδίνου σιγά-σιγά συνειδητοποιείται απ΄όλους. Θα μείνουμε σε μια σκηνή-απόδειξη για το πως λειτουργεί αυτή η ομάδα. Ο τελικός έχει ολοκληρωθεί και ο Βασίλης Σπανούλης ο αρχηγός της ομάδας και πιο ακριβοπληρωμένος απ΄όλους, σφίγγει στην αγκαλιά του και χοροπηδάει μαζί με τον Δημήτρη Πασχόπουλο. Τον για 17χρόνια φροντιστή των "ερυθρολεύκων"!

Έτσι είναι ο μπασκετικός Ολυμπιακός. Μια γροθιά. Μια ομάδα που δεν έχει παιδιά και αποπαίδια, που μπορεί να ανατρέψει διαφορές, να κάνει ανατροπές, να πανηγυρίσει και να συνεχίσει αυτό που γνωρίζει πολύ καλύτερα από τον καθένα, πλέον, στην Ευρώπη. Να νικάει!

Οι πρωταγωνιστές ήταν πολλοί. Πήγαν στο Λονδίνο σαν μια οικογένεια και γύρισαν αγκαλιά με την κούπα της Ευρωλίγκας, που δεν έφυγε από τον Πειραιά και έγινε αντικείμενο λατρείας από τους προέδρους Αγγελόπουλους, ως τον τελευταίο οπαδό. Η υποδοχή σε δυο δόσεις, πρώτα στο Ελευθέριος Βενιζέλος και μετά στο ΣΕΦ, ήταν αποθεωτική και όπως αρμόζει σε ένα πρωταθλητή Ευρώπης. Για να δούμε, όμως, τι έκαναν ένας προς ένας οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην Ο2 Αρένα.

Έντεκα παίκτες (ο Γκετσεβίτσιους δεν έπαιξε δευτερόλεπτο) κι ο προπονητής τους...

Νο 4: Κάιλ Χάινς

Τι έκανε; Τα πάντα. Τα έβαλε με τους πάντες, κέρδισε τους πάντες! Για πολλούς ο πολυτιμότερος παίκτης και στους δυο αγώνες, έδωσε το γνωστό ρεσιτάλ μέσα στο παρκέ. Ο τύπος είναι απίστευτος, δεν το διαβάζετε για πρώτη φορά, αλλά όπως ... κάθε φορά, ο Χάινς μας αναγκάζει να επιστρατεύσουμε τα κλισέ.

Οι αριθμοί του: 45:29 λεπτά, 25π (9/14δ, 7/8β, 15ρ, 3ασ, 2κλ, 2κοψ, 2λ)

High Light: Η τάπα στον Μίροτιτς, ενώ έφευγε στον αιφνιδιασμό για να καρφώσει. Και το γκολ-φάουλ στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ μετά από ένα επιθετικό ριμπάουντ ωραίο ήταν.

Τι δεν έκανε: Δεν ευστόχησε στην τελευταία βολή του τελικού για να τελειώσει με ...100% από τη γραμμή. Και επίσης δεν σκούπισε, σφουγγάρισε και συμμάζεψε την Ο2 Αρένα μετά τον τελικό.

Βαθμός: 10 (ή μήπως ... 20);

Νο 5: Έισι Λο

Τι έκανε; Βοήθησε τα μέγιστα. Όσα του στέρησε ο τραυματισμός του πριν από τον περσινό τελικό, τα πρόσφερε στον τελικό με μια απολαυστική εμφάνιση, οργανώνοντας και τρέχοντας στο γήπεδο, σε ένα εκπληκτικό βράδυ. Δικαίως αναδείχθηκε ο MVP του τελικού. Είχε σημαντική συμβολή και στον ημιτελικό.

Οι αριθμοί του: 61:47 λεπτά, 26π (5/7δ, 1/2τρ, 13/15β, 6ρ, 6ασ, 2λ)

High Light: Το αεροπλανικό λέι-απ μπροστά από τον Γιουλ σε αιφνιδιασμό, ύστερα από πάσα του Σπανούλη. Γκολ-φάουλ. Μετά έβαλε κι ένα τρίποντο, για κερασάκι!

Τι δεν έκανε: Ένα κλέψιμο. Δεν πειράζει. Έκλεψε την παράσταση με την εμφάνισή του στον τελικό και ...επίσης έχει δυο συμπαθέστατα παιδάκια, που πρωταγωνίστησαν και στην απονομή!

Βαθμός: 9,5

Νο 6: Πέρο Άντιτς

Τι έκανε; Σκόραρε, πήρε ριμπάουντ, έβαλε το βαρύ κορμί του κόντρα σε Ρώσους και Ισπανούς, επιβεβαιώνοντας την φήμη του. Είναι πάντοτε παρών στα μεγάλα ματς, παίζοντας με εξαιρετική προσήλωση και τεράστιο πάθος.

Οι αριθμοί του: 47:02 λεπτά, 23 π (5/9δ, 3/9τρ, 4/6β, 9ρ, 2ασ)

High Light: Το κάρφωμα από την ασίστ του Χάινς στον τελικό σε μια εντυπωσιακή συνεργασία χωρίς να σκάσει η μπάλα στο παρκέ, αλλά και το τρίποντο στην εκπνοή του χρόνου, στο ξεκίνημα του τελικού, ενώ η Ρεάλ είχε πάρει ...φόρα. Επίσης το αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισε από τον Τεόντοσιτς στον ημιτελικό.

Τι δεν έκανε: Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο ο επιρρεπής στην γκάφα Άντιτς, τελείωσε το φάιναλ-φορ αλάνθαστος. Oh yes, που θα' λεγαν και οι Άγγλοι, αν ήξεραν μπάσκετ.,

Βαθμός: 9,5

Νο 7 Βασίλης Σπανούλης

Τι έκανε; Ως συνήθως αντιμετώπισε τις αντίπαλες άμυνες προσαρμοσμένες πάνω του. Στον ημιτελικό, έγινε ...χαμάλης, βοηθώντας στα ριμπάουντ, παίζοντας άμυνες και βγάζοντας ελεύθερα σουτ για τους συμπαίκτες του. Στον τελικό είχε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, αλλά όταν ξεκίνησε η επανάληψη άρχισε τον βομβαρδισμό της Ρεάλ, θυμίζοντας σε όλους ποιος αναδείχθηκε MVP στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας.

Οι αριθμοί του: 64:04 λεπτά, 30π (3/9δ, 5/15ρ, 9/13β) 7ρ, 8ασ, 1κλ, 7λ

High Light: Τα τρία συνεχόμενα τρίποντα, βεβαίως, που άφησαν άλαλη την Ρεάλ στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου στον τελικό. Αλλά εκείνο που κυριολεκτικά "σκότωσε" την βασίλισσα ήταν στο 87-78. Από τα δέκα μέτρα, με 4'' να απομένουν. Σουτ και φύγαμε για την απονομή!

Τι δεν έκανε: Όπως συνηθίζει, δεν έχασε σε ένα ακόμη φάιναλ-φορ. Τρεις συμμετοχές, τρεις τίτλοι, τρία MVP. Wow...

Βαθμός: 10 (γιατί εκτός των άλλων βοηθάει τα μέγιστα στην δημογραφική αύξηση του ελληνικού πληθυσμού στην Ελλάδα).

Νο 8 Στράτος Περπέρογλου

Τι έκανε; Έπαιξε τον ρόλο του στην εντέλεια. Δεν ήταν μόνο τα κρίσιμα σουτ που πήρε και στα οποία ευστόχησε. Δεν ήταν τα ποσταρίσματά του, απέναντι σε κοντύτερους παίκτες. Οι άμυνές του ήταν για σεμινάριο, είτε με την ΤΣΣΚΑ, είτε με την Ρεάλ. Μέχρι και άλει-ουπ κάρφωμα του Ρούντι απέτρεψε, διαβάζοντας την μπακ-ντορ πάσα του Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Οι αριθμοί του: 32:50 λεπτά, 18π (3/4δ, 3/7τρ, 3/4β, 3ρ, 2ασ, 3κλ, 1λ)

High Light: Η Ρεάλ έχει μειώσει στους 3π με τρίποντο του Κάρολ, ο Ολυμπιακός κάνει επίθεση, η μπάλα γυρίζει και ο Περπέρογλου περιμένει ελεύθερος στη γωνία. Τρίποντο και 73-67, έξι λεπτά πριν από το τέλος. Μεγάλο καλάθι...

Τι δεν έκανε: Δεν πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ. Επίσης δεν ...ξυρίστηκε (του πάει το γένι)

Βαθμός: 9

Νο 9: Γκιόργκι Σερμαντίνι

Τι έκανε; Δεν "κώλωσε". Έπαιξε με ένεση, γιατί είχε θλάση στους προσαγωγούς και ήταν σχεδόν άριστος! Ειδικά στον τελικό έδωσε πολύ μεγάλη βοήθεια σε άμυνα και επίθεση. Μέχρι και σε μπρος-πίσω εξώθησε τον Γιουλ, πιέζοντάς τον με τα μακριά του χέρια στο κέντρο του γηπέδου.

Οι αριθμοί του: 18:41λεπτά, 8π (3/6δ, 2/2β, 4ρ, 2σ, 3λ)

High Light: Στο 35 του τελικού, ο Σπανούλης τον βλέπει να κόβει σωστά μέσα στη ρακέτα των Ισπανών, του δίνει τη μπάλα και αυτός πετυχαίνει ένα απολαυστικό γκολ-φάουλ για το 78-70!

Τι δεν έκανε; Στην ίδια φάση θα μπορούσε να καρφώσει με δύναμη, αλλά καλύτερα! Η προς στιγμήν ολιγωρία του, έδωσε την ευκαιρία για βολή, αφού πρώτα έφαγε και μια δυνατή ...σφαλιάρα από τον Τζέισι Κάρολ

Βαθμός: 7,5

Νο 10: Κώστας Σλούκας

Τι έκανε; Έπαιξε άμυνα σαν Μάντζαρης και σούταρε σαν Σλούκας! Δυο σε ένα για τον νεαρό γκαρντ, σε ένα μεγάλο φάιναλ-φορ, όπου έτρεχε διαρκώς, κάλυπτε τρύπες, πήρε φάουλ, έβαλε βολές και ήταν έτοιμος για όλα. Σούπερ...

Οι αριθμοί του: 36:04 λεπτά, 16π (3/6δ, 1/5τρ, 7/7β, 4ρ, 3ασ, 1κλ, 1λ)

High Light: Η Ρεάλ είχε ξεφύγει με 7π, το ημίχρονο βρισκόταν στο τέλος του. Άλλαξε τη μπάλα με τον Χάινς, πήρε ξανά τη πάσα και σούταρε για τρεις. Φάουλ και τρεις βολές. Τις έβαλε όλες για να ρίξει το χάντικαπ στους 4. Πολύ σημαντικό

Τι δεν έκανε; Δεν ήταν τόσο εύστοχος στα σουτ τριών πόντων, αλλά ένα που έπρεπε το ... έστειλε άγγιχτο.

Βαθμός: 8

Νο 12 Τζος Πάουελ

Τι έκανε: Δεν τον είδαμε πολύ στο παρκέ. Στον ημιτελικό πέρασε σχεδόν απαρατήρητος, αν και ξεκίνησε με δυναμη, στον τελικό πέτυχε ένα καλάθι. Λογικό είναι. Το φάιναλ-φορ είναι δύσκολη υπόθεση, ειδικά για Αμερικανούς που δεν μπορούν να φανταστούν τι ακριβώς συμβαίνει εκεί πέρα.

Οι αριθμοί του: 14 λεπτά, 2π (1/3δ, 1ρ, 3λ)

High Light: Η ωραία πάσα που βγάζει στον Άντιτς για τρίποντο στον τελικό.

Τι δεν έκανε: Ε... δεν ήταν και το φόβητρο των αντιπάλων

Βαθμός: 5,5

Νο 15: Γιώργος Πρίντεζης

Τι έκανε; Είχε πολύ πάθος και μεγάλη διάθεση. Στον ημιτελικό, όμως, φορτώθηκε γρήγορα με φάουλ, ενώ και στον τελικό μπλοκαρίστηκε αρκετές φορές από την άμυνα της Ρεάλ, που τον πρόσεχε ιδιαίτερα.

Οι αριθμοί του: 34:35 λεπτά, 11π (5/7δ, 0/1τρ, 1/2β, 8ρ, 1ασ, 3λ)

High Light: Στον τελικό, παρασέρνει τον Μίροτιτς με έξοχο ντράιβ και πασάρει με το αριστερό χέρι στον Χάινς ...πάρτο-βάλτο!

Τι δεν έκανε: Δεν έβαλε το τελευταίο καλάθι, δεν χρειάστηκε. Ναι, αλλά έβαλε το ...πρώτο του Ολυμπιακού σε αυτό το φάιναλ-φορ, που ξεκίνησε όπως τελείωσε το προηγούμενο.

Βαθμός: 7

Νο 16 Κώστας Παπανικολάου

Τι έκανε; Έβγαλε κι αυτός πολλή διάθεση και ενέργεια. Τα φάουλ τον "έπληξαν" άμεσα, αλλά είχε και στιγμές που έδειξαν το τεράστιο ταλέντο του. Κι αυτόν τον είχαν στα υπ΄όψιν οι αντίπαλοι (γι αυτό την έπαθαν από τους υπόλοιπους)

Οι αριθμοί του: 36:09 λεπτά, 10π (3/6δ, 1/3τρ, 1/2β, 6ρ, 1ασ, 2κλ, 2λ)

High Light: Τα δυο εντυπωσιακά καρφώματα στον ημιτελικό αλλά και στον τελικό. Πήρε τη μπάλα από τη γωνία πέρασε στην μπείζ λάιν και κάρφωσε εντυπωσιακά στο καλάθι ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ. Α προσγείωσε και το τσάρτερ της επιστροφής!

Τι δεν έκανε: Το κόψιμο της χρονιάς πάνω στον Μίροτιτς. Στο ...τσακ του πήρε τη δόξα ο Χάινς.

Βαθμός: 7

Νο 19 Δημήτρης Κατσίβελης

Τι έκανε; Αυτό που του είπε ο Μπαρτζώκας. "Μπες και παίξε άμυνα". Ο μικρός τα κατάφερε μια χαρά και στους δυο αγώνες, βγάζοντας το συκώτι των προσωπικών του αντιπάλων.

Οι αριθμοί του: 9:7 λεπτά (1 ρ, 1ασ)

High Light: Η πάσα που έβγαλε στον αμαρκάριστο Περπέρογλου για ένα εύστοχο τρίποντο, την ώρα της αντεπίθεσης του Ολυμπιακού στον τελικό (σκορ 18-27).

Τι δεν έκανε; Ένα σουτάκι έπρεπε να το πάρει (εκτός αν φώναζε ο Μπαρτζώκας!)

Βαθμός: 6.5

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ

Τι έκανε; Προετοίμασε στο έπακρο την ομάδα του. Ψύχραιμος, χωρίς άγχος, χωρίς υπερβολές, νηφάλιος και σοβαρός. Πολύ διαβασμένος, απαντούσε αμέσως σε κάθε κίνηση του αντίπαλου προπονητή. Σπουδαίο κοουτσάρισμα, δίκαιη η αποθέωσή του στο τέλος του φάιναλ-φορ στην πιο θριαμβευτική βραδιά της καριέρας του.Α, έκανε και όλο το φάιναλ-φορ να μιλήσει ελληνικά

Οι αριθμοί του: 80 λεπτά, 2/2

High Light: Το "έλα ρε Θρύλε" που φώναξε στην εξέδρα του Ολυμπιακού ενώ τον αποθέωνε!

Τι δεν έκανε; Δεν έβαλε τον... Γκετσεβίτσιους (για γούρι, μάλλον και ο Ίβκοβιτς πέρσι το ίδιο έκανε)

Βαθμός: 10 (με τόνο)

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ