EUROLEAGUE

Η παρουσίαση του Β' ομίλου

Η παρουσίαση του Β' ομίλου

Το δεύτερο γκρουπ της φετινής Euroleague περιλαμβάνει δυο πρωταθλήτριες από τα παλιά, αυτή που θα υπερασπιστεί φέτος το στέμμα της και τρεις φιλόδοξες και ανταγωνιστικές ομάδες. Δείτε το video.

Δύο ομάδες που είναι εδώ και χρόνια στη διεκδίκηση του τίτλου, μια παλαιά πρωταθλήτρια και τρία ανταγωνιστικά σύνολα, συνθέτουν το Β' όμιλο της Euroleague. Διαβάστε την παρουσίαση του γκρουπ, όπως προβάλλεται στο "Weekly Show".

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει νέο κόουτς, ενώ επέστρεψαν κάποια από τα αστέρια της, όπως ο Άλεξ Τάιους και ο Ντέβιν Σμιθ, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να μην υποτιμήσουν κανέναν αντίπαλο.

"Γα εμάς είναι μεγάλη πρόκληση το να ξεκινήσουμε καλά, να παίξουμε καλά στην πρεμιέρα με τη Λιμόζ, πολλώ δε από τη στιγμή που ακολουθούν δυο εκτός έδρας παιχνίδια, στη Μόσχα και το Βερολίνο" εξηγεί ο Γκάι Γκούντες, για να προσθέσει "θέλουμε να τερματίσουμε στις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου".

Ένα άλλο νέο αφεντικό, ο Δημήτρης Ιτούδης θα δουλέψει με κάποιους εκ των παραδοσιακών ταλέντων, όπως είναι ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Βίκτορ Χριάπα, προκειμένου να διορθώσουν αυτό που έγινε πέρυσι στο Final Four, στον ημιτελικό με τη Μακάμπι.

Η Μαλάγα, με τον Φραν Βάσκεθ στο ρόστερ της, τον πρώτο στην κατηγορία με τις τάπες όλων των εποχών, είναι άλλο ένα ανταγωνιστικό σύνολο, πίσω από την ΤΣΣΚΑ και τη Μακάμπι.

" Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τη Μακάμπι και την ΤΣΣΚΑ. Είναι ομάδες που πιθανότατα θα φτάσουν στο Final Four, για άλλη μια φορά" ομολογεί ο Ζοάν Πλάθα, "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι στις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου. Θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε την τρίτη θέση. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε το γήπεδο μας, για να φτάσουμε στο ΤΟΡ16".

Η δουλειά της δεν θα είναι εύκολη, δεδομένης της παρουσίας των Άλμπα Βερολίνου και Τσεντεβίτα. " Έχουμε δύσκολο όμιλο" λέει ο Τόμισλαβ Ζούμπσιτς, " ειδικά με την παρουσία δύο μεγάλων οργανισμών, όπως είναι η ΤΣΣΚΑ και η Μακάμπι. Σε ό,τι αφορά τις άλλες ομάδες, πιστεύω ότι μπορούμε να τις νικήσουμε".

Ο Ρέτζι Ρέντινγκ της Άλμπα, συμφωνεί με τον παίκτη της Τσεντεβίτα, επί της δυναμικής των ΤΣΣΚΑ και Μακάμπι, πριν προσθέσει ότι "στόχος μας είναι να δείξουμε στον κόσμο τι μπορούμε να κάνουμε" και στη Euroleague, μετά τη νίκη επί των Spurs.

Η τελευταία του ομίλου, αλλά σε καμία περίπτωση μικρότερης σημασίας από τις άλλες ομάδες, η Λιμόζ είναι η μόνη πρωταθλήτρια Ευρώπης από τη Γαλλία (έφτασε στην κορυφή το 1993). Χρειάστηκε να περάσει πολλά για να επιστρέψει στην ελίτ των πρωταθλημάτων, με τον Ραμέλ Κάρι να εξηγεί ότι " το γκρουπ στο οποίο βρεθήκαμε είναι μάλλον το καλύτερο που θα μπορούσαμε να βρεθούμε, στην επιστροφή μας στη Euroleague. Έχουμε κάποιες εκ των παραδοσιακότερων δυνάμεων, αλλά προτιμώ να πάρουμε κάθε ματς με τη σειρά που έρχεται και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ