EUROLEAGUE

Η Μπανταλόνα τίμησε "τους ήρωες του '94"

Η Μπανταλόνα τίμησε "τους ήρωες του '94"

Στις 21/5 του 1994, η Μπανταλόνα, υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, με το 59-57 επί του Ολυμπιακού. Είκοσι χρόνια μετά, εμφανίστηκαν όλοι στην ισπανική πόλη, για να τιμηθούν. Δείτε το video!

Αυτό που είχε συμβεί στις 21 Απριλίου του 1994, στο τότε Yad Eliyahu ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της Μπανταλόνα, που προφανώς και δεν ξέχασε όσους ανέβηκαν στην κορυφή της Ευρώπης, με το 59-57 επί του Ολυμπιακού.

Οι διοικούντες τον οργανισμό κάλεσαν όλους τους πρωταγωνιστές εκείνης της ιστορίας, να εμφανιστούν στο κέντρο του γηπέδου, στο ημίχρονο του αγώνα με την Γκραν Κανάρια, την Κυριακή. Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Χουανάν Μοράλες, ο οποίος λόγω "οικογενειακού θέματος" έπρεπε να βρίσκεται στο Μπιλμπάο. Οι 7.500 φίλαθλοι που βρέθηκαν στις εξέδρες του Palacio de Deportes de Badalona πρόσφεραν ένα θερμό standing ovation, με τους Κόρνι Τόμπσον και Ζέλικο Ομπράντοβιτς να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο χειροκρότημα.

Η Μπανταλόνα τίμησε "τους ήρωες του '94"

Την ώρα της βράβευσης, στα matrix του γηπέδου προβλήθηκαν τα τελευταία λεπτά του ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και την υποδοχή ηρώων που επιφύλαξε ο κόσμος στην ομάδα, με την επιστροφή της στην Μπανταλόνα.

" Είμαι πολύ ευτυχής που είμαστε όλοι εδώ. ΟΚ, έχουμε... αλλάξει κάπως όλοι, αλλά είμαστε ακόμα ζωντανοί και αυτό είναι το σημαντικό", είπε ο "Ζοτς", πριν δηλώσει " ευγνώμων" για την εμφάνιση όλης της ομάδας, για τη γιορτή. Πριν εμφανιστούν στο γήπεδο, οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1994 είχαν επισκεφτεί το Δημαρχείο της πόλης, με 400 άτομα να τους περιμένουν υπομονετικά να εμφανιστούν στο μπαλκόνι, για να τους αποθεώσουν.

Για την ιστορία, η Μπανταλόνα έχασε (78-84) από την Γκραν Κανάρια και έθεσε σε αμφιβολία τις πιθανότητες πρόκρισης στα πλέι οφ της Ισπανίας.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ