EUROLEAGUE

Η μεγάλη επιστροφή

Η μεγάλη επιστροφή

Ο Πιτ Μάικλ μιλά για την περιπέτεια που είχε τον περασμένο Μάρτιο -η οποία απείλησε τη ζωή του-, για τους Σίξερς που του έδωσαν εγγυημένο συμβόλαιο τον Οκτώβρη, αλλά δεν μπορούσε να το πάρει, τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και την επιστροφή του που θα γίνει πραγματικότητα τον Δεκέμβριο.

Ήταν απόγευμα Σαββάτου (στις 24/3) όταν κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά. Δεν ήθελε να πιστέψει πως ο κεραυνός χτύπησε στο ίδιο σημείο (πάνω του) για δεύτερη φορά. Την επομένη το πρωί, έβαλε τα ρούχα της δουλειάς και κίνησε παρέα με τους φίλους του, για το γήπεδο. Πέντε λεπτά πριν το τζάμπολ του ματς με την Καχασόλ, ο Πιτ Μάικλ πλησίασε τον Τσάβι Πασκουάλ και τον ενημέρωσε πως δεν επρόκειτο να παίξει.

Ο κόουτς της Μπαρτσελόνα δεν αντέδρασε. Ήταν βέβαιος ότι για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο συγκεκριμένος παίκτης, όντως υπήρχε πρόβλημα. Οι εξετάσεις που έκανε την επομένη έδειξαν πνευμονική εμβολή. Τη δεύτερη μετά το 2011.

Αρχικά, οι γιατροί του συνέστησαν να αποφύγει ακόμα και την ελάχιστη των συγκινήσεων -γιατί θα μπορούσε να του στοιχίσει τη ζωή. Για δύο εβδομάδες, δεν βγήκε καν από το σπίτι του. Αργότερα, αποπειράθηκε να δει ένα ματς της “Μπάρτσα”, αλλά αποχώρησε από το “Παλαού”, πριν καν το ημίχρονο. Δεν άντεχε να βλέπει και να μην παίζει.

Κάποια στιγμή, κατάλαβε πως δεν γινόταν να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε μια γυάλα. Επικοινώνησε με τους καλύτερους γιατρούς στην Αμερική, βρήκε αυτόν που του έκανε και όπως ανακοίνωσε μέσω του ισπανικού ραδιοφωνικού σταθμού Cadena Cope, τον Δεκέμβρη θα μπορεί να πατήσει και πάλι παρκέ.

Η εκπομπή “Showtime” εξασφάλισε αυτήν την εξόχως ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Αμερικανό, κατά την οποία διαβεβαίωσε πως “ είμαι μια χαρά. Για την ακρίβεια, αυτή τη στιγμή με πετυχαίνετε στο γυμναστήριο. Μόλις τελείωσα την προπόνηση μου και νιώθω υπέροχα. Είμαι έτοιμος να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση. Αυτό θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο. Το πλάνο μου είναι αυτό. Να επιστρέψω στα παρκέ τον Δεκέμβρη. Είχα διάφορες προτάσεις τους προηγούμενους μήνες, αλλά η στιγμή δεν ήταν η κατάλληλη. Ήταν προτάσεις από ομάδες της Euroleague και ομάδες της Liga Endesa, αλλά όπως είπα, δεν ήταν σωστή η στιγμή. Τώρα, στις προσεχείς εβδομάδες θα είμαι έτοιμος να ακούσω προτάσεις. Ακολουθώ τις συμβουλές του γιατρού μου και τώρα μου έδωσε το ΟΚ να συνεχίσω την καριέρα μου, 100%.”.

Πώς είναι οι ημέρες του ως... μη επαγγελματίας μπασκετμπολίστας;

Υπέροχες (γελάει)! Είναι καλύτερες τώρα, από ό,τι όταν είχα γεμάτη σεζόν με μια ομάδα. Τώρα, ξυπνώ το πρωί, βλέπω την οικογένεια μου. Έχω την ευκαιρία να δω το γιο μου κάθε μέρα, να περάσω περισσότερες ώρες μαζί του, όπως φυσικά και με τη γυναίκα μου. Επίσης, περνώ πολλές ώρες στη βάρκα μου, ψαρεύοντας.
Οι προπονήσεις μου είναι το πρωί από τις 9 έως τις 11 και μετά έχω ένα δίωρο το απόγεμα (6-8), με ασκήσεις ενδυνάμωσης και φυσικής κατάστασης. Αυτό το κάνω πέντε ημέρες την εβδομάδα. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Είμαι δυνατός, υγιής, τα κιλά μου είναι τα σωστά..”.

Του ζήτησαν να θυμηθεί την 25η του Μάρτη

Έζησα deja vu. Αναγνώρισα αμέσως το πρόβλημα. Ήξερα τι είχα, πριν τη διάγνωση του γιατρού, γιατί το είχα ξαναπάθει. Από το Σάββατο γνώριζα τι μου έχει συμβεί και την Κυριακή, πέντε λεπτά πριν το ματς πήγα και είπα στον κόουτς Πασκουάλ ότι δεν μπορώ να αγωνιστώ. Εξεπλάγη, αλλά του εξήγησα πως ξέρω το σώμα μου και ότι έχω πρόβλημα. Ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα στη ζωή μου, αυτή που είπα στον κόουτς ότι δεν θέλω να παίξω στον αγώνα, γιατί δεν ήμουν αρκετά υγιής”.

Σκέφτηκε ποτέ πως αυτό μπορεί και να είναι το τέλος της καριέρας του;

“Σκεφτόμουν “αυτή τη φορά πραγματικά θα ακούσω τι έχουν να μου πουν οι γιατροί μου στην Αμερική. Πως θα πάρω το χρόνο μου. Σκεφτόμουν ότι αν αποφασίσω να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση, δεν θα βιαστώ. Την πρώτη φορά που μου συνέβη, σε έξι μήνες είχα επιστρέψει πλήρως στις προπονήσεις. Σε έξι μήνες. Ο γιατρός μου, μου είπε πως αυτό ήταν λάθος. Ότι δεν έπρεπε να γυρίσω τόσο γρήγορα. Πώς χρειαζόμουν τουλάχιστον 8 μήνες για να είμαι βέβαιος πως το σώμα μου και το αίμα μου είναι έτοιμα για την επιστροφή μου.

Εγώ έκανα θεραπεία μόλις 5 μήνες. Δεν άκουσα τους γιατρούς, στο 100%. Τώρα, στις ΗΠΑ ακούω τους γιατρούς και κάνω εξετάσεις κάθε μέρα. Κάθε μέρα γνωρίζω πώς είναι το αίμα μου. Δεν χρειάζεται να μαντεύω. Ξέρω ό,τι συμβαίνει στο σώμα μου. Ξέρω και πως να αποφεύγω αυτό το πρόβλημα, κάτι που δεν γνώριζα παλαιότερα”.

Έχει καμία ιδέα προς τα πού θα χαράξει πορεία;

Δεν έχω αποφασίσει πού θα πάω. Έχω ωστόσο, κάποιες καλές επιλογές. Ίσως να γυρίσω στην Ισπανία. Υπάρχουν επιλογές και στην Τουρκία. Εξαρτάται από το τι θέλω να κάνω. Όταν θα γυρίσω στα παρκέ, θα είμαι 100% σίγουρος πως το σώμα μου μπορεί να ανταπεξέλθει. Αν κάτι αλλάξει έως τότε, τότε δεν θα γυρίσω στην αγωνιστική δράση. Τώρα βέβαια, είμαι μια χαρά”.

Ενόσω προσπαθούσε να βρει το δρόμο της επιστροφής, κυκλοφόρησαν πληροφορίες για το ενδιαφέρον ομάδων από το ΝΒΑ. Τι ισχύει;

Είχα πολλές συζητήσεις, με τους Σίξερς αλλά δεν ήμουν έτοιμος. Μίλησα με τους Λέικερς, με τους Γουλβς, τους Ράπτορς, τους Μαβς, αλλά όλα αυτά έγιναν τον Οκτώβριο. Δεν ήμουν έτοιμος να υπογράψω ετήσιο συμβόλαιο, γιατί δεν ήξερα καν αν οι γιατροί θα μου επιτρέψουν να συνεχίσω την καριέρα μου. Πάντως, η Φιλαδέλφεια ήταν η ομάδα που ενδιαφέρθηκε περισσότερο για εμένα. Μου πρότεινε μάλιστα, εγγυημένο συμβόλαιο. Δεν ήμουν όμως, έτοιμος”.

Η φήμη που είχε κυκλοφορήσει για τη Ρεάλ, ισχύει;

(γελάει). Με σκοτώνετε! Πρέπει να μιλήσετε με τον εκπρόσωπο μου για αυτήν την περίπτωση. Ξέρει περισσότερα από ό,τι εγώ. Έχω ακούσει φήμες, αλλά δεν ξέρω αν αληθεύουν. Θα δούμε τον Δεκέμβριο.

Το βέβαιο είναι πως είχα πρόταση από τη Λαμποράλ Κούτσα στην αρχή της σεζόν και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κερεχέτα. Ήταν ο πρώτος που μου έκανε πρόταση, μετά το πρόβλημα μου. Αλλά το timing δεν ήταν σωστό. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις. Αν κάνει πρόταση τον Δεκέμβριο, ίσως και να συνεργαστούμε”.

Επειδή είχαν προκύψει διάφορες φήμες και για τη διατάραξη της σχέσης του με τον Τσάβι Πασκουάλ, θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι “τα τέσσερα χρόνια που συνεργαστήκαμε, η σχέση μας ήταν καταπληκτική. Ο Τσάβι είναι κοντά στην ηλικία μου και αυτό βοηθά. Πάντα με κοιτούσε σαν τον τύπο που του κρατούσε κοντά την ομάδα, που ήταν η “κόλα” της ομάδας, αυτός με την καρδιά, που θα έπαιρνε τις δύσκολες αποφάσεις στο τέλος. Ακόμα και σήμερα έχουμε υπέροχες σχέσεις, που ξεπερνούν το μπάσκετ. Είναι εκπληκτικός άνθρωπος και ο καλύτερος κόουτς που θα μπορούσε να έχει η Μπαρτσελόνα”.


TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ