EUROLEAGUE

Η Μακάμπι καίγεται...

Η Μακάμπι καίγεται...

Μπορεί την Τρίτη στο Ισραήλ οι βουλευτικές εκλογές να βρίσκονται στο επίκεντρο, ωστόσο την Πέμπτη θα είναι η μέρα της Μακάμπι και του Ολυμπιακού (24/1, 9.45μ.μ.), με τη Nokia Arena να είναι κατάμεστη...

Είναι αλήθεια πως η Μακάμπι Τελ Αβίβ παραμένει η "ομάδα του λαού" , αλλά… αυτός ο λαός έχει σήμερα ένα σημαντικότερο θέμα να ασχοληθεί: τις βουλευτικές εκλογές. Και επίκεινται ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Άρα, έως ότου να δουν τι… έκαναν και πώς θα πορευτούν θα περάσει και η αυριανή μέρα, με την Πέμπτη να ανήκει ωστόσο, ολοκληρωτικά στην Μακάμπι και το ματς με τον Ολυμπιακό.

Η Nokia Arena θα γεμίσει (έγινε ένα ακόμα sold out), μολονότι η πρωταθλήτρια του Ισραήλ δεν διαγράφει φέτος … ακριβώς ξέφρενη πορεία (έχει για ρεκόρ το 1-3 στην Ευρωλίγκα, ενώ στην εθνική λίγκα νικά μεν, δεν ξετρελαίνει δε, με τα όσα κάνει στο παρκέ).

Και για να είναι όλοι βέβαιοι πως οι φαν θα συντονιστούν στην ίδια συχνότητα, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα που... αξίζει στον Ολυμπιακό, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ του Ισραήλ ενημέρωσαν πως " στην Ελλάδα, τα έντυπα που είναι φίλα προσκείμενα στους "ερυθρόλευκους" έγραψαν ότι οι πρωταθλητές Ευρώπης μάχονται για τη ζωή τους, αλλά ευτυχώς για εκείνους η Μακάμπι δεν είναι η μεγάλη δύναμη που ήταν παλιά και με νίκη την... πετούν εκτός, ενώ ανακτούν το μομέντουμ τους"...

Το τελευταίο ματς των Ισραηλινών, πριν υποδεχθούν τους Πειραιώτες ήταν το 49-72, με το οποίο έφυγαν από την έδρα της Μακάμπι Ρισόν Λέζιον "που ευθύνεται για τη μόνη μας ήττα στο Ισραήλ, οπότε θέλαμε όσο τίποτα άλλο να απαντήσουμε", ενημέρωσε ο Γιόγκεβ Οχαγιόν, ένας εκ των παικτών που μετά τη θραύση που έκανε πέρυσι στο φινάλε της σεζόν, φέτος… αναζητά τη θέση που έχει μέσα στο –ιδιόμορφο- σύνολο που κοουτσάρει ο Ντέιβιντ Μπλατ.

"Ήταν το καλύτερο αμυντικό παιχνίδι που κάναμε φέτος και μας δίνει την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε, για το ματς με τον Ολυμπιακό", πρόσθεσε ο Οχαγιόν, πριν καταλήξει στο ότι "μια καλή αρχή θα είναι να μη κάνουμε τα λάθη που κάναμε με τη Χίμκι".

Για να σας βοηθήσουμε, είχαν 14 λάθη, δεν συνεργάστηκαν ιδιαίτερα (14 ασίστ), έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ, μέτρησαν 5/18 τρίποντα και «έφαγαν» 88 πόντους, με το επί μέρους 27-9 της δεύτερης περιόδου να είναι το χειρότερο όλων φέτος –σε ό,τι αφορά πάντα τη Μακάμπι.

Για αυτό και τι βράδυ της Δευτέρας, ο Μπλατ αποθέωσε (αλήθεια) τους παίκτες του, γιατί αντέδρασαν λέει, κατά τον καλύτερο τρόπο. Και αν ουδείς ρίχνει έστω μια χούφτα… χώμα στον Ισραηλινοαμερικανό κόουτς (για όσα δεν κάνει η ομάδα του), οι παίκτες «τρώνε» τόνους λάσπης, γιατί κερδίζουν μόνο τα εύκολα ματς, αλλά ακόμα και σε αυτά δεν πείθουν –ή τουλάχιστον αυτό μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα.

Περί τους 11.000 ανθρώπους θα εμφανιστούν την Πέμπτη στη Nokia Arena, με την ελπίδα πως ήλθε η ώρα να διασκεδάσει η Μακάμπι τις εντυπώσεις. Μένει να δούμε αν θα το επιτρέψει ο Ολυμπιακός.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ