EUROLEAGUE

Η... επόμενη Ευρωλίγκα!

Η... επόμενη Ευρωλίγκα!

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τα κριτήρια, από τα οποία θα προκύψουν οι ομάδες της επόμενης διοργάνωσης. Διαβάστε αναλυτικά τις ομάδες και τις προϋποθέσεις.

Η Ευρωλίγκα της σεζόν 2011-12 ολοκληρώθηκε και η προσοχή πλέον όλων στην διοργανώτρια αρχή στρέφεται στο επόμενο τουρνουά.

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, λοιπόν η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε τα κριτήρια μέσα από τα οποία θα προκύψουν οι 24 ομάδες της επόμενης διοργάνωσης.

Οι ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο είναι οι Εφές, Πρόκομ, Κάχα Λαμποράλ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιένα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάλαγα και Ζαλγκίρις, ενώ τη θέση της Ρόμα στην επόμενη διοργάνωση είναι πολύ πιθανό να πάρει η Μιλάνο, καθώς ο σύλλογος της πρωτεύουσας έχει το χαμηλότερο ράνκινγκ από όλους με βάση την παρουσία της την τελευταία τριετία στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Αυτές είναι οι 14 ομάδες που θα αγωνιστούν στην επόμενη διοργάνωση. Τώρα στις υπόλοιπες, σε περίπτωση που η Μπεσίκτας κατακτήσει το πρωτάθλημα Τουρκίας θα παίξει στην Ευρωλίγκα, αν όμως κερδίσει τον τίτλο η Εφές του Ηλία Ζούρου, τότε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση θα αγωνιστεί ο δεύτερος της Γερμανίας.

Τα υπόλοιπα "εισιτήρια" είναι: Η πρωταθλήτρια Γαλλίας, η πρωταθλήτρια Γερμανίας (Μπάμπεργκ - Ουλμ), Παρτίζαν, Τσεντεβίτα, Ολίμπια Λουμπλιάνας, Κίμκι ως κάτοχος Eurocup, φιναλίστ Γαλλίας, wild card από το Eurocup, προκριματικά.

Οι ομάδες της επόμενης Ευρωλίγκας...

1. Εφές

2. Πρόκομ

3. Κάχα Λαμποράλ

4. ΤΣΣΚΑ Μόσχας

5. Μπαρτσελόνα

6. Φενέρμπαχτσε

7. Μιλάνο*

8. Μακάμπι Τελ Αβίβ

9. Σιένα

10. Ολυμπιακός

11. Παναθηναϊκός

12. Ρεάλ Μαδρίτης

13. Μάλαγα

14. Ζαλγκίρις

15. Μπεσίκτας ή δεύτερος Γερμανίας

16. Πρωταθλήτρια Γαλλίας

17. Πρωταθλήτρια Γερμανίας

18. Παρτίζαν

19. Τσεντεβίτα

20. Ολίμπια Λουμπλιάνας

21. Κίμκι ως κάτοχος του Eurocup

22. Φιναλίστ Γαλλίας

23. Wild Card

24. Προκριματικά

* Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει τη θέση της Ρόμα, από την στιγμή που οι Ρωμαίοι δεν έχουν ικανοποιήσει με την παρουσία τους την τελευταία τριετία στο ιταλικό πρωτάθλημα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ