EUROLEAGUE

Η Ζαλγκίρις κατέκτησε το 3ο Adidas Next Gen Tournament

Η Ζαλγκίρις κατέκτησε το 3ο Adidas Next Gen Tournament

Η Ζαλγκίρις έγινε η τρίτη ομάδα που "έκλεισε θέση" για την τελική φάση του Adidas Next Generation Tournament, αφού κατέκτησε το τουρνουά του Κάουνας.

Μετά τη Stellazzurra και τη Ρεάλ Μαδρίτης, η Ζαλγκίρις έγινε η τρίτη ομάδα που πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση του Adidas Next Generation Tournament. Οι Λιθουανοί κέρδισαν στον τελικό του Κάουνας τη Ρίγα με 87-65, τερματίζοντας στην πρώτη θέση.

Η ανωτερότητά τους στον τελικό έγινε εμφανής από το πρώτο δεκάλεπτο, οπότε και βρέθηκαν στο +12 (21-9), θέτοντας από νωρίς τις βάσεις της επικράτησής τους. Η οποία, εν τέλει, ήρθε με χαρακτηριστική ευκολία, χάρη στους 21 πόντους που πέτυχε ο Μαρτίνας Εκόντας (είχε ακόμη 7 ριμπάουντ) και τους 15 που πρόσθεσε ο Λαουρίνας Μπιρούτις (είχε επίσης 14 ριμπάουντ).

Από την πλευρά των ηττημένων, ο Κάρλις Σίλινς σημείωσε 23 πόντους (με 10/17 δίποντα) και ο Ρόντιονς Κούρουκς πρόσθεσε άλλους 16, την ώρα που είχε ακόμη 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 3 κοψίματα.

Ο Μαρτίνας Εκόντας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά του Κάουνας, με τους Λαουρίνας Μπελιάουσκας (Ζαλγκίρις), Μπατίστ Τσουαφέ (INSEP), Ρόντιονς Κούρουκς (Ρίγα) και Ομέρ Φαρούκ Γιουρτσέβεν (Φενέρμπαχτσε) να του κάνουν... παρέα στην καλύτερη πεντάδα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ