EUROLEAGUE

Η Νταρουσάφακα "έσπασε" την ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Η Νταρουσάφακα "έσπασε" την ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Την πρώτη της φετινή ήττα γνώρισε η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από την "πρωτάρα" Νταρουσάφακα του Ντέιβιντ Μπλατ.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Πριν λίγες μέρες, νίκησε στα... σημεία την Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτή τη φορά, η ΤΣΣΚΑ δεν ήταν και τόσο τυχερή. Για την ακρίβεια, η Νταρουσάφακα ήταν καλύτερη στην αναμέτρηση με την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και την ανάγκασε στην πρώτη φετινή της ήττα ( 91-83 ), αν και στο τέλος λίγο έλειψε να γκρεμίσει όσα έχτιζε στις τρεις πρώτες περιόδους της αναμέτρησης.

Οι δηλώσεις από την αναμέτρηση

O MVP

Αν και είναι κάπως "άδικο" να αναδείξει κάποιος πολυτιμότερο παίκτη σε μια νίκη όπως αυτή, ο Μπράντλεϊ Γουαναμέικερ ήταν μάλλον ο κορυφαίος όλων κι ας μην ήταν ο πρώτος σκόρερ της Νταρουσάφακα. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 4 κλεψίματα και ένα μπλοκ σε 35 λεπτά συμμετοχής, σε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις της καριέρας του στην Ευρώπη.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μάλλον στο απαράδεκτο πρώτο ημίχρονο του διδύμου Τεόντοσιτς - Ντε Κολό. Οι δυο σούπερ σταρ της ΤΣΣΚΑ μπλέχτηκαν στην άμυνα του Ντέιβιντ Μπλατ, είχαν μαζί 6 πόντους με 6/6 βολές και 0/7 σουτ, είδαν την ομάδα τους να μένει πολύ πίσω και όσο και αν ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το αήττητο των Ρώσων. Αφήστε που ο Ντε Κολό έκανε 8 λάθη στα 28 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ξεκάθαρα το stat-line του Γουαναμέικερ. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες στην Ευρώπη ικανοί να τελειώσουν αγώνα με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα. Δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες στην Ευρώπη ικανοί να βοηθήσουν σε όλους τους τομείς ενός παιχνιδιού, όσο βοήθησε απόψε ο Αμερικανός την ομάδα του.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Εκπληκτικό ήταν το ξεκίνημα της Νταρουσάφακα, που βρέθηκε στο 13-0 μόλις στο τρίτο λεπτό του ματς. Οι Τούρκοι έπαιξαν τρομερή άμυνα και έκλεισαν την πρώτη περίοδο στο +12 (30-18) με την ΤΣΣΚΑ να παλεύει για να μείνει κοντά στο σκορ, να παραμένει σε ρόλο κυνηγού μέχρι το ημίχρονο (49-37) και τον Χίγκινς να παλεύει μόνος απέναντι στον Άντερσον που είχε 13 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και 17 στο πρώτο μέρος. Τεόντοσιτς και Ντε Κολό μετρούσαν 6 πόντους με 0/7 σουτ και 6/6 βολές!

Άντερσον και Γουαναμέικερ συνέχισαν να σφυροκοπούν την ΤΣΣΚΑ στην τρίτη περίοδο, ο Μόερμαν έκανε σπουδαία δουλειά όταν οι Ρώσοι προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή και οι Τούρκοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +16 (73-57). Τρία γρήγορα τρίποντα των φιλοξενούμενων (σερί 9-0) δεν άφησαν το ματς να χάσει το ενδιαφέρον του στις αρχές της τέταρτης, η διαφορά έπεσε στους επτά και στους πέντε (82-77) με το τρίποντο του Ντε Κολό τρία λεπτά πριν το φινάλε.

Ο Κλάιμπερν με 2/2 βολές κράτησε μπροστά (86-83) τους γηπεδούχους και στην επόμενη φάση σκόραρε από τα 6μ.75 για το +6 που η ΤΣΣΚΑ δεν μπορούσε πλέον να γυρίσει.

Τα δεκάλεπτα: 30-18, 49-37, 73-57, 91-83

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ