EUROLEAGUE

Η νέα λογική του αντιαθλητικού φάουλ

Η νέα λογική του αντιαθλητικού φάουλ

Η EuroLeague αποφάσισε πρόσφατα να αλλάξει τη λογική με την οποία θα καταλογίζεται πλέον το αντιαθλητικό φάουλ. Διαβάστε τι λένε οι Jasikevicius, Reneses και δείτε το επεξηγηματικό video.

Πιο γρήγορο μπάσκετ με λιγότερες διακοπές φιλοδοξεί να δει η EuroLeague από τη νέα σεζόν. Ο λόγος; Ο νέος κανονισμός που αλλάζει κατά πολύ τη λογική με την οποία θα καταλογίζουν το αντιαθλητικό φάουλ οι διαιτητές.

Από εδώ και στο εξής όλα τα φάουλ που σταματούν προσπάθεια αιφνιδιασμού, θα χρεώνονται “αντιαθλητικά”. Αυτή όμως είναι απλά η γενικότερη οδηγία που θα έχουν οι διαιτητές τη νέα σεζόν στην EuroLeague. Δύο από τους προπονητές που υπερψήφισαν τη συγκεκριμένη αλλαγή, εξήγησαν ενδελεχώς στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης τη λογική με την οποία θα (πρέπει να) σφυρίζουν σε αυτές τις περιπτώσεις...

"Για το καλό του παιχνιδιού"

“Θα κάνει το παιχνίδι πιο γρήγορο. Νομίζω ότι οι φίλαθλοι λατρεύουν το γρήγορο παιχνίδι και θέλουν να δουν τη δράση να αλλάζει πλευρές γρήγορα. Αυτός ο κανονισμός ελπίζω να δημιουργήσει λιγότερες διακοπές στο παιχνίδι και θα έχουμε περισσότερους πόντους και κατοχές” τόνισε ο κόουτς της Zalgiris Kaunas, Sarunas Jasikevicius.

Εμείς οι προπονητές συμφωνούμε ότι είναι καλό και σημαντικό να είμαστε μέρος της απόφασης” είπε στο πλαίσιο της συνάντησης των προπονητής ο “Saras”, προσθέτοντας: “ Αυτή είναι η ζωή μας. Δουλεύουμε πάνω στο παιχνίδι σε καθημερινή βάση. Αγαπάμε το παιχνίδι και νοιαζόμαστε γι αυτό. Το να συζητάμε με τους διαιτητές και να συμφωνούμε σε κάτι τέτοιο, είναι για το καλό του παιχνιδιού”.

"Όποιος κάνει φάουλ για να σταματήσει ένα ματς, βλάπτει το άθλημα"

Η λογική του “αντιαθλητικού” σε ΚΑΘΕ φάουλ που σταματάει έναν αιφνιδιασμό (ακόμα κι αν πρόκειται για προσπάθεια για κλέψιμο) αναμένεται να αλλάξει δραστικά το παιχνίδι τη νέα σεζόν. Καταπώς φαίνεται, λοιπόν, τα φάουλ που γίνονται σκόπιμα σε έναν αγώνα με σκοπό να σταματήσει ένας αιφνιδιασμός, αναμένεται να περιοριστούν, ενδεχομένως και να... κοπούν μαχαίρι στην πορεία της σεζόν.

Εάν μία ομάδα μπορεί να σταματήσει έναν αντίπαλο όπως πριν, δίχως να τιμωρείται ή να προσπαθεί αρκετά, τότε βλάπτει το άθλημα” λέει από τη μεριά του ο Aito Reneses. “ Πλέον, όταν οι διαιτητές το υποδεικνύουν, όλοι θα σταματήσουν να κάνουν τέτοια φάουλ επειδή δεν θα τους δίνει πια το πλεονέκτημα”.

Δείτε ακολούθως το video με το οποίο επεξηγείται η λογική του αντιαθλητικού φάουλ:

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ