EUROLEAGUE

Η Μπάμπεργκ με μαέστρο τον Ζήση έκανε πλάκα στην Ζαλγκίρις

Η Μπάμπεργκ με μαέστρο τον Ζήση έκανε πλάκα στην Ζαλγκίρις

Η Μπάμπεργκ έπειτα από 21 ανεπιτυχής προσπάθειες πήρε την πρώτη νίκη της ιστορία της στο ΤΟΡ 16 διαλύοντας με 96-63 τη Ζαλγκίρις Κάουνας στη Γερμανία με το Νίκο Ζήση να δείχνει το δρόμο και τον Ίαν Βουγιούκα μοναδικό διασωθέντα για τους Λιθουανούς.

Το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε από το πρώτο δεκάλεπτο όπου η Μπάμπεργκ έδειξε τις διαθέσεις της, προηγήθηκε με 24-13 και χωρίς να κατεβάσει ταχύτητα πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ της 49-29 με αποτέλεσμα να φθάσει στην πρώτη της νίκη στο ΤΟΡ 16 με 96-63 επί της Ζαλγκίρις. Μάλιστα οι 96 πόντοι αποτελούνε την καλύτερη επίδοση της γερμανικής ομάδας στην Euroleague.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη σε επίπεδο ΤΟΡ 16 για την Μπάμπεργκ που έπειτα από 21 ανεπιτυχής προσπάθειες έφτασε στην πηγή και κατάφερε να πιει νερό.

Ο αρχηγός της Εθνικής μας Νίκος Ζήσης και βασικός πλέι μέικερ για το σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι είχε κέφια τελειώνοντας το παιχνίδι με 18 πόντους ενώ τον ακολούθησαν άλλοι πέντε συμπαίκτες του με διψήφιο αριθμό πόντων. Οι Στρέλνιεκς, Μέλι, Μίλερ, Χέκμαν και Τέις. Κι όσο για το σύνολο του Γκιντάρας Κράπικας στο κακό της διάστημα των δύο πρώτων δεκαλέπτων όπου κρίθηκαν τα πάντα διασώθηκε ο Ίαν Βουγιούκας με 12 πόντους ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Χάνλαν με 17. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Μπάμπεργκ στο TOP-16.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Από το τζάμπολ η Μπάμπεργκ έδειξε τις διαθέσεις της και προηγήθηκε με 8-0 λίγο πριν το 4΄ με το δίποντο του Γουοναμέικερ. Η Ζαλγκίρις αντέδρασε στο επόμενο λεπτό μειώνοντας σε 8-5 με το τρίποντο του Καλνιέτις. Το σύνολο του Τρινκιέρι απάντησε με τον Μέλι και ξέφυγε με 11 πόντους και νταμπλ σκορ 22-11 λίγο πριν το 9΄ με το δίποντο του Ζήση. Μάλιστα κράτησε αυτή τη διαφορά και στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου κλείνοντάς το με το υπέρ του 24-13 με το δίποντο του Χάρις.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Μπάμπεργκ διατήρησε τη συγκέντρωσή της σε άμυνα και επίθεση όπου με οργανωτή αλλά και σκόρερ τον Ζήση συνέχισε να αυξάνει την υπέρ της διαφορά καθώς η Ζαλγκίρις τα περίμενε όλα στην επίθεσή της από τον Βουγιούκα. Μάλιστα λίγο πριν το 19΄ η διαφορά ξεπέρασε και τους 20 πόντους μετά το τρίποντο του Στρέλνιεκς που την έστειλε στο +22 για το 47-25, για να πάει η γερμανική ομάδα στα αποδυτήρια με το υπέρ της 49-29 από τις 2/2 βολές του Ζήση.

Με την διαφορά στους 20 πόντους ο νικητής είχε προδιαγραφεί πως θα ήταν η Μπάμπεργκ. Το σύνολο του Τρινκιέρι ωστόσο συνέχισε στους ίδιους ξέφρενους ρυθμούς μετά την αντίδραση των παικτών του Κράπικας που κατάφερε να μειώσει τρεις φορές μέχρι τους 14 πόντους (54-40, 56-42 και 59-45) μετά το καλάθι του Ζήση στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου που πήγε τη διαφορά και πάλι στο +22 για το 51-29. Ως εκεί όμως με τη γερμανική ομάδα να την επανέφερε κοντά στους 20 και να προηγήθηκε στο 30΄ με 71-52.

Κι όσο για το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Το τρίποντο του Ζήση έδειξε στον Στρέλνιεκς τον δρόμο να τον ακολουθήσει κερδίζοντας και φάουλ, να ευστοχήσει στη συμπληρωματική βολή και με το δίποντό του στην επόμενη επίθεση της Μπάμπεργκ να εκτινάξει τη διαφορά στο +30 για το 87-57 επί της Ζαλγκίρις λίγο πριν το 35΄. Με το νικητή να είχε διαφανεί από πολύ νωρίς και να είναι η ομάδα του Τρινκιέρι το μόνο που απέμενε να γίνει γνωστό ήταν το τελικό σκορ και που θα έφθανε η ψαλίδα της διαφοράς. Η Μπάμπεργκ κέρδισε με 96-63 με την τελική διαφορά των 33 πόντων από το τρίποντο του Χέκμαν να ήταν και η μεγαλύτερη.

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 49-29, 71-52, 96-63.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ