EUROLEAGUE

Γκιόργκι Σερμαντίνι: Η επιστροφή...

Γκιόργκι Σερμαντίνι: Η επιστροφή...
INTIME SPORTS

Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι μετά από... μισή σεζόν επιστρέφει στον Ολυμπιακό για να τον ενισχύσει ενόψει του πρωταθλήματος και της Euroleague.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε χθες (26/2) την απόκτηση του Γκιόργκι Σερμαντίνι μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου , με τον Γεωργιανό σέντερ να επιστρέφει στους "ερυθρόλευκους" μετά από μισή σεζόν.

Ο Σερμαντίνι την περασμένη αγωνιστική περίοδο φορούσε και πάλι τη φανέλα των Πειραιωτών, με τους οποίους στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, βοηθώντας την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να φτάσει στην κορυφή.

Ο Έλληνας προπονητής με τη χρονιά να μπαίνει στην τελική της ευθεία ήθελε να δώσει ακόμα μία λύση για την ομάδα του στη γραμμή των ψηλών. Ο Ολυμπιακός έψαξε στην αγορά και κατέληξε στον Γεωργιανό σέντερ, ο οποίος πέρυσι ήταν πολύ καλός με τη φανέλα της ομάδας, όμως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές το καλοκαίρι δεν είχαν αίσιο τέλος όσον αφορά την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας.

Ο Μπαρτζώκας τόνισε κατά την αναχώρηση του Ολυμπιακού για την Κωνσταντινούπολη, όπου αύριο (28/2) αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσε στην πρεμιέρα του δεύτερο γύρου του Top-16 πώς " αυτή την στιγμή παίρνουμε έναν παίκτη που θα μας ενισχύσει με το μικρότερο δυνατό ρίσκο, μιας και πέρυσι ήταν στην ομάδα και μας ξέρει και τον ξέρουμε".

Ο Σερμαντίνι αγωνίστηκε για δύο σεζόν στον Παναθηναϊκό (από το 2008 μέχρι το 2010), στη συνέχεια ενίσχυσε την Ολίμπια Λουμπλιάνας, προτού πάρει μεταγραφή για την Καντού (2011-12). Ακολούθησε η Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο Ολυμπιακός με τον οποίο στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο φάιναλ-φορ του Λονδίνου.

Η φετινή σεζόν τον βρήκε στη Σαραγόσα, πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις με τον ισπανικό σύλλογο. Η Σαραγόσα βρέθηκε στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, ενώ πήρε μέρος και στο Copa Del Rey, με τον Γεωργιανό να είναι ένας από τους παίκτες "κλειδιά" της ομάδας.

Οι "ερυθρόλευκοι" ήθελαν να ενισχυθούν στη γραμμή των ψηλών και ο Σερμαντίνι φάνταζε η καλύτερη δυνατή επιλογή. Ο σέντερ είχε 12,9 πόντους ανά ματς σε 17 παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ είχε μαζέψει συνολικά και 101 ριμπάουντ. Παράλληλα, στο Eurocup με τη Σαραγόσα είχε 9,8 πόντους.

Ο 25χρονος σέντερ, Γκιόργκι Σερμαντίνι κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει κατακτήσει δύο φορές την Euroleague (2009 και 2013), δύο φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας (2009 και 2010), μία φορά το Κύπελλο Ελλάδας (2009) και μία φορά το Κύπελλο Σλοβενίας το 2011.

Από εκεί και πέρα, να θυμίσουμε πώς ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης δεν πήρε μέρος στην χθεσινή (26/2) προπόνηση του Ολυμπιακού, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο από μια τενοντίτιδα, ενώ ο Στράτος Περπέρογλου, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες πήρε κανονικά μέρος στην προπόνηση των "ερυθρολεύκων". Τέλος, ο Μίρζα Μπέγκιτς έμεινε εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τους Τούρκους.

Γκιόργκι Σερμαντίνι: Η επιστροφή...
INTIME SPORTS
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ