EUROLEAGUE

Φιλική νίκη για τη Βαλένθια

Φιλική νίκη για τη Βαλένθια

Στο πρώτο της φιλικό προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν, η Βαλένθια (αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Δ' όμιλο της Εuroleague), επικράτησε εύκολα της Μούρθια με 80-52. Ντεμπούτο για Μπάικς, Λόνκαρ και Χαραγκόντι.

Στη Βαλένθια μετρούν αντίστροφα για την αρχή της σεζόν 2014-2015 που θα βρει την ομάδα στο Δ' όμιλο της Εuroleague μαζί με τον Ολυμπιακό, τη Λαμποράλ Κούτσα, τη Γαλατάσαραϊ, τον Ερυθρό Αστέρα και τη Νεπτούνας.

Οι "νυχτερίδες", έδωσαν χθες Σάββατο (6/9) το πρώτο φιλικό προετοιμασίας και κατάφεραν, κάνοντας ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο, να επικρατήσουν της Μούρθια με 80-52 (17-15, 31-30, 54-40, 80-52 τα δεκάλεπτα).

Σε αυτό το πρώτο τεστ της ομάδας, ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς δεν είχε στη διάθεση του τους Πάμπλο Αγκιλάρ και Ρομέιν Σάτο, που αποφασίστηκε να μείνουν προληπτικά εκτός αγώνα. Απών ήταν επίσης και ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, ο οποίος βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάρρωσης από τον τραυματισμό που υπέστη στον ώμο.

Αντίθετα, ντεμπούτο με την φανέλα της ομάδας έκαναν οι νεοαποκτηθέντες Λουκ Χαραγκόντι, Ντουάιτ Μπάικς και Κρέσιμιρ Λόνκαρ. Οι δύο τελευταίοι μίλησαν, την επόμενη του αγώνα, στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για το νικηφόρο τους ξεκίνημα.

Ο Μπάικς ( που πριν κλείσει στην Ισπανία, βρέθηκε φέτος το καλοκαίρι στο στόχαστρο των "ερυθρόλευκων"), χαρακτήρισε το ντεμπούτο του παράξενο: " Ήταν πολύ παράξενο, η αλήθεια είναι πως έκανε αρκετή ζέστη στο γήπεδο. Όμως όλη η ομάδα ήθελε να δείξει πόσο σκληρά έχουμε δουλέψει στην προετοιμασία. Παίξαμε άνετα, προσπαθήσαμε και ομαδικά, χωρίς εγωισμούς." Όσο προχωράει ο καιρός, ο ίδιος αισθάνεται όλο και πιο άνετα στη νέα του ομάδα: " Νιώθω πολύ άνετα σε αυτό το επιθετικό στυλ παιχνιδιού, με το γρήγορο τρανζίσιον. Κάνω συχνές επισκέψεις στο καλάθι, αλλά δεν ψάχνω μόνο αυτό. Πιο μεγάλη σημασία έχει η σωστή πάσα"

Από την πλευρά του, ο Λόνκαρ δήλωσε: " Ήταν παράξενη η επιστροφή στα παρκέ μετά από τρεις μήνες. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα και σιγά σιγά μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον. Πρέπει να δουλέψουμε λίγο πιο πολύ στην επίθεση αλλά έχουμε το χρόνο."

Επιμέλεια: Πέννυ Παπαγεωργίου

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ