EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μιλάνο: 98-77

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ-Μιλάνο: 98-77

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έκανε πάρτι στο δεύτερο ημίχρονο και με κορυφαίο τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (25 πόντοι) επικράτησε της Μιλάνο (98-77) και διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου.

Ήταν η 9η νίκη της Φενέρ σε 11 παιχνίδια, αν και αυτή δεν ήρθε αρκετά εύκολα. Οι Ιταλοί αντέδρασαν στο δεύτερο δεκάλεπτο (31-20 το επιμέρους) και ουσιαστικά έκλεισαν το ημίχρονο προπορευόμενοι. Στο δεύτερο μέρος, όμως, υπέκυψαν στον καταιγιστικό ρυθμό των παικτών του "Ζοτς" που σκόραραν 56 πόντους στην επανάληψη.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχτηκε ο Μπογκντάνοβιτς με 25 πόντους (3/6 τρίποντα). Διψήφιο νούμερο πόντων είχαν ακόμη οι Βέσελι (14π), Μπιέλιτσα (13π), Χίκμαν (10π) και Σαβάς (10π).

Από τους Μιλανέζους ο Μπρουκς έφτασε τους 21 πόντους, ενώ ο Τζεντίλε πρόσθεσε άλλους 19.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο αγώνας

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα. Με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να πετυχαίνει 8 πόντους και να δίνει το σύνθημα για το αρχικό 14-5. Αν μάλιστα το Μιλάνο δεν είχε ανανεώσει τόσες επιθέσεις κάνοντας θραύση στο επιθετικό ριμπάουντ, η διαφορά του δεκαλέπτου θα είχε κλείσει σε μεγαλύτερη τιμή από το -8 (22-14).

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε πλήρως στην δεύτερη περίοδο όταν οι Ιταλοί πραγματοποίησαν την αντεπίθεση τους. Ο Τζεντίλε συνέχισε να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι, οι Μπρουκς και Χάκετ κέρδισαν προσωπικές μάχες, για να βάλει τελικά μπροστά του μπροστά στο σκορ ο Μος με τρίποντο (34-35). Το σοκ κράτησε αρκετή ώρα για τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς που πήγαν στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ (42-45), μειώνοντας οριακά τη μεγαλύτερη διαφορά των Ιταλών (5 πόντοι).

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο δεν άργησαν να βρουν ξανά τον καλό τους ρυθμό και να ελέγξουν την κατάσταση. Ο Μπογκντάνοβιτς συνέχισε να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι και η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ αρχικά ισορρόπησε το ματς και εν συνεχεία πέρασε και μπροστά με 65-61.

Το δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρίποντο του Μπιέλιτσα (68-61), καλάθι το οποίο ήταν ουσιαστικά αυτό που έδωσε το έναυσμα στους Τούρκους να "καθαρίσουν" το παιχνίδι απέναντι στον απογοητευμένο αντίπαλο τους. Ο Μαρσόν Μπρουκς συνέχισε να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι, ήταν ωστόσο απελπιστικά μόνος. Οι Μπιέλιτσα και Βέσελι έδωσαν πολύτιμες λύσεις και συνέθεσαν το "νικητήριο" σχήμα για τη Φενέρ, η οποία έστειλε τη διαφορά ως και τους 19 πόντους, όσο δηλαδή ήταν η τελική διαφορά (98-77).

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ