EUROLEAGUE

Φενέρμπαχτσε - Μπάγερν Μονάχου 87-81

Φενέρμπαχτσε - Μπάγερν Μονάχου 87-81

Η Φενέρμπαχτσε με τον Μπογκντάνοβιτς να βρίσκεται σε πολύ καλή ημέρα κέρδισε με 87-81 την Μπάγερν Μονάχου και έκλεισε με νίκη την regular season

Χωρίς διάθεση να αφήσει την Μπάγερν να αποχαιρετίσει την Euroleague με νίκη εμφανίστηκε η Φενέρμπαχτσε που κέρδισε με 87-81 τους Γερμανούς και πλέον ετοιμάζει τα σχέδια της για το ΤΟΡ 16. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είχαν τον έλεγχο του αγώνα στην μεγαλύτερη διάρκεια και δεν έκλεισαν τη regular season τερματίζοντας στην 2η θέση του Γ' ομίλου με ρεκόρ 8 νικών και 2 ηττών.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Οι Τούρκοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι. Ο λόγος; Η παρουσία του Μπογκντάνοβιτς, που τους επέτρεψε να προηγηθούν με έξι πόντους (17-11) ήδη από το 7ο λεπτό.

Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς είχε τον απόλυτο έλεγχο των ριμπάουντ (8-14 στο 10'), αλλά δεν μπορούσε να το κεφαλαιοποιήσει. Αντίθετα, βρισκόταν διαρκώς πίσω στο σκορ (21-16 στο πρώτο δεκάλεπτο), με τα αμυντικά προβλήματα να είναι -ξανά- εμφανή για τους Βαυαρούς.

Όταν όμως μπήκε... τέλος στο σκοράρισμα του Μπογκντάνοβιτς, ήρθε η ώρα των φιλοξενούμενων να δείξουν τι μπορούν να κάνουν στην αναμέτρηση. Όχι ότι πήραν το προβάδισμα, απλά έριξαν τη διαφορά στους τέσσερις (32-28 στο 15'), σουτάροντας με εξαιρετικά ποσοστά πίσω από τη γραμμή των 6μ75 (7/10 μέχρις εκείνο το σημείο).

Αυτό ήταν. Η διαφορά δεν κατέστη δυνατό να πέσει ακόμα περισσότερο (πέραν του στιγμιαίου -3 του 17ου λεπτού), με τη Φενέρμπαχτσε να ολοκληρώνει το πρώτο μέρος, έχοντας πάρει προβάδισμα εννιά πόντων (42-33).

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πάντα άλλαξαν, καθώς οι παίκτες του Πέσιτς βελτίωσαν τα ποσοστά τους και στηριζόμενοι στο σουτ έξω από τα 6,75μ. κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά ακόμα και στο -3 (57-54 στο 27'). Οι Γερμανοί, όμως δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να συμπληρώσουν την προσπάθεια τους και αυτό είχε αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να αρπάξουν την ευκαιρία και να κλείσουν την περίοδο στο +8 (64-56 στο 30').

Η Φενέρμπαχτσε είχε βάλει τις βάσεις για τη νίκη και δεν σκόπευε να... κάνει αποχαιρετιστήριο δώρο στο τελευταίο φετινό παιχνίδι των Γερμανών στην Euroleague. Στα τελευταία λεπτά οι παίκτες του Ομπράντοβιτς άφησαν το πόδι από το γκάζι κι έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 87-81.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 42-33, 64-56, 87-81.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ