EUROLEAGUE

Ευρωλίγκα χωρίς NBAers!

Ευρωλίγκα χωρίς NBAers!

Η φυγή των NBAers από την Ευρώπη άλλαξε τις ισορροπίες στην Ευρωλίγκα. Το Sport24.gr παρουσιάζει και αναλύει (videos & picts)...

Το λοκ-άουτ του ΝΒΑ έληξε και πλέον όλοι οι παίκτες που είχαν σκορπίσει σε κάθε άκρη της γης μαζεύτηκαν ξανά για να αρχίσει το κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη.

Πολλές ομάδες που είχαν στηρίξει κάποιους έστω και βραχυπρόθεσμους στόχος στην παρουσία παικτών από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού άλλαξαν άρδην τον σχεδιασμό τους...

Το Sport24.gr θυμίζει τους παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ευρωλίγκα - και όχι μόνο - ενώ παρουσιάζει τα αποτελέσματα των ομάδων τους χωρίς την παρουσία τους.

Ολόκληρη η Νανσί ο Μπατούμ...

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα αποχώρησης που επηρέασε όσο τίποτα άλλο την ομάδα είναι η γαλλική Νανσί, η οποία βρίσκεται στον Α' Όμιλο με τον Ολυμπιακό. Οι Γάλλοι με την παρουσία του Νικολά Μπατούμ στο ρόστερ τους κατάφεραν να πάρουν τρεις νίκες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και να παλέψουν για την πρόκριση τους μέχρι την έβδομη αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Ο αποκλεισμός τους φυσικά σφραγίστηκε με τη λήξη του λοκ-άουτ και την επιστροφή του Μπατούμ στο ΝΒΑ. Από εκείνο το σημείο και έπειτα οι Γάλλοι γνώρισαν διαδοχικές ήττες με αποκορύφωμα το 90-55 από την Κάχα Λαμποράλ στην Βιτόρια.

Στον δεύτερο όμιλο, όπου αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός η μοναδική ομάδα που είχε στη σύνθεση της παίκτες από το ΝΒΑ ήταν η Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Λιθουανοί είχαν στο ρόστερ τους τους Τάι Λόουσον, Σόνι Ουίμς.

Ευρωλίγκα χωρίς NBAers!
INTIME SPORTS

Ο δεύτερος, μάλιστα αποτελούσε ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι πρωταθλητές Λιθουανίας στην Ευρωλίγκα. Ο Αμερικανός, όμως παραμένει προς το παρόν στο ρόστερ του συλλόγου, καθώς δεν έχει βρει ακόμα ομάδα, κάτι που χαροποιεί ιδιαιτέρως τους Λιθουανούς, από την στιγμή που είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (17,2π.).

Άδειασαν τα ρόστερ στην Τουρκία!

Τα πάνω - κάτω ήρθαν κυρίως στις τούρκικες ομάδες, οι οποίες διέθεσαν στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι πολύ μεγάλα ποσά για να δελεάσουν τους NBAers... Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την Εφές αποχώρησε ο Ερσάν Ιλιασόβα, χωρίς πάντως να επηρεαστεί η έτσι κι αλλιώς αλλοπρόσαλλη ομάδα των Τούρκων.

Από την Φενέρμπαχτσε έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι ο Τάμπο Σεφολόσα, αποδυναμώνοντας τη φροντ λάιν της ομάδας του Νέβεν Σπάχια. Ζημιά έπαθε και η Γαλατάσαραϊ που στην πρώτη της παρουσία στην Ευρωλίγκα απέκτησε τους Ντάριους Σονγκάιλα, Ζάζα Πατσούλια.

Ευρωλίγκα χωρίς NBAers!

Η φυγή τους, πάντως δεν επηρέασε ιδιαιτέρως τουλάχιστον έως τώρα τον σύλλογο, καθώς ο Γιάκα Λάκοβιτς πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες και "σφράγισε" με τις εμφανίσεις του την πρόκριση των παικτών του Οκτάι Μαχμουτί στο "Top-16" της Ευρωλίγκας. Τεράστια η απουσία και για την Μπεσίκτας που απέκτησε ουσιαστικά μπασκετική υπόσταση από την παρουσία του Ντερόν Ουίλιαμς στο ρόστερ της...

Ζημιά η απουσία του Γκαλινάρι

Προβλήματα και για την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία έχασε τον καλύτερος της παίκτη για όσο βρισκόταν στη σύνθεση της. Ο Ντανίλο Γκαλινάρι αποτελούσε ότι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι Ιταλοί, παρά τα πολλά χρήματα που δαπάνησαν για να ενισχυθούν.

Από την Παρτίζαν επέστρεψε στο ΝΒΑ ο Νίκολα Πέκοβιτς, ο οποίος είναι η αλήθεια δεν έκανε εξαιρετικά παιχνίδια με τη φανέλα των Σέρβων, ενώ η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε μεγάλη απώλεια μετά τη φυγή του Τζόρνταν Φάρμαρ που είχε προλάβει να δεθεί με τον κόσμο των Ισραηλινών.

Η Κάχα Λαμποράλ έχασε τον Σεραφέν, όπως και τον Ουίλιαμς, ενώ ο Γκόραν Ντράγκιτς δεν πρόλαβε καλά - καλά να κάνει σεφτέ με τη φανέλα της ομάδας και επέστρεψε στις ΗΠΑ. Μεγάλο το πλήγμα και για την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είδε τα δύο μεγαλύτερα αστέρια της να φτιάχνουν βαλίτσες. Ο Ρούντι Φερνάντεθ και ο Σερζ Ιμπάκα αποχαιρέτησαν τους συμπαίκτες τους και μπήκαν στο αεροπλάνο...

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ