EUROCUP

Ο Σχορτσανίτης, η άφιξη στην Αθήνα και η Βαλένθια

Ο Σχορτσανίτης, η άφιξη στην Αθήνα και η Βαλένθια
INTIME SPORTS

Στον ΠΑΟΚ απόγευμα της Δευτέρας περιμένουν τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη έτσι ώστε αυτός να ακολουθήσει την αποστολή του "Δικεφάλου" στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Βαλένθια. Mπούτσκος: "Παίζει ελκυστικό μπάσκετ, ασκεί πίεση".

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης δεν ήταν στην αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς με τον Κόροιβο αλλά αμαμένεται να είναι για το παιχνίδι με την Βαλένθια. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει στον "Δικέφαλο", στους "ασπρόμαυρους" περιμένουν τον Ελληνα σέντερ στην Αθήνα.

Θυμίζουμε πως ο Σχορτσανίτης ήταν άρρωστος τις τελευταίες μέρες και γι' αυτό δεν έπαιξε στο παιχνίδι με τον Κόροιβο. Οσο για το αν αγωνιστεί τόσο ο ίδιος όσο και ο Κώστας Βασιλειάδης που είχε ενοχλήσεις στο πέλμα (και αυτός δεν αγωνίστηκε την Κυριακή.

Στον ΠΑΟΚ τονίζεται πως αυτό θα φανεί στην πορεία. Θα επανεκτιμηθεί, δηλαδή, η κατάστασή τους εν όψει του εκτός έδρας αγώνα με την Βαλένθια που θα γίνει την Τετάρτη. Η αποστολή του "Δικεφάλου" θα αναχωρήσει την Τρίτη για την Ισπανία.

Φυσικά το θέμα του Σχορτσανίτη σε σχέση με αυτό του Βασιλειάδη ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό, είναι διαφορετικό γιατί ο Ελληνας σέντερ ήταν απλά άρρωστος τις τελευταίες μέρες. Έτσι ο Ελληνας σέντερ από την στιγμή που νιώθει καλά τις επόμενες μέρες, θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι κόντρα στην Βαλένθια.

Μπούτσκος: "Ελκυστικό μπάσκετ η Βαλένθια, ασκεί μεγάλη πίεση"

Ο βοηθός του Σούλη Μαρκόπουλου, Παντελής Μπούτσκος σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ της Βαλένθια την οποία θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, είπε τα εξής: " Ξεκινάμε το «Last 32» του Eurocup με το πιο δύσκολο παιχνίδι του ομίλου απέναντι στη Βαλένθια, την πρωτοπόρο της ACB που είναι αήττητη σε όλες τις διοργανώσεις φέτος. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας να μπούμε στο παρκέ με υπερηφάνεια και υψηλό κίνητρο και να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί γίνεται τώρα που το επίπεδο ανεβαίνει".

Και συνέχισε: " Ειδικά μετά τον αποκλεισμό μας από το Κύπελλο, που πλήγωσε το γόητρο μας σε τέτοιο βαθμό, που αν μπορούμε να βάλουμε τις λέξεις στη σωστή σειρά για να περιγράψουμε κάπως το συναίσθημα, μπορούμε να πούμε ότι αφήσαμε μια ζωή σε αυτό το ματς…

Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που τελείωσε. Έχουμε αναλάβει τις ευθύνες μας και οφείλουμε να συνεχίσουμε παρακάτω και να κοιτάξουμε μπροστά, όπως κάναμε και στο πρωτάθλημα με μία σημαντική εκτός έδρας νίκη.Η Βαλένθια είναι μία ομάδα που παίζει πολύ ελκυστικό μπάσκετ. Έχει μεγάλο βάθος στην περιφέρεια με τους Μαρτίνεθ, Ντιότ και Στέφανσον να δίνουν τον τόνο. Επίσης διαθέτουν και μεγάλη εμπειρία με τον εμβληματικό Σαν Εμετέριο και τον γνώριμό μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, Ρομέιν Σάτο. Στην άμυνά τους ασκούν πολύ μεγάλη πίεση στην μπάλα, ανεβάζοντας τον ρυθμό του αγώνα σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Μεγάλο κομμάτι της δημιουργίας τους αποτελεί το παιχνίδι τους στο transition, όπου με κύριο δημιουργό τον Βίβες που διανύει εξαιρετική χρονιά, εκμεταλλεύονται το ταλέντο των παικτών τους και την ικανότητά τους στο ένας εναντίον ενός. Σημείο αναφοράς επίσης αποτελεί η ικανότητα που έχουν οι ψηλοί τους στο μακρινό σουτ όπως οι Νούμπλιεβιτς, Χάμιλτον και Σούρνα, κάτι που τους επιτρέπει να ανοίγουν τους χώρους και να δημιουργούν πολλούς διαδρόμους για το αντίπαλο καλάθι".

Συνεχίζοντας, τόνισε: " Απέναντι σε μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Eυρώπη, είναι σημαντικό να ελέγξουμε τον ρυθμό του αγώνα. Αυτό θα το καταφέρουμε με καλή κυκλοφορία της μπάλας και καλές επιλογές στην επίθεση ώστε να διατηρήσουμε τη συνοχή μας και τη συγκέντρωσή μας στις επιστροφές μας. Επίσης στη μάχη του ριμπάουντ θα πρέπει να θυσιάσουμε το κορμί μας με δυνατά “box out” ώστε να μη δώσουμε δεύτερες ευκαιρίες.

Θέλουμε να τους βάλουμε δύσκολα, θέλουμε να τους βάλουμε να σκεφτούν, ώστε να περιορίσουμε τους χώρους και τους χρόνους που έχουν συνηθίσει να εκτελούν. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη φάση αυτή, σ’έναν όμιλο τεσσάρων ομάδων, οι ισοβαθμίες μπορούν να παίξουν ρόλο. Κάθε πόντος είναι σημαντικός. Έτσι πρέπει να παλεύουμε σε κάθε κατοχή σαν να είναι η τελευταία, ιδιαίτερα τη δεδομένη στιγμή που καλούμαστε να αποδείξουμε πράγματα εντός των γραμμών και πάνω από όλα στους εαυτούς μας".

TAGS EUROCUP ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ