EUROCUP

Συνάντηση για Χάγκινς με φόντο την επέκταση

Συνάντηση για Χάγκινς με φόντο την επέκταση
Μπακ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μόνο τυχαία δεν ήταν η παρουσία του Αμερικανού εκπροσώπου του Τζαμέλ Χάγκινς στις κερκίδες της κατάμεστης Nick Galis Hall στη νίκη του Άρη επί της Νεπτούνας. Ο Αντρέ Μπακ θα έχει συνάντηση αύριο Πέμπτη (7/1) με φόντο την επέκταση του συμβολαίου του.

Ο Τζαμέλ Χάγκινς ήρθε το περασμένο καλοκαίρι στον Άρη και απομένει να φανεί αν θα μείνει και περαιτέρω του συμβολαίου που είχε υπογράψει. Για αυτό και η παρουσία του Αμερικανού εκπροσώπου του Αντρέ Μπακ στις κερκίδες της κατάμεστης Nick Galis Hall στη νίκη επί της Νεπτούνας αποτελεί προπομπό εξελίξεων.

Ο Μπακ βρισκόμενος στη θύρα των επισήμων της Nick Galis Hall εκτός του ότι είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον Χάγκινς αγωνιζόμενο με τη φανέλα του Άρη στον περίπατο επί της Νεπτούνας με 84-58 για την πρεμιέρα του ομίλου του LAST 32 του Eurocup έζησε και την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι περισσότεροι από 5.000 φίλαθλοι της ομάδας που βρέθηκαν στις κερκίδες. Μάλιστα δεν ήταν μόνος του αφού στα δεξιά του ήταν και ο Έλληνας συνεργάτης του και εκπρόσωπός του Αμερικανού φόργουορντ Μάριος Ολύμπιος.

Πλέον μετά την γεύση που πήρε ο Μπακ από τη Nick Galis Hall και το τετ α τετ που είχε μετά τη λήξη του με τον Χάγκινς στην ατζέντα του έχει προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη (7/1) να συναντηθεί με τον εντεταλμένο σύμβουλο της ΚΑΕ Μάνο Λάσκαρη με φόντο την επέκταση του συμβολαίου του. Το μονοετούς διάρκειας που είχε υπογράψει το περασμένο καλοκαίρι αφήνοντας πίσω του τον πρώτο του εν Ελλάδι σταθμό του. Τον Κολοσσό Ρόδου. Μάλιστα το πρώτο τετ α τετ, του Λάσκαρη με τον Ολύμπιο, είχε γίνει στις 27 Δεκεμβρίου μετά το τέλος του νοκ άουτ ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Συνάντηση για Χάγκινς με φόντο την επέκταση
Χάγκινς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Συγκεκριμένα στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ έχει κατά μέσο όρο μετά την 12η αγωνιστική 10,9 πόντους με 55,8% στις βολές, 57,1% στα δίποντα, μαζεύοντας 7,2 ριμπάουντ σε κάτι λιγότερο από 24΄ συμμετοχής. Κι όσο για το μοναδικό παιχνίδι που δεν έχει αγωνιστεί ήταν αυτό της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό στη Nick Galis Hall. Κι όσο για το Eurocup σε 11 παιχνίδια έχει κατά μέσο όσο μετά τον Α΄ γύρο των ομίλων και την πρεμιέρα του LAST 32 11,2 πόντους με 72% στις βολές και 57% στα δίποντα μαζεύοντας 5,5 ριμπάουντ σε 24΄ συμμετοχής.

Συνάντηση για Χάγκινς με φόντο την επέκταση
Ουάιτ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ουάιτ: "Ξεκινήσαμε ιδανικά στο LAST 32"

Πως όμως αντιμετώπισαν οι δύο πρώτοι σκόρερ του Άρη οι Οκάρο Ουάιτ και Τζερέλ ΜακΝίλ τον περίπατο επί της Νεπτούνας στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του LAST 32 του Eurocup; "Για εμάς ξεκίνησε ο 2ος γύρος του Eurocup με παιχνίδι μέσα στην έδρα μας, κόντρα σε μια πολλή ανταγωνιστική ομάδα. Πιστεύω ότι κάναμε πολύ καλό παιχνίδι σε όλους τους τομείς, παίξαμε πάρα πολλή καλή άμυνα, βάλαμε και μεγάλα σουτ στην επίθεση και ξεκινήσαμε ιδανικά στο LAST 32", τόνισε ο Ουάιτ.

Στην ερώτηση για το αν το σημερινό ήταν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο που έχει κάνει η ομάδα στην φετινή αγωνιστική περίοδο ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 19 πόντους είπε: "Δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της σεζόν, αλλά σίγουρα ήταν το καλύτερο πρώτο δεκάλεπτο της σεζόν, σε ότι αφορά το αμυντικό κομμάτι κυρίως. Ξεκινώντας το παιχνίδι είδαμε ότι μπορούσαμε να παίξουμε πολλή δυνατή άμυνα, καταφέραμε το κάναμε αυτό στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και φτάσαμε στη νίκη".

Κι όσο για τον ΜακΝίλ τόνισε για το παιχνίδι: "Μπήκαμε από νωρίς στην πρώτη περίοδο δυνατά και παίξαμε το καλύτερο που μπορούμε. Δώσαμε τον τόνο στην άμυνα και δυσκολέψαμε πολύ τη Νεπτούνας που έβαλε μόλις 5 πόντους στην πρώτη περίοδο. Κάθε φορά που παίζουμε τέτοια άμυνα και κρατάμε έναν τόσο καλό επιθετικά αντίπαλο στους 5 πόντους, αυτό μας δίνει πολύ μεγάλες πιθανότητες να πάρουμε τη νίκη. Το μεγαλύτερο πράγμα που θέλαμε ήταν να παίζουμε με μεγάλη ένταση και να τη διατηρήσουμε σε όλο τον αγώνα".

Στην ερώτηση για τον αν αυτή η εμφάνιση ήταν η ιδανική και απάντησε: "Νομίζω ότι μπορούμε να το πούμε αυτό αν και τίποτα δεν είναι τέλειο, πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Είχαμε κάποια κενά στην απόδοσή μας αλλά νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που ολοκληρώσαμε την προηγούμενη φάση στο Eurocup και το πως μπήκαμε στο πρώτο παιχνίδι αυτής".

Για την σημασία των εντός έδρας νικών στην πορεία στο LAST 32 επεσήμανε: "Αναμφίβολα θα μας βοηθήσει. Διατηρήσαμε το αήττητο εντός έδρας στην πρώτη φάση, αυτό θέλουμε να κάνουμε και τώρα και να πάρουμε και μερικές νίκες μακριά από την έδρα μας. Κάναμε καλή δουλειά στην προηγούμενη φάση και πρέπει να προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε, να προστατεύσουμε δηλαδή την έδρα μας και να φανούμε ανταγωνιστικοί στα εκτός, να παραμείνουμε εντός αγώνων μέχρι το τέλος ώστε να “κλέψουμε” νίκες και να διεκδικήσουμε την πρόκριση".

Τέλος για το που μπορεί να φτάσει ο Άρης αν συνεχίσει να παίζει έτσι απάντησε: "Δεν είμαι καλός στις προβλέψεις. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, δουλεύουμε σκληρά καθημερινά στις προπονήσεις ώστε να βελτιωθούμε ατομικά και ως ομάδα και θα δούμε μέχρι που θα φτάσουμε".

TAGS EUROCUP ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ