EUROLEAGUE

Έτοιμοι ενόψει τελικού οι "πράσινοι"

Έτοιμοι ενόψει τελικού οι "πράσινοι"
INTIME SPORTS

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φαίνεται ότι έχει ετοιμάσει ένα... ειδικό σχέδιο για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Μακάμπι και να προσθέσει το έκτο αστέρι στη φανέλα του Παναθηναϊκού (videos).

Η προετοιμασία του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε κανονικά ενόψει του μεγάλου τελικού με αντίπαλο την Μακάμπι Τελ Αβίβ (Κυριακή, 08/05, 17:30), με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του.

Ο Σέρβος τεχνικός έριξε το μεγαλύτερο βάρος της προπόνησης στην θεωρία, καταστρώνοντας ειδικό πλάνο για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν οι "πράσινοι" τους Ισραηλινούς.

Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς προπονήθηκαν κανονικά και προς το τέλος έριξαν τους ρυθμούς, ακολουθώντας πιο χαλαρό πρόγραμμα με αρκετά σουτάκια. Η ψυχολογία όλων στο στρατόπεδο είναι εξαιρετική, αφού η άνετη νίκη επί της Σιένα έχει τονώσει την αυτοπεποίθηση του "τριφυλλιού".

Η Μακάμπι είναι ένας δυνατός αντίπαλος, αλλά κυριαρχεί η άποψη ότι εφόσον ο Παναθηναϊκός παρουσιάσει το πρόσωπο που πρέπει, θα καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού.

Αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης οι παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας έκαναν το καθιερωμένο πλέον "ζντο" και κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια του "Παλάου Σαν Ζόρντι", όπου έκαναν πλάκα με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Συγκεκριμένα ο Έλληνας σέντερ της Μακάμπι μίλησε με όλους τους παίκτες του Παναθηναϊκού, προτού τον... μονοπωλήσουν οι Αντώνης Φώτσης και Φραγκίσκος Αλβέρτης.

Όσον αφορά την προπόνηση της Μακάμπι ο "Σόφο" δοκίμασε διάφορα συστήματα, ενώ είχε συνομιλία για αρκετή ώρα με τον συμπαίκτη του Τζέρεμι Πάργκο. Ο Σχορτσανίτης έδειχνε στον Αμερικανό τον τρόπο με τον οποίο προφανώς κινείται και του τόνιζε που να του δώσει τη μπάλα, λέγοντας λίγο αργότερα σε δηλώσεις που παραχώρησε στους εκπρόσωπους του Τύπου πώς " σεβόμαστε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό"...

Μπατίστ: "Σε υψηλά επίπεδα η αυτοπεποίθηση μας"

Όλοι οι παίκτες του "τριφυλλιού" ξεκαθάρισαν ότι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης και να ράψουν το έκτο αστέρι στη φανέλα τους. " Πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι για τον τελικό. Η αυτοπεποίθησή μας βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και νομίζω πως θα είμαστε έτοιμοι αύριο όταν πρέπει", ήταν τα λόγια του Μάικ Μπατίστ, ενώ από την πλευρά του ο Δημήτρης Διαμαντίδης πρόσθεσε:

" Είμαι ικανοποιημένος όταν παίζω και άμυνα και επίθεση, αν δεν μπορεί ς να βοηθάς στην επίθεση πρέπει να βρίσκεις άλλους τρόπους να βοηθάς. Και η άμυνα είναι ένας τέτοιος τρόπος. Οπότε σκοπός μου είναι να κάνω τη δουλεία μου είτε αμυντικά είτε επιθετικά".

Ο Ντρου Νίκολας από την πλευρά του τόνισε ότι όλοι στην ομάδα θα κάνουν ότι μπορούν: " Δεν μας πειράζει να παίξουμε άσχημα και να κερδίσουμε γιατί μπορεί να παίξεις και καλά και να χάσεις. Το ζήτημα είναι να κάνουμε ότι μπορούμε επί 40 λεπτά για να πάρουμε τον τίτλο. Ο κόσμος είναι πάντα κοντά μας και από τότε που ήρθα στην Ελλάδα το λέω πάντα λέω πως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη".

Περπέρογλου: "Προσοχή στην περιφέρεια"

"Κλειδί" χαρακτήρισε τον έλεγχο του ρυθμού ο Στράτος Περπέρογλου: " Πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό σε αυτό το παιχνίδι γι να πάρουμε τη νίκη. Στη Μακάμπι αρέσει πολύ να παίζει στην περιφέρεια και πρέπει να το προσέξουμε αυτό", ενώ ο Ίαν Βουγιούκας συμπλήρωσε:

" Θα γίνει σίγουρα ένα πολύ καλό παιχνίδι, καθώς πρόκειται για δύο πολύ μεγάλες ομάδες. Το παιχνίδι πιστεύω πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες". Ο Αντώνης Φώτσης ανέφερε: " Θυμάμαι και τους δύο τελικούς με τη Μακάμπι και αυτόν που κέρδισα και αυτόν που έχασα. Σημασία έχει πως θα μπεις και τι θα κάνεις μέσα στο γήπεδο. Και αύριο αυτό θα μετρήσει. Θα κάνουμε απέναντι στον Σχορτσιανίτη ότι κάνουμε πάντα απέναντι σε αυτόν, είναι μία ομαδική δουλειά".

Ο πρωταγωνιστής του ημιτελικού με την Σιένα, Νικ Καλάθης ανέφερε: " Δουλειά μου είναι να βγαίνω και να κάνω αυτό που μου έχει ζητηθεί από τον προπονητή. Είτε αυτό είναι να δίνω ανάσες στον Διαμαντίδη, είτε να βοηθάω στην οργάνωση. Είναι πολύ πιο εύκολο όταν έχεις τέτοιους συμπαίκτες", για να προσθέσει ο Ρομέιν Σάτο: " Πρέπει να παίξουμε σκληρά. Είναι μία καλή ομάδα. Ο Πάργκο είναι καλός παίκτης αλλά δεν υπάρχει μόνο αυτός, πρέπει να συγκεντρωθούμε κόντρα σε όλους τους παίκτες. Για μένα είναι ο πρώτος τελικός, είμαι ενθουσιασμένος και χαίρομαι πολύ που μπορώ να ακολουθώ ένα παίκτη σαν το Διαμαντίδη".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ