EUROLEAGUE

Ελληνικό λόμπι και στο Media Game!

Ελληνικό λόμπι και στο Media Game!

Η ελληνική "μαφία" που έχει φωλιάσει για τα καλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ έκανε την εμφάνιση της και στο Media Game που έγινε στο Βερολίνο. Το ελληνικό λόμπι σε όλο του το μεγαλείο (PHOTO)!

Έλληνας διαιτητής, Έλληνες οι legends, Έλληνες παίκτες και Έλληνας... προπονητής της εξέδρας. Βέβαια, αυτός που έδινε συνεχώς οδηγίες ήταν κυριολεκτικά προπονητής, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που ζητούσε από τους εκπροσώπους του Τύπου να διαβάσουν το παιχνίδι και να πασάρουν, αντί για να σουτάρουν.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Στέφανος Τριαντάφυλλος

"Πόσοι είστε τελικά" ρωτούσε η Αμάγια Βαλντεμόρο, η κορυφαία Ισπανίδα παίκτρια (με θητεία στο WNBA) που εκτελεί χρέη σχολιάστριας στην ισπανική τηλεόραση, έχοντας βαρεθεί προφανώς να ακούει ελληνικά.

Στους δύο πάγκους βρέθηκαν δύο προπονητές με μεγάλη εμπειρία στην Euroleague, ο Σέρτζιο Σκαριόλο και ο Λούκα Μπάνκι. Ήταν φανερό ότι ο δεύτερος το ήθελε περισσότερο ζητώντας πριν το ματς "δεν παίζουμε για να το ευχαριστηθούμε, παίζουμε για να κερδίσουμε. Το ρεκόρ μου απέναντι στον Σέρτζιο είναι 5-5. Θέλω τη νίκη".

Έτσι και έγινε. Οι "μπλε" κέρδισαν τους "άσπρους", έχοντας τη βοήθεια του Θοδωρή Παπαλουκά και του Δήμου Ντικούδη, οι οποίοι κέρδισαν την άτυπη δική τους μονομαχία με τον Κώστα Τσαρτσαρή. Οι υπόλοιποι legends (Ματίας Σμόντις, Ρίμας Σισκάουσας κάθισαν στον πάγκο), καθώς δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ιλιγγυώδη ρυθμό του αγώνα.

Ο Θανάσης Ασπρούλιας από τους "άσπρους" έκανε ό,τι μπορούσε. Το ίδιο και ο Βαγγέλης Πουλιανίτης (μεταγραφή της τελευταίας στιγμής) με το γλυκό του χέρι. Ο Νίκος Βαρλάς είχε αμυντικό ρόλο και ο Βαγγέλης Ιωάννου θύμιζε πλέι-μέικερ παλιάς κοπής κοντρολάροντας τον ρυθμό, χωρίς όμως να διστάζει να κάνει βουτιές για να σώσει μια διεκδικούμενη μπάλα.

Οι "μπλε" όμως ήταν αυτοί που γύρισαν το παιχνίδι. Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος άγγιξε το τριπλ-νταμπλ φίγκιουρ (του έλειπαν μόνο 10 πόντοι, 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ), ο Βασίλης Παπανδρέου έδωσε επιθετική πνοή (εκ του επιθετικού φάουλ), ο Αντώνης Καλκαβούρας και ο Κωνσταντίνος Μελέγιες χτύπησαν στον αιφνιδιασμό, οδηγώντας την ομάδα Μπάνκι στην ολική επαναφορά και στην μεγάλη αυτή νίκη στο 4ο Media Game που διοργανώνει η Euroleague και η Adidas.

Οι αθλητές φωτογραφήθηκαν και επέστρεψαν στα αποδυτήρια, τα ίδια που χρησιμοποιούν η ΤΣΣΚΑ και η Φενέρμπαχτσε. Κάθε παίκτης μάλιστα υποδύθηκε τον δικό του φιναλίστ, τον Γιαν Βέσελι, τον Μπόμπι Ντίξον, τον Μίλος Τεόντοσιτς, τον Νάντο Ντε Κολό παίρνοντας μια γεύση από τον μεγάλο τελικό.

Media day game rose για rose #euroleague #final4 #berlin2016

A photo posted by Stefanos Triantafyllos (@stefanos_rose) on

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ