EUROLEAGUE

Εκδίκηση ονειρεύεται ο Κρστιτς

Εκδίκηση ονειρεύεται ο Κρστιτς

"Η ήττα από τον Ολυμπιακό ήταν η πιο σκληρή στην καριέρα μου", δήλωσε ο Νέναντ Κρστιτς, ενθυμούμενος τον τελικό της Κωνσταντινούπολης και ενόψει τη νέα αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ με τους "ερυθρόλευκους" στο Λονδίνο.

Η εκτίμηση του Νέναντ Κρστιτς είναι πως ήρθε η ώρα να ξαναπάρει την Ευρωλίγκα η ΤΣΣΚΑ. Ο Σέρβος σέντερ παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα της Euroleague.

Από τις δηλώσεις του φαίνεται πως η ΤΣΣΚΑ θα χρησιμοποιήσει ως κίνητρο την περσινή ήττα από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Final Four.

" Ήταν πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε στο Final 4. Όχι μόνο για τον τρόπο που χάσαμε πέρυσι στον τελικό, αλλά γιατί πάντα είναι στόχος της ΤΣΣΚΑ να φτάνει στο Final 4. Πιστεύω πως η ΤΣΣΚΑ θα έχει φιλοδοξίες για το Final 4 για πολλά χρόνια ακόμη, γιατί τέτοιος σύλλογος είναι. Πιστεύω πως είναι η ώρα της ΤΣΣΚΑ να ξαναπάρει τον τίτλο. Μετά το 2008, η ομάδα έχει χάσει δύο φορές το τρόπαιο στην τελευταία κατοχή. Αν υπάρχει κάρμα, ίσως είναι ώρα να μας ξεπληρώσει. Ελπίζω να γίνει αυτό φέτος", υποστήριξε αρχικά ο Κρστιτς και ξαναθυμήθηκε την Κωνσταντινούπολη.

"Είναι φυσιολογικό εμείς που ήμασταν πέρυσι στην ομάδα να το έχουμε στην άκρη του μυαλού μας. Για μένα η ήττα από τον Ολυμπιακό πέρσι ήταν η πιο σκληρή στην καριέρα μου. Τώρα είναι πώς θα το διαχειριστείς. Αν δηλαδή θα γίνει έξτρα κίνητρο ή θα μετατραπεί σε φόβο μήπως επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Εγώ προσπαθώ να το χρησιμοποιήσω σαν κίνητρο για να αποδείξουμε σε όλους πως απλώς ήταν μια κακή στιγμή και πως αξίζαμε την πρώτη θέση πέρσι. Έπρεπε να είχαμε κερδίσει πέρσι, αλλά έτσι είναι τα Final 4. Βλέπω το φετινό σαν μια ευκαιρία να πάρουμε ρεβάνς από τον Ολυμπιακό για την περσινή ήττα".

Ο Κρστιτς προβλέπει σκληρό ματς με τον Ολυμπιακό, δυνατές άμυνες και τις δύο ομάδες να κυνηγούν να κρατήσουν το σκορ χαμηλά. Και βέβαια οι Ρώσοι θέλουν να "εξαφανίσουν" τον Βασίλη Σπανούλη, τον ηγέτη και βασικό σκόρερ του Ολυμπιακού.

" Είναι ένα από τα κλειδιά του αγώνα να περιορίσουμε τον Σπανούλη, αλλά δεν συμφωνώ με το ότι αν κλείσουμε τον συγκεκριμένο παίκτη ο Ολυμπιακός δεν θα μπορεί να παίξει καλά. Το είδαμε και πέρυσι, όταν ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή απέναντί μας βασιζόμενος σε κάποιους άλλους παίκτες. Ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου είχαν πετύχει κάποια τρίποντα και μετά μπήκε ο Σπανούλης. Σίγουρα είναι ο ηγέτης τους και θα ήταν σημαντικό για μας να τον σταματήσουμε, αλλά δεν είναι το μοναδικό κλειδί του αγώνα. Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την έκπληξη ακόμη και χωρίς να παίζει καλά ο Σπανούλης".

Για έναν αγώνα ο Κρστιτς δεν δίνει μεγάλη βάση στα ψηλά κορμιά που διαθέτει η ομάδα του και όχι ο Ολυμπιακός: " Ο Ολυμπιακός έχει κοντούς παίκτες στη ρακέτα, όπως ο Χάινς και ο Πάουελ, που όμως παίζουν καλά και μπορούν να απειλήσουν με πικ εν ρολ ή και με σουτ, ειδικά ο δεύτερος. Σε μια σειρά play offs τα ύψη θα ήταν πλεονέκτημα για μας, αλλά σε ένα μόνο ματς ο Ολυμπιακός μπορεί να ετοιμαστεί για να μας αντιμετωπίσει. Βλέπω το πλεονέκτημά μας στον ομαδικό τρόπο παιχνιδιού. Έχουμε αποδείξει πως όταν παίζουμε σαν ομάδα, με καλή κυκλοφορία, πολλές ασίστ και βοήθειες στην άμυνα, μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ