EUROLEAGUE

Έκανε "δώρο" στον... Παναθηναϊκό η Εφές

Έκανε "δώρο" στον... Παναθηναϊκό η Εφές

Μπορεί στο τέλος να έχασε την ευκαιρία να πάρει τη διαφορά, όμως η Εφές επικράτησε της Φενέρμπαχτσε (80-77) και μπήκε κι αυτή στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Σλούκας και Ντατόμε ήταν εκτός αγώνα, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς πάτησε παρκέ στο 22' (και ήταν φοβερός), οπότε ο βαθμός δυσκολίας για τη Φενέρμπαχτσε στο παιχνίδι με την Αναντολού Εφές ήταν τεράστιος. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ηττήθηκε (80-77), όμως κράτησε τη διαφορά από το ματς του πρώτου γύρου και διατηρεί το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό και τον αποψινό της αντίπαλο που μπήκε στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης, δυο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου της EuroLeague. Πλέον οι "πράσινοι" χρειάζονται νίκη στο αποψινό ματς με τη Μπασκόνια για να πιάσουν τη Φενέρ, αλλά θα χρειάζονται άλλη μία ήττα της για να την προσπεράσουν.

O MVP

Ο Τζέισον Γκρέιτζερ έκανε τρίτο σερί εξαιρετικό παιχνίδι. Σε 27 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 13 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ, έδωσε 5 ασίστ, έκανε ένα κλέψιμο και ήταν ο κορυφαίος της Εφές, όπως και στα προηγούμενα δυο ματς, με αποκορύφωμα την εκτός έδρας νίκη επί της Ζάλγκιρις Κάουνας.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Φενέρμπαχτσε πήρε 8 περισσότερα ριμπάουντ και σούταρε 9 περισσότερες βολές, όμως πέτυχε οκτώ καλάθια λιγότερα. Εντυπωσιακός ήταν ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς που αν και ανέτοιμος, σκόραρε 14 πόντους σε 17 λεπτά συμμετοχής, όλα στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στις λεπτομέρειες. Το 61-46 στα τέλη της τρίτης περιόδου έδειχνε πως η Εφές θα πάρει τη νίκη με άνεση και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα, όμως η Φενέρμπαχτσε έκανε την αντεπίθεσή της με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να κάνει πράγματα και θαύματα, χωρίς μάλιστα να έχει αγωνιστεί δευτερόλεπτο στο πρώτο μέρος. Στο φινάλε ο Ντίξον κράτησε την ομάδα του όρθια, όμως ήταν και ο μοιραίος, καθώς μπορούσε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όμως έκανε έρμπολ σε προσπάθεια για τρεις πόντους.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τρομερό ενθουσιασμό σε άμυνα κι επίθεση, η Εφές έβαλε από νωρίς τις βάσεις της νίκης της. Προηγήθηκε 7-0 μόλις στο δεύτερο λεπτό, πριν πέσει το τέμπο μέχρι το φινάλε της πρώτης περιόδου (17-14). Στο ξεκίνημα της δεύτερης οι γηπεδούχοι πάτησαν απότομα το γκάζι, σκόραραν 21 πόντους σε έξι λεπτά και βρέθηκαν στο +12 (37-25) λίγο πριν το ημίχρονο (44-35), με τον Ντάνστον να έχει σχεδόν το 40% των επιθέσεών τους και τους Μαχμούτογλου - Ντίξον (24 από τους 35 πόντους της Φενέρ) να παίζουν μόνοι εναντίον όλων σε μια πολύ "ζεστή" ατμόσφαιρα.

Ο Ομπράντοβιτς ήταν έξαλλος με τους παίκτες του σε αρκετά σημεία του πρώτου μέρους, στο 22' έριξε στο παρκέ τον ανέτοιμο και προερχόμενο από τραυματισμό Μπογκντάνοβιτς, ο κόσμος της Φενέρ προσπάθησε να ξεσηκώσει τους παίκτες της ομάδας, όμως ο Γκρέιτζερ ανέλαβε δράση και κράτησε τη διαφορά σε επίπεδα... ασφαλείας για την Εφές (61-46 στο 28') μέχρι τις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου που οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους έξι (67-61) για να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Η είσοδος του Μπογκντάνοβιτς έδωσε τρομερή ώθηση στη Φενέρ, που έμεινε κοντά στο σκορ (72-67) με τον Σέρβο να κάνει φοβερή δουλειά στην επίθεση και να φτάνει τους 15 πόντους σε μόλις 12 λεπτά συμμετοχής. Ένα τρίποντο του Ντίξον (78-76) έδωσε χαρακτήρα θρίλερ στο ματς, με την Εφές να κάνει λάθος επαναφορά, ο Μπογκντάνοβιτς αστόχησε σε μακρινό τρίποντο και ο Χάνικατ έγραψε το 80-76 με βολές στα 15.4". Στο φινάλε ο Ντίξον είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση, όμως το τρίποντό του ήταν πολύ άστοχο.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 44-35, 65-54, 80-77

Το στατιστικό της αναμέτρησης

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ