EUROLEAGUE

Προσοχή στους "αδιάφορους"

Η στήλη του Euroleague Greece για το Fantasy Challenge αναλύει την 9η αγωνιστική του παιχνιδιού και εφιστά από τώρα την προσοχή στις αδιάφορες ομάδες και ειδικότερα σε αυτές που δεν θα συνεχίσουν στο TOP 16.

Μέσα Δεκέμβρη και η αγωνιστική δράση της κανονικής περιόδου πλησιάζει σιγά σιγά προς τη λήξη της. Σε αυτό το σημείο εισέρχονται, για λίγο, μερικές επιπλέον παράμετροι που πρέπει να συνυπολογίσετε πραγματοποιώντας τις αλλαγές σας.

Του Νότη Φιλιππίδη

Τα παρακάτω βέβαια κορυφώνονται πριν την 10η αγωνιστική, που θα είναι και η τελευταία για αρκετούς παίκτες του Fantasy, ωστόσο καλό είναι να τα ενσωματώσετε από τώρα στο πλάνο σας.

Πλέον θα πρέπει να έχετε στο νου σας τις αδιάφορες ομάδες της διοργάνωσης και την πιθανή συντήρηση δυνάμεων που μπορεί να κάνουν. Μια ομάδα που δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, μπορεί να δώσει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής σε ένα βασικό της παίκτη. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι ένας παίκτης που έχει να δώσει ένα ντέρμπι θα τα πάει καλύτερα από έναν που παίζει σε αδιάφορο ματς. Ίσα ίσα, ο πρώτος έχει το ρίσκο να κάνει ένα κακό ματς που θα σας στοιχίσει τόσο σε σκορ, όσο και σε κρέντιτς. Γι' αυτό, δεν υπάρχει κάποιος "χρυσός" κανόνας, αλλά κάθε περίπτωση πρέπει να εξετάζεται διαφορετικά.

Υπάρχει και μια άλλη οπτική γωνία σε αυτό και αφορά τις αδιάφορες ομάδες που έχουν αποκλειστεί από το TOP 16, των οποίων οι παίκτες αναγκαστικά θα αποχωρήσουν από το παιχνίδι. Ελλοχεύει λοιπόν ο κίνδυνος, με μια πιθανή κακή εμφάνιση σε ένα αδιάφορο ματς, να χάσετε κρέντιτς που δεν μπορείτε να πάρετε πίσω μετά. Ο παίκτης αυτός θα πρέπει να αποχωρήσει για να αντικατασταθεί με άλλον που θα συνεχίσει στο TOP 16.

Ένα άλλο επακόλουθο των αδιάφορων ομάδων είναι οι ξαφνικές απουσίες που μπορούν να προκύψουν, χωρίς να υπάρχει πριν καμίια ενημέρωση κι έτσι να βρεθείτε να παίζετε με λιγότερους από 10 παίκτες. Είναι κι αυτό μέσα στο πρόγραμμα και δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, παρά μόνο να ξέρετε ότι οι κινήσεις αποσκοπούσαν στον περιορισμό του ρίσκου και δεν αφήσατε το ρόστερ σας να έχει πολλούς παίκτες που να δίνουν αδιάφορα ματς.

Όλα αυτά θα αναλυθούν εκτενέστερα στο άρθρο της επόμενης αγωνιστικής. Για αυτήν που ξεκινάει αύριο, ενδιαφέρον έχουν οι παρακάτω παίκτες:

Κεφάλαιο Point Guards

Προσοχή στους "αδιάφορους"
2013 AFP

Παίκτες όπως ο Διαμαντίδης και ο ΜακΚάλεμπ έχουν αναλυθεί πολλάκις, οπότε δεν υπάρχει λόγος να επαναλαμβάνονται τα ίδια γι' αυτό και για τη συγκεκριμένη θέση η ανάλυση αυτή την εβδομάδα είναι περιορισμένη. Τόσο ο Δημήτρης Διαμαντίδης, όσο και ο Μπο ΜακΚάλεμπ προέρχονται από κακές εμφανίσεις, χάνοντας κρέντιτς, οπότε τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να τους αποκτήσετε, εφόσον δεν το έχετε κάνει. Μεταξύ των πρώτων βέβαια, προέκυψε και ο Μάντας Καλνιέτις, μετά και την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, μέσα στη Μακάμπι και η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί καθόλου κακή περίπτωση, αφού τα σκορ του δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους άλλους παίκτες της θέσης. Μια ριψοκίνδυνη επιλογή αλλά με υψηλό ταβάνι εξακολουθεί να είναι ο Κάρλος Αρόγιο, που θα έρθει αντιμέτωπος με την Ζιέλονα Γκόρα, ενώ μια πιο φθηνή επιλογή αποτελεί και ο Ζακ Ράιτ της Μπάμπεργκ, ο οποίος με εξαίρεση τα ματς με τη Ρεάλ, δίνει συμπαθητικά σκορ. Αυτό βέβαια λίγο σας αφορά, όταν ο Μίλος Τεόντοσιτς βρίσκεται στα 32 κρέντιτς και έχει δύο συνεχόμενα διψήφια σκορ, έχοντας πάρει μάλιστα στο τελευταίο ματς με την Φενερμπαχτσέ 14 σουτ.

Κεφάλαιο Shooting Guards & Small Forwards

Ντάνιελ Χάκετ (Σιένα) - 86,1

Με τον Ολυμπιακό, τον οποίο αντιμετωπίζει αυτή την αγωνιστική η Σιένα, έχει το μικρότερό του σκορ εντός έδρας. Ούτως ή άλλως, το παιχνίδι στο ΣΕΦ θα είναι δύσκολο, όμως η ιταλική ομάδα δεν έχει και πολλά περιθώρια. Ο Χάκετ έκανε μέτριο σκορ με την Ζιέλονα Γκόρα κι αυτό βοήθησε στο να μην ξεφύγει η τιμή του. Δεν είναι και η καλύτερη στιγμή για να τον αγοράσετε, αλλά εφόσον τον έχετε, γιατί να τον πουλήσετε;

Μάλκολμ Ντιλέινι (Μπάγερν) - 83,7

Έκανε το ξέσπασμα με τον Ολυμπιακό, μετά από 3 μέτριες αγωνιστικές και τώρα έχει μπροστά του το ντέρμπι με την Μάλαγα όπου θα κριθούν πολλά για τις δύο ομάδες. Σίγουρα το 32 που έκανε ήταν ενθαρρυντικό για τον MVP της 8ης αγωνιστικής για το fantasy και μπορεί να το επαναλάβει, αλλά σε ένα τόσο σημαντικό ματς, η Μάλαγα έχει την εμπειρία να κάνει το γήπεδο ...κατηφορικό κι αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο για παίκτες που έχουν τόση ώρα την μπάλα στα χέρια τους.

Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (Παρτιζάν) - 81,3

Επανήρθε στις πολύ καλές εμφανίσεις με την ΤΣΣΚΑ, ανέβηκε λίγο σε κρέντιτς, αλλά όχι τόσο ώστε να μην μπορείτε να τον αγοράσετε. Το εντός έδρας ματς με την Παρτιζάν θεωρητικά είναι εύκολο, αν και τα σκορ του συγκεκριμένου παίκτη δεν επηρεάζονται ιδιαίτερα από τη δυσκολία του αγώνα.

Κιθ Λάνγκφορντ (Μιλάνο) - 80,9

Το σερί των εντυπωσιακών του εμφανίσεων σταμάτησε από -ποιον άλλο- τη Ρεάλ και έχασε έτσι αρκετά κρέντιτς. Επόμενος αντίπαλος για την ομάδα του Μιλάνου είναι η ανεβασμένη Μπάμπεργκ, εντός έδρας, οπότε ο Αμερικανός θα έχει την ευκαιρία να επανέρθει στα μεγάλα σκορ.

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 68

Προσοχή στους "αδιάφορους"

MVP της 8ης αγωνιστικής για την Euroleague και πλέον σε επίπεδα τιμής που θα βρίσκεται ολόκληρη τη χρονιά. Είναι πάντως σε εξαιρετική κατάσταση και παρόλο που το ματς με την Σιένα είναι αδιάφορο, μπορείτε ακόμα να τον αποκτήσετε χωρίς να φοβάστε μήπως χάσετε μακροπρόθεσμα.

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Παρτιζάν) - 50,7

Κάνει πολύ καλή χρονιά με αποκορύφωμα την τελευταία του εμφάνιση με την Μπουντιβέλνικ, όπου είχε 15-6-10-5 (πόντους-ρημπάουντ-ασσίστ-κλεψίματα). Έχει να παίξει μέσα στην Φενερμπαχτσέ όμως, απέναντι στην οποία έχει κάνει το μικρότερό του σκορ φέτος, -3.

Κριστιάν Εγιένγκα (Ζιέλονα Γκόρα) - 45,9

Μετά από διάστημα προσαρμογής, έχει σταθεροποιηθεί στα διψήφια σκορ παίρνοντας μάλιστα και περισσότερο χρόνο. Συγκεκριμένα, στα πρώτα 4 παιχνίδια της σεζόν, είχε μέσο όρο Index Rating 6,5, ενώ στα επόμενα τώρα ο επιμέρους μέσος όρος είναι 15,5, παίζοντας μάλιστα πάνω από 30 λεπτά σε κάθε ένα από αυτά τα ματς. Απέναντι στην Γαλατασαράι ήταν το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο είχε αποβληθεί με 5 φάουλ.

Σόνι Γουίμς (ΤΣΣΚΑ) - 40,1

Συνεχίζει την ανοδική του πορεία και πλέον, λόγω και των ανεβασμένων κρέντιτς, δεν φαίνεται και τόσο επίφοβη επιλογή. Με την Φενερμπαχτσέ βέβαια έκανε μόνο 13, ενώ πέτυχε 20 πόντους. Το επόμενο είναι εξίσου δύσκολο απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Σε κάθε ένα από τα 4 τελευταία παιχνίδια δίνει σκορ μεγαλύτερο από αυτό που αντιστοιχεί στα κρέντιτς του.

Στράτος Περπέρογλου (Ολυμπιακός) - 29,6-9,5

Μετά τη μεγάλη του εμφάνιση μέσα στην Μπάγερν, είναι υποτιμημένος και με σκορ ανώτερο του -9, κερδίζει κρέντιτς, ενώ με μονάδα παίρνει το 15%. Δεν αποτελεί στόχο για το παιχνίδι γενικότερα, μένει όμως να φανεί πόσο πιο ενεργό ρόλο θα έχει μετά τις πρόσφατες τιμωρίες των παικτών του Ολυμπιακού.

Ντέιβιντ Λάιτι (Ναντέρ) - 28,6-10,1 (5)

Related content

Είναι και αυτός υποτιμημένος και με -1 παίρνει το 15%. Πραγματοποίησε μια πολύ γεμάτη εμφάνιση απέναντι στην Μπαρτσελόνα και αναδεικνύεται σταδιακά στον ηγέτη της γαλλικής ομάδας. Αν ψάχνετε για κάτι πιο φθηνό στη θέση, τότε ο Λάιτι είναι η δεύτερή σας επιλογή, μετά τον Γουίμς. Ή και πριν από αυτόν.

Κεφάλαιο Power Forwards & Centers

Ντέρικ Μπράουν (Λοκομοτίβ) - 85

Άθελά του, η απογοήτευση της 8ης αγωνιστικής, αν και αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να δικαιώσει αυτούς που τον πίστεψαν την προηγούμενη εβδομάδα, δίνοντας ένα πολύ καλό σκορ απέναντι στον Παναθηναϊκό, που δεν πατάει καλά και έχει ούτως ή άλλως θέμα με τα αντίπαλα τεσσάρια. Η συμμετοχή του αυτή τη στιγμή πάντως παραμένει αμφίβολη κι εφόσον μείνει έτσι μέχρι το τέλος, καλύτερα να μη ρισκάρετε ένα δεύτερο συνεχόμενο DNP στις ομάδες σας.

Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (Ζιέλονα Γκόρα) - 84,5

Αποτελεί μονίμως θέμα της στήλης, είτε στην ανάλυση της αγωνιστικής, είτε στον απολογισμό και αυτό είναι λογικό με τις εμφανίσεις που κάνει. Έφτασε η 9η εβδομάδα του παιχνιδιού για να πάψει να είναι υποτιμημένος, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, εδώ και καιρό, αφού δίνει συνεχώς μεγάλα σκορ. Το ματς μέσα στην περασμένη στο TOP 16 Γαλατασαράι που υποφέρει από τραυματισμούς είναι κρίσιμο για τους Πολωνούς, επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποχωρήσει ο Ντραγκίσεβιτς από τις ομάδες.

Νίκολα Μίροτιτς (Ρεάλ) - 84,2

Related content

Βρίσκεται σε πιο χαμηλή τιμή σε σχέση με τις προηγούμενες αγωνιστικές κι αυτός είναι ίσως ένας καλός λόγος για να τον αγοράσετε. Το ότι η Ρεάλ είναι σίγουρη πρώτη και αδιάφορη είναι ουσιαστικά γνωστό εδώ και εβδομάδες, οπότε δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Τα δύο μικρά του σκορ τα έχει κάνει εκτός έδρας, ενώ εντός το χαμηλότερό του είναι το 17, χωρίς το μπόνους.

Αλέξις Αζινσά (Στρασβούργο) - 78,4

Στη χαμηλότερή του τιμή εδώ και πολύ καιρό, καθώς έχει μέσο όρο Index Rating 13, τις τελευταίες 3 εβδομάδες, λόγω και των συχνών προβλημάτων με φάουλ που αντιμετωπίζει. Σε αυτά τα κρέντιτς σίγουρα αποτελεί πολύ καλή περίπτωση, αλλά έχει να βρεθεί αντιμέτωπος με το αφιλόξενο γήπεδο της Ρεάλ. Η περίπτωσή του είναι διαφορετική πάντως, καθότι ψηλός, και η απουσία του Μπουρούση ίσως διευκολύνει το έργο του ώστε να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις.

Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ (Μάλαγα) - 72,9

Επιστροφή στα εντός έδρας ματς για την Μάλαγα εκεί όπου ο Αμερικανός έχει πραγματοποιήσει μερικές πολύ καλές εμφανίσεις. Η αλήθεια είναι ότι κάθε εβδομάδα που περνάει επιβεβαιώνεται ότι μόνο ο Ολυμπιακός έχει ζορίσει τον Κάνερ-Μέντλεϊ κι αυτή την εβδομάδα αντίπαλος δεν είναι η ελληνική ομάδα, αλλά η ισόβαθμη με την Μάλαγα, Μπάγερν.

Ντάριους Λαβρίνοβιτς (Μπουντιβέλνικ) - 69,1

Παίζει εντός έδρας, όπου σε 4 ματς έχει μ.ο. 25.5 κι αυτό τα λέει όλα. Για τους πιο ...προληπτικούς πάντως με την Παρτιζάν έσπασε το σερί των ...κακών εκτός έδρας εμφανίσεων.

Σον Τζέιμς (Μακάμπι) - 56,9

Ο σταυρός έφυγε δίπλα από το όνομά του, κάτι που σημαίνει ότι θα παίξει με τη Λιέτουβος Ρίτας. Ανεξαρτήτως ετοιμότητας, ο αντίπαλος προσφέρεται για να κάνει ένα καλό σκορ, ακόμα και σε μικρό χρόνο συμμετοχής, λόγω και της αγωνιστικής ανόδου του Σχορτσανίτη.

Ντ'Ορ Φίσερ (Μπάμπεργκ) - 39,1

Προσοχή στους "αδιάφορους"

Ο νεοαποκτηθής σέντερ της γερμανικής ομάδας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση μέσα στην Εφές και είναι από τους ...οικονομικούς παίκτες, που θα μαζέψουν σκορ από πόντους, ρημπάουντ και τάπες, χωρίς να πάρουν πολλά σουτ. Δεν είναι ακόμα ασφαλές το δείγμα, αλλά ίσως έχει προστεθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή στους ψηλούς.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Μακάμπι) - 30,2

Δεύτερο συνεχόμενο 20άρι για τον Έλληνα σέντερ, που εξακολουθεί να είναι υποτιμημένος, όμως με τη διαφαινόμενη επιστροφή του Τζέιμς αναμένεται να περιοριστεί ξανά ο χρόνος του. Απέναντι στην Λιέτουβος βέβαια, ίσως και μόνο ένα δεκάλεπτο να αρκεί.

Ντέιβιντ Κιότι (Μιλάνο) - 13,9

Προφανώς δεν αποτελεί κάποιο σοβαρό στόχο, όμως αξίζει να αναφερθεί, καθώς απέναντι στη Ρεάλ έκανε σκορ 16, αγωνιζόμενος για 12,5 λεπτά, εκμεταλλευόμενος και την απουσία του Σάμιουελς λόγω τραυματισμού. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει κάτι πολύ φθηνό, αξίζει να τον εξετάσετε.

Για σχόλια και ερωτήσεις, βρείτε μας στο Twitter @EFCtheblog

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ