EUROLEAGUE

Ο απολογισμός της 8ης αγωνιστικής

Ο "ειδικός" του Fantasy Challenge κάνει τον απολογισμό της 8ης αγωνιστικής του παιχνιδιού, όπου σημειώθηκαν χαμηλότερα σκορ, λόγω και των απρόσμενων απουσιών παικτών όπως ο Μπράουν και ο Ντζέντοβιτς.

Το άρθρο για την 8η αγωνιστική του παιχνιδιού μάλλον αποδείχθηκε γρουσούζικο για το fantasy, αφού μόλις έγινε αναφορά σε πιθανές απουσίες που μπορεί να προκύψουν μετά τη λήξη της προθεσμίας των αλλαγών, χωρίς καμιά προειδοποίηση, προέκυψαν δύο και μάλιστα σημαντικές.

Του Νότη Φιλιππίδη

Η πρώτη και... χειρότερη ήταν του Ντέρικ Μπράουν μέσα στη Μακάμπι, ο οποίος προερχόταν από σερί εντυπωσιακών εμφανίσεων και φέρεται να δήλωσε ότι ούτε ο ίδιος κατάλαβε γιατί έμεινε εκτός αποστολής, ενώ δεν είχε πρόβλημα τραυματισμού. Η άλλη απρόσμενη απουσία ήταν αυτή του Νιχάντ Ντζέντοβιτς, ο οποίος μάλιστα στα εντός έδρας παιχνίδια της Μπάγερν συνηθίζει να δίνει το κάτι παραπάνω.

Δεν ήταν αυτές οι απουσίες ο μοναδικός λόγος βέβαια για τα χαμηλότερα σκορ που σημειώθηκαν αυτή την εβδομάδα. Εξ' αρχής η αγωνιστική αναμενόταν πιο δύσκολη, λόγω της τιμωρίας του Μένσα-Μπόνσου, η οποία περιέπλεξε τα πλάνα των ομάδων. Επιπλέον, παίκτες που ήταν σταθερές αξίες έως τώρα όπως ο Αζινσά και ο Μίροτιτς, έκαναν τουλάχιστον μέτρια σκορ, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον καυτό μέχρι πρότινος Λάνγκφορντ απέναντι στη Ρεάλ, αν και αυτό ήταν ίσως έως ένα βαθμό και αναμενόμενο. Στην πράξη πάντως, η απουσία του Μπράουν δεν αποδείχθηκε όσο ...τραγική θα μπορούσε, δεδομένου ότι ο Αζινσά για παράδειγμα, που βρισκόταν στην ίδια αξία, έδωσε μεν 6,6 πόντους, αλλά έχασε και 7,4 κρέντιτς!

Χαμηλά σκορ πραγματοποίησαν και οι ακριβοί point guards, ενώ ξεχώρισε για μία ακόμη φορά η θέση των περιφερειακών από την οποία προέρχονται τα τέσσερα καλύτερα σκορ της αγωνιστικής, με το 28,6 του Ρούντι Φερνάντεζ να μην αποδεικνύεται αρκετό για να μπει ο Ισπανός στην καλύτερη δεκάδα! Τρία από αυτά τα τέσσερα σκορ μάλιστα προέρχονται από το εντυπωσιακό 103-105 μεταξύ Μπάγερν και Ολυμπιακού.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο, τέλος, είναι η τετραπλή ισοβαθμία στη θέση του 4ου καλύτερου ψηλού, όπου οι παίκτες αναφέρονται με αύξουσα σειρά χρόνου συμμετοχής.

MVP

Μάλκολμ Ντιλέινι (Μπάγερν) - 32

Ο απολογισμός της 8ης αγωνιστικής
SAMPICS

Ο γκαρντ της Μπάγερν επέστρεψε στις πολύ καλές εμφανίσεις και μαζί με τον Σαφάρτζικ έβαλαν δύσκολα στον δις πρωταθλητή Ευρώπης, στο εντυπωσιακότερο ματς της χρονιάς. Ο Αμερικανός πέτυχε 22 πόντους, με 2/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 9/13 βολές, μάζεψε 5 ρημπάουντ, μοίρασε 6 ασσίστ, έκανε 2 κλεψίματα, 2 λάθη, ακόμα και μια εντυπωσιακή τάπα, ενώ ως συνήθως, κέρδισε πολλά φάουλ, αυτή τη φορα, 10. Είναι ένας από τους δέκα παίκτες του ιδανικού ρόστερ που πρέπει να έχετε.

Καλύτερη Πεντάδα

1. Μάντας Καλνιέτις (Λοκομοτίβ) - 24

Ο Λιθουανός ήταν ο καλύτερος της ομάδας του και στα 38 λεπτά που αγωνίστηκε πέτυχε 18 πόντους, με 4/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα και 4/5 βολές, πήρε 7 ρημπάουντ, έδωσε 6 ασσίστ και κέρδισε 5 φάουλ σε μια πολύ γεμάτη και εντυπωσιακή εμφάνιση, που δεν αρκούσε όμως, για λίγο, για να χαρίσει μια πολύ μεγάλη νίκη στην Λοκομοτίβ. Πλέον είναι δεδομένο ότι έχει βρει ρυθμό, μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα λόγω Eurobasket, εκμεταλλευόμενος πάντως και τον τραυματισμό του Μπίκοφ.

2-3. Μάλκολμ Ντιλέινι (Μπάγερν) - 32

2-3. Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 31,9

Ο απολογισμός της 8ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Ο MVP της εβδομάδας για την Euroleague, πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση τον τελευταίο μήνα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Μπάγερν ήταν ασταμάτητος. Τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, με 4/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα και 4/5 βολές, ενώ πήρε και 2 ρημπάουντ, μοίρασε 7 ασσίστ, έκανε μόλις 1 λάθος και κέρδισε 4 φάουλ, ανεβαίνοντας, μετά από καιρό, πάνω από τα 65 κρέντιτς.

4-5. Τζέιμς Γκιστ (Παναθηναϊκός) - 28,6

Ο power forward του Παναθηναϊκού κάνει μακράν την καλύτερή του χρονιά στην Euroleague. Bρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και εκμεταλλεύεται παράλληλα και τα προβλήματα τραυματισμών της ομάδας του. Με τον Ερυθρό Αστέρα σημείωσε 15 πόντους, έχοντας απόλυτη ευστοχία στα σουτ (4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο), ενώ είχε και 4/5 βολές, 5 ρημπάουντ, 2 ασσίστ, 2 κλεψίματα, 3 τάπες, και 4-4 φάουλ. Ποτέ μέχρι φέτος δεν ήταν παίκτης για fantasy, αλλά οι τελευταίες του εμφανίσεις έχουν αρχίσει να αλλάζουν τα δεδομένα.

4-5. Λαμόντ Χάμιλτον (Λαμποράλ) - 29,7

Δεν αγωνίστηκε ούτε για 18 λεπτά με την Λιέτουβος κι όμως, κατάφερε να κάνει το μεγαλύτερο σκορ από τους ψηλούς. Σκόραρε 17 πόντους, με 4/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 3/4 βολές, μάζεψε 5 ρημπάουντ, έκλεψε 2 φορές την μπάλα, ενώ πρόλαβε να κερδίσει και 6 φάουλ. Σίγουρα έχει τη δυνατότητα για μεγάλα σκορ, το είχε αποδείξει πέρυσι με την Μπιλμπάο, όμως ο λιγοστός χρόνος συμμετοχής του, σε μια ομάδα που υπάρχουν και οι Πλάις, Μπιέλιτσα δεν είναι ενθαρρυντικός.

Δεύτερη Καλύτερη Πεντάδα

1. Λούις Κάμπελ (Στρασβούργο) 23,1

Ο βετεράνος point guard της γαλλικής ομάδας πέτυχε 15 πόντους, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι μέσα σε αυτούς ήταν και το νικητήριο τρίποντο απέναντι στην Ζαλγκίρις. Συνολικά, όλοι του οι πόντοι ήταν με τρίποντα, όπου είχε 5/7, ενώ αστόχησε στο μοναδικό δίποντο που επιχείρησε. Παράλληλα, πήρε 4 ρημπάουντ, έδωσε 5 ασσίστ, έκανε 4 λάθη και κέρδισε 3 φάουλ, χωρίς να κάνει αυτός κανένα.

2-3. Μπόγκνταν Μπογκτάνοβιτς (Παρτιζάν) - 30,8

Related content

Ο νεαρός Σέρβος γέμισε ...και με το παραπάνω τη στατιστική του γραμμή κι έτσι, παρότι δεν ήταν εύστοχος, κατάφερε να δώσει πάνω από 30, με το μπόνους της νίκης. Τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 2/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/6 βολές, 6 ρημπάουντ, 10 ασσίστ, 5 κλεψίματα, 6 λάθη και 5 κερδισμένα φάουλ. Τουλάχιστον εντυπωσιακός.

2-3. Στράτος Περπέρογλου (Ολυμπιακός) - 30,8

Ήταν ο παίκτης-κλειδί του Ολυμπιακού για τη νίκη μέσα στο Μόναχο, αποδεικνύοντας πως είναι κάθε φορά έτοιμος να πάρει την ομάδα που αγωνίζεται στις πλάτες του. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 25 πόντους, έχοντας 6/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα και 4/5 βολές, ενώ πήρε 4 ρημπάουντ και κέρδισε 4 φάουλ. Μετά από αυτή την εμφάνιση είναι υποτιμημένος, αν και από τη σκοπιά του fantasy θα είναι ασταθής.

4-5. Ζόφρεϊ Λοβέρν (Παρτιζάν) - 25,3

Επανήλθε στις καλές εμφανίσεις μετά από μια κακή παρένθεση, δικαιώνοντας όσους τον πίστεψαν, όπως και αυτούς ...που κατέφυγαν στην απόκτησή του μετά την τιμωρία του Μένσα-Μπόνσου. Έκανε το δεύτερο μεγαλύτερό του Index Rating μέσα στη σεζόν, έχοντας 18 πόντους, με 6/10 δίποντα και 6/7 βολές, πήρε 8 ρημπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα και κέρδισε 5 φάουλ, για να επανέρθει σε αξία λίγο παρακάτω από τα 70 κρέντιτς.

4-5. Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Μακάμπι) - 22

Δεύτερη συνεχόμενη παρουσία για τον Έλληνα σέντερ στην καλύτερη δεκάδα της αγωνιστικής, εκμεταλλευόμενος και πάλι την απουσία του Τζέιμς. Απέναντι σε Χέντριξ και Μάριτς σημείωσε 15 πόντους, με 6/9 δίποντα και 3/6 βολές, μάζεψε 4 ρημπάουντ, μοίρασε 2 ασσίστ, έκανε 2 κλεψίματα και πριν αποβληθεί με 5 φάουλ, είχε προλάβει να κερδίσει ο ίδιος 9, σε 24:04 που αγωνίστηκε. Όσο δεν παίζει ο Τζέιμς, είναι αδιαμφισβήτητα μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Ντ' Ορ Φίσερ (Μπάμπεργκ) - 22

Στη δεύτερή του εμφάνιση με τη γερμανική ομάδα στην Euroleague, πέτυχε 13 πόντους, έχοντας 6/8 δίποντα και 1/2 βολές, πήρε 5 ρημπάουντ και έκοψε 4 φορές τους αντιπάλους του, σε 26:25, δίνοντας ελπίδες για εμφανίσεις ανάλογες με αυτές που είχαμε συνηθίσει στις προηγούμενες θητείες του στη διοργάνωση.

Φουρκάν Αλντεμίρ (Γαλατασαράι) - 22

Ο Τούρκος σέντερ κατάφερε να γεμίσει την αποδυναμωμένη φροντλάιν της Γαλατασαράι πετυχαίνοντας 8 πόντους, με 4/5 δίποντα, απέναντι στην Μάλαγα, μαζεύοντας όμως παράλληλα και 12 ρημπάουντ, ενώ είχε και 2 ασσίστ στα 28:52 που αγωνίστηκε.

Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς (Ζιέλονα Γκόρα) - 22

Άλλη μια γεμάτη εμφάνιση για τον σέντερ των Πολωνών, ο οποίος αν δεν είχε το μέτριο ξεκίνημα του 7, θα ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του fantasy μέχρι στιγμής. Μέσα στη Σιένα σημείωσε 20 πόντοι με 8/11 σουτ, αλλά και 4/9 βολές, πήρε 4 ρημπάουντ, έδωσε 2 ασσίστ, έκανε 2 κλεψίματα και 2 λάθη και είχε 7 κερδισμένα φάουλ σε 30:18. Μπορεί να έπαιξε περισσότερο από τους υπόλοιπους που έδωσαν 22, αλλά ήταν και μόνος που το έκανε χωρίς το μπόνους νίκης. Μετά από 6 συνεχόμενες αγωνιστικές, μόλις αυτή την εβδομάδα παύει να είναι υποτιμημένος, σε ένα από τα εντυπωσιακότερα σερί στην ιστορία του παιχνιδιού.

Απογοήτευσαν

* Σε αγωνιστική πτώση βρίσκεται εδώ και τρεις αγωνιστικές ο ΝταΧουάν Σάμμερς και μέσα στην Παρτιζάν μάλιστα πραγματοποίησε τη χειρότερή του εμφάνιση στη σεζόν, με το -1 Index Rating που έκανε. Σημείωσε μόλις 2 πόντους, με 1/3 σουτ, πήρε 2 ρημπάουντ, έκανε 2 λάθη και 1 φάουλ σε 14,5 λεπτά συμμετοχής

Related content

* Φανερά ανέτοιμος συνεχίζει να είναι Νέναντ Κρστιτς, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα απέναντι στην Φενερμπαχτσέ άποντος, έχοντας 0/2 δίποντα, 2 ρημπάουντ, 1 λάθος και 3 φάουλ, σε κάτι λιγότερο από 11 λεπτά συμμετοχής, για το τελικό -3 που έδωσε. Στον ίδιο αγώνα, κακή εμφάνιση μετά από πολύ καιρό πραγματοποίησε ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ, δίνοντας 0, έχοντας 5 πόντους, με 2/6 σουτ (το ένα άστοχο από τάπα αντιπάλου), 1 ασσίστ, 1 φάουλ και τίποτα άλλο στη στατιστική του γραμμή. Τουλάχιστον έκανε την κακή του εμφάνιση αφού ισορρόπησε.

* Δεν είχε συνέχεια η μεγάλη εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου με την Φενερμπαχτσέ, αφού μέσα στη Ναντέρ βρέθηκε σε κακό βράδυ. Τελείωσε τον αγώνα με 2 πόντους, 1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 0/3 βολές, 2 ασσίστ, 1 λάθος, 3-2 φάουλ και Index Rating -4.

* Όχι ότι εντυπωσιάζει έως τώρα, κάθε άλλο, αλλά ενάντια στη Ρεάλ ο Μαρκίζ Χέινς ήταν απογοητευτικός, έχοντας 0/4 σουτ, το ένα από τάπα, 1 ρημπάουντ και 2 φάουλ, για το -6 με το οποίο τελείωσε τον αγώνα.

* Συνεχίζει τις απογοητευτικές εμφανίσεις ο Γιάκα Μπλάζιτς, αν και είχε ξεκινήσει ελπιδοφόρα τη σεζόν. Αγωνίστηκε 8 λεπτά ακριβώς, αστόχησε σε ένα δίποντο και ένα τρίποντο, πήρε 2 ρημπάουντ, έκανε 1 λάθος και 1 φάουλ, για να δώσει -3 απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Για σχόλια και ερωτήσεις, βρείτε μας στο Twitter @EFCtheblog

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ