EUROLEAGUE

Ο απολογισμός της 11ης αγωνιστικής

Ο απολογισμός της 11ης αγωνιστικής

Ο "ειδικός" κάνει τον απολογισμό της πρώτης αγωνιστικής για το 2014 στο Fantasy Challenge, υπενθυμίζοντας ότι το TOP 16 είναι... μια άλλη ιστορία.

Συναρπαστικά ξεκίνησε το 2014 και το TOP 16 για την Εuroleague, με πολλά μεγάλα σκορ, νέους παίκτες να ξεπετάγονται, αλλά και με μερικές αναπάντεχες ίσως απογοητεύσεις, που αποδεικνύουν ότι και στο Fantasy Challenge, το TOP 16 δεν έχει και πολλή σχέση με την κανονική περίοδο και όλα εξετάζονται από την αρχή.

του Νότη Φιλιππίδη

Καλύτερος όλων, φυσικά, ο Βασίλης Σπανούλης, που απέναντι στην Φενερμπαχτσέ του Ομπράντοβιτς ήταν πραγματικά ασταμάτητος και έδωσε το δεύτερο μεγαλύτερο σκορ στο παιχνίδι μέχρι στιγμής τη φετινή χρονιά, με 42,9, ένα σκορ που ούτως ή άλλως λίγοι περιφερειακοί έχουν καταφέρει να δώσουν όλα αυτά τα χρόνια διεξαγωγής του παιχνιδιού!

Ένα άλλο στοιχείο που χρήζει προσοχής είναι η αφύπνιση κάποιων παικτών που αποτελούν σταθερές αξίες για το fantasy, παρόλο που δεν είχαν και την καλύτερη δυνατή κανονική περίοδο, όπως ο Κριάπα και ο Κρστιτς από την ΤΣΣΚΑ, ή ο Χίκμαν και ο Σμιθ από την Μακάμπι, γεγονός που δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι, προσφέροντας περισσότερες ενδιαφέρουσες επιλογές. Μένει βέβαια να φανεί κατά πόσο θα συνεχίσουν όπως ξεκίνησαν το TOP 16.

Η καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής τυχαίνει να αποτελείται μόνο από παίκτες των οποίων οι ομάδες κέρδισαν, πλην του Πρέλτζιτς, ενώ από όλες τις νικήτριες ομάδες, μόνο η Μπάγερν είναι αυτή που δεν έχει παίκτη στην παρακάτω δεκάδα.

MVP

Ο απολογισμός της 11ης αγωνιστικής
INTIME SPORTS

Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 42,9

Πιθανότατα η καλύτερη εμφάνιση παίκτη φέτος στην Euroleague, παρόλο που το μεγαλύτερο Index Rating το έχει κάνει ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς με 44. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού βρίσκεται σε εκπληκτική φόρμα το τελευταίο διάστημα, αλλά η εμφάνισή του με την Φενερμπαχτσέ ήταν πέρα από κάθε φαντασία και δεν αποτυπώνεται πλήρως στα πλούσια, αν μη τι άλλο, στατιστικά του: 28 πόντοι με 5/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 6/7 βολές, 5 ρημπάουντ, 9 ασσίστ και 9 κερδισμένα φάουλ σε 34 λεπτά συμμετοχής, για το μεγαλύτερο Index Rating σε ολόκληρη την καριέρα του στην Euroleague.

Καλύτερη Πεντάδα

1. Ρίκι Χίκμαν (Μακάμπι) - 28,6

Κι όμως, έπρεπε να έρθει το 2014 για να μπει κι αυτός στην καλύτερη ομάδα της αγωνιστικής, αφού στην κανονική περίοδο η απόδοσή του κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Μέσα στην Γαλατασαράι πάντως ήταν καταιγιστικός, πετυχαίνοντας 24 πόντους, με 8/11 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 5/8 βολές, ενώ μοίρασε και 3 ασσίστ, υπέπεσε σε μόλις 1 λάθος και κέρδισε 7 φάουλ. Ίσως προστέθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για τη θέση των point guards.

2. Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός) - 42,9

3. Εμίρ Πρέλτζιτς (Φενερμπαχτσέ) - 28

Πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση μέσα στον Πειραιά, βάζοντας μάλιστα μεγάλα σουτ, όλα αυτά όμως δεν έφταναν για την Φενερμπαχτσέ. Τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους, έχοντας 3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 2/2 βολές, ενώ μάζεψε και 6 ρημπάουντ, έδωσε 5 ασσίστ και κέρδισε 3 φάουλ, για να παραμείνει ο πιο ακριβός περιφερειακός του παιχνιδιού.

4. Βίκτορ Κριάπα (ΤΣΣΚΑ) - 28,6

Εντυπωσιακή επανεμφάνιση του Κριάπα με την Λοκομοτίβ, με πληθωρικά στατιστικά και μεγάλη ευστοχία έξω από τα 6,75μ. Σημείωσε 15 πόντους, όλους από το τρίποντο, όπου είχε 5/6, ενώ πήρε 8 ρημπάουντ, μοίρασε 7 ασσίστ και έκανε 3 φάουλ. Η απουσία του Σάσα Κάουν συνετέλεσε ίσως από την πλευρά της στο μεγάλο αυτό σκορ, αφού υπήρξε μικρότερος συνωστισμός στην φροντλάιν της ρωσικής ομάδας, σε κάθε περίπτωση όμως, το 28άρι του Ρώσου τον ξαναβάζει για τα καλά στον χάρτη του fantasy, ειδικά στην τιμή που βρίσκεται.

5. Γιάννης Μπουρούσης (Ρεάλ) - 28,6

Related content

Κυρίαρχος και μέσα στην Παρτιζάν ο Έλληνας σέντερ, όπου ήταν ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, πετυχαίνοντας 15 πόντους με 2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 8/9 βολές και μαζεύοντας παράλληλα 10 ρημπάουντ, ενώ είχε και 7 κερδισμένα φάουλ. Φαίνεται να έχει βρει ρυθμό και σε αυτή την περίπτωσή γίνεται αυτόματα μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση ψηλού, τη στιγμή που οι μέχρι πρότινος κορυφαίοι ξεκίνησαν το TOP 16 τουλάχιστον μέτρια.

Δεύτερη Καλύτερη Πεντάδα

1. Σέρχιο Ροντρίγκεζ (Ρεάλ) - 22

Ο απολογισμός της 11ης αγωνιστικής

Άλλη μια μεστή εμφάνιση για τον Ισπανό, που εξακολουθεί να δείχνει ασταμάτητος. Μέσα στο Βελιγράδι αυτή τη φορά, σημείωσε 16 πόντους, με 1/2 δίποντα, 4/8 τρίποντα και 2/2 βολές, πήρε 3 ρημπάουντ, μοίρασε 5 ασσίστ, έκανε 3 λάθη και κέρδισε 4 φάουλ για να παραμείνει και με διαφορά ο πιο ακριβός point guard του παιχνιδιού.

2. Στράτος Περπέρογλου (Ολυμπιακός) - 24,2

Μόνιμος κάτοικος της στήλης εξακολουθεί να είναι ο Έλληνας διεθνής ο οποίος είναι ίσως ο πιο φορμαρισμένος παίκτης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Απέναντι στην Φενερμπαχτσέ έκανε και πάλι ό,τι ήθελε και αυτό μεταφράζεται σε 21 πόντους με 6/9 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 0/1 βολή, 5 ρημπάουντ και 3 κερδισμένα φάουλ σε 27:51 συμμετοχής, διαψεύδοντας για ακόμα μία φορά την εντύπωση ότι δεν είναι παίκτης fantasy, τουλάχιστον στη δαιμονισμένη κατάσταση που βρίσκεται.

Ντέβιν Σμιθ (Μακάμπι) - 24,2

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στο TOP 16, κάτι που όπως αναφέρθηκε και στην ανάλυση της αγωνιστικής, μόνο εντύπωση δεν πρέπει να προκαλεί. Μέσα στην Γαλατασαράι πέτυχε 14 πόντους, έχοντας 2/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 1/1 βολή, μάζεψε 10 ρημπάουντ και έκοψε 2 φορές τους αντιπάλους του σε 28:48 που αγωνίστηκε. Βρέθηκε σε καλή βραδιά, είναι όμως δεδομένο ότι ο Μπλατ θα στηρίχθεί περισσότερο πάνω του πλέον.

3. Αντρές Νοτσιόνι (Κάχα Λαμποράλ) - 27,5

Ο απολογισμός της 11ης αγωνιστικής

Ο ηγέτης για μία ακόμα φορά της Λαμποράλ, οδήγησε την ομάδα του σε ένα σπουδαίο διπλό στον ισπανικό εμφύλιο, σκοράροντας 20 πόντους με 3/6 δίποντα, 4/4 τρίποντα και 2/2 βολές και μαζεύοντας 9 ρημπάουντ. Η μεταγραφή του Μπιέλιτσα στην Εφές είναι κάτι που θα τον ωφελήσει, αλλά δύσκολα να παραμείνει σε τόσο υψηλά επίπεδα, παρόλο που κάνει μεγάλη χρονιά.

4. Τζόι Ντόρσεϊ (Μπαρτσελόνα) - 23,1

Μπήκε και έκανε τη διαφορά με την Εφές, τη στιγμή που ο αναιμικός Τόμιτς δεν μπορούσε να βοηθήσει. Σημείωσε 10 πόντους με 5/6 δίποντα και μάζεψε 11 ρημπάουντ, εκ των οποίων μάλιστα τα 6 ήταν επιθετικά. Εντυπωσιακή εμφάνιση, όχι όμως αρκετή για να στρέψει την προσοχή των μάνατζερ πάνω του.

5. Στεφάν Λάσμε (Παναθηναϊκός) - 24,2

Κυριάρχησε στους αιθέρες, όπως αναμενόταν, απέναντι στην αδύναμη φροντλάιν της Μιλάνο, σκοράροντας 7 πόντους με 2/5 δίποντα και 3/4 βολές, μαζεύοντας 13 ρημπάουντ και κόβοντας 3 φορές τους αντιπάλους του, ενώ είχε και 4-5 φάουλ. Έχει ανεβάσει στροφές και παραμένει πολύ φθηνός ώστε να τον αγνοήσει κάποιος.

Απογοήτευσαν

* Μπορεί το τελικό του ράνκινγκ να μην είναι και το μικρότερο σκορ που έχει γίνει, αλλά ο Νικ Κάνερ-Μέντλεϊ με το 5 που έδωσε απέναντι στην Λαμποράλ δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη στήλη, τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα του έχασε το ματς και μαζί και πολύτιμο έδαφος για την, ούτως ή άλλως, δύσκολη, πρόκριση. Ο Αμερικανός σημείωσε μόλις 3 πόντους, έχοντας 1/7 σουτ και 1/2 βολές, μάζεψε 9 ρημπάουντ, μοίρασε 3 ασσίστ και έκανε 3 λάθη. Στον ίδιο αγώνα, ο Τίμπορ Πλάις, δεν μπόρεσε να βοηθήσει την Λαμποράλ, αλλά αυτό δεν της στοίχισε, αφού πέτυχε 6 πόντους με 3/4 δίποντα, πήρε 4 ρημπάουντ, όμως έκανε παράλληλα 3 φάουλ και 3 λάθη, για να δώσει 2,2.

* Επηρεασμένος κι από τον πρόσφατο τραυματισμό του, ο Νίκος Παππάς έδωσε -4 με τη Μιλάνο, έχοντας 0/2 σουτ, 1 λάθος και 2-1 φάουλ σε κάτι περισσότερο από 8 λεπτά, την ίδια στιγμή που ολόκληρη η ιταλική ομάδα απογοήτευε. Πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, αυτές του νεοφερμένου Ντάνιελ Χάκετ, ο οποίος σημείωσε 3 πόντους με 1/4 σουτ, έδωσε 2 ασσίστ, έκανε 1 λάθος και είχε 3-3 φάουλ σε 23 λεπτά, για να δώσει 1, ενώ ο επίσης προερχόμενος από τραυματισμό Σαμάρντο Σάμιουελς έδειξε φανερά ανέτοιμος, έχοντας 0/1 δίποντο, 2 λάθη, 1 φάουλ και -4 Index Rating.

* Κακό ντεμπούτο για τον Μίλκο Μπιέλιτσα με τη φανέλα της νέας του ομάδας, σε μια όμως πολύ δύσκολη έδρα όπως αυτή της Μπαρτσελόνα. Τελείωσε τον αγώνα με 2 πόντους, 1/2 δίποντα, 2 λάθη και -1 Index Rating.

Ο απολογισμός της 11ης αγωνιστικής

* Άλλη μια αδιάφορη εμφάνιση από τον Λίνας Κλέιζα, με 7 πόντους, 2/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 2 ρημπάουντ και 2 φάουλ σε 17,5 περίπου λεπτά συμμετοχής, αριθμοί που διαμόρφωσαν το τελικό 0 στο ράνκινγκ του. Ούτε ο Μπο ΜακΚάλεμπ φάνηκε χρήσιμος για την Φενερμπαχτσέ, αφού τελείωσε τον αγώνα με μόνο 4 πόντους, έχοντας 2/5 σουτ, ενώ πήρε 3 ρημπάουντ και έκανε 2 λάθη και 3 φάουλ, για να δώσει 2. Από την πλευρά των νικητών του ντέρμπι, ο Κώστας Σλούκας ήταν άστοχος (1/7 σουτ), πέτυχε 2 πόντους και μοίρασε 2 ασσίστ για να κάνει -1.

* Μακριά από το γνώριμο για φέτος καλό του εαυτό έμεινε ο Τζο Ινγκλς στην αναμέτρηση με την Γαλατασαράι, όπου δεν σκόραρε καν, έχοντας 0/3 δίποντα και 0 Index Rating σε λιγότερο από 12 λεπτά συμμετοχής. Στον ίδιο αγώνα, λόγω και της επιστροφής του Μένσα-Μπόνσου στην αγωνιστική δράση, ο Μίλαν Μάτσβαν έσπασε το σερί των καλών εμφανίσεων που είχε, αφού ούτε αυτός κατάφερε να σκοράρει, έχοντας 0/5 σουτ, 2 εκ των οποίων μάλιστα κόπηκαν από τους αντιπάλους του, μαζί με 6 ρημπάουντ, για να δώσει σκορ 1.

Ο απολογισμός της 11ης αγωνιστικής

* Η Ρεάλ κατάφερε να περάσει μέσα και από την Παρτιζάν, παρόλο που δύο της παίκτες βρέθηκαν σε αρκετά άσχημη βραδιά. Ο ένας ήταν ο Σέρχιο Γιουλ που έκανε -5, με 5 πόντους, 1/2 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 2 λάθη και 3 φάουλ σε 30 λεπτά συμμετοχής, ενώ το ίδιο ράνκινγκ με παρόμοια αστοχία (0/5 τρίποντα) έκανε και ο Τζέισι Κάρολ.

* Εκτός κλίματος αγώνα, παρά την εμφατική νίκη της Μπάγερν μέσα στην Ζαλγκίρις, φαίνεται πως ήταν ο Μπόρις Σάβοβιτς για τους Γερμανούς, ο οποίος σημείωσε 4 πόντους, με 2/8 δίποντα και 0/1 τρίποντο, ενώ από τα 7 συνολικά άστοχά του σουτ, τα 4 προήλθαν από τάπες αντιπάλων. Τα 4 ρημπάουντ που πήρε τον ...ανέβασαν στο τελικό -5.

Ακολουθήστε μας στο Twitter @EFCtheblog

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ