EUROLEAGUE

Λοτζέσκι: "Να νικήσουμε σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο"

Λοτζέσκι: "Να νικήσουμε σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο"

Ο Ματ Λοτζέσκι γράφει για το ματς με την Φενέρμπαχτσε και ελπίζει τόσο η ομάδα μπάσκετ, όσο και η ομάδα ποδοσφαίρου, να επιστρέψουν στην Ελλάδα με νίκες.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Ύστερα από μία εβδομάδα κενό στη EuroLeague, βρήκαμε τον χρόνο τόσο ατομικά, όσο και σαν ομάδα, να ξεκουραστούμε, γιατί το είχαμε ανάγκη. Γεμίσαμε τις μπαταρίες μας, είμαστε γεμάτοι ενέργεια και επιστρέφουμε στην αγωνιστική δράση στην διοργάνωση. Μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στη Κωνσταντινούπολη.

Θα αγωνιστούμε χωρίς δύο σημαντικούς παίκτες για εμάς, δίχως τους Σπανούλη και Γιανγκ, αλλά έχουμε δείξει στη πράξη αρκετές φορές πως μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις εκ των έσω, καλύπτοντας τα κενά μας και τις απουσίες μας. Αρκετές φορές με ρωτούν "πως το καταφέρνετε αυτό;". Πως δηλαδή μπορούμε και σημειώνουμε μεγάλες νίκες, δείχνοντας χαρακτήρα, παρά τα προβλήματα και τις απουσίες μας. Η απάντηση είναι απλή: έχουμε σαν ομάδα χημεία, ομοιογένεια και συνοχή. Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα βασικό κορμό παικτών στον οποίο στηρίζεται, έχει τον ίδιο προπονητή, παίζουμε χρόνια μαζί, γνωρίζουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου και λειτουργούμε με ομαδικότητα. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα μας ενώνουν και μας συσπειρώνουν, βάζοντας την ομάδα πάνω απ' όλους. Είμαστε δεμένοι μεταξύ μας, έχουμε καλό κλίμα στα αποδυτήρια και αυτή η υγεία βγαίνει και στο παρκέ.

Η Φενέρμπαχτσε είναι μία σπουδαία ομάδα. Έχει ταλέντο στο ρόστερ της, διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες και ένα ισχυρό σύνολο. Έφτασαν στον τελικό της EuroLeague πέρσι και φέτος έχουν και πάλι υψηλούς στόχους. Δεν μπορούμε να επικεντρωθούμε σε ένα παίκτη. Διαθέτουν αρκετούς καλούς παίκτες, τόσο στη περιφέρεια, όσο και κοντά στο καλάθι. Τους νικήσαμε στο ΣΕΦ και σίγουρα στο γήπεδο τους θα θελήσουν να αντιδράσουν. Ξέρουμε πως θέλουν την νίκη, αλλά θέλουμε και εμείς πάρα πολύ αυτή την νίκη και αυτός είναι ο στόχος μας στην Κωνσταντινούπολη. Για να πάρουμε όμως το "διπλό", θα πρέπει να παίξουμε μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Το "κλειδί" θα είναι η άμυνα. Πάντα όταν παίζεις εκτός έδρας, πρέπει η άμυνα σου να είναι ισχυρή. Πρέπει, λοιπόν, να βγάλουμε και πάλι σκληράδα στο παιχνίδι μας και είμαστε έτοιμοι για μάχες σώμα με σώμα.

Ξέρουμε πως θα συναντήσουμε δύσκολη ατμόσφαιρα, καθώς οι οπαδοί της είναι ιδιαίτερα ένθερμοι, αλλά έχουμε αποδείξει αρκετές φορές, τόσο φέτος, όσο και στο παρελθόν, πως ξέρουμε να δείχνουμε χαρακτήρα όταν παίζουμε μακριά στο ΣΕΦ. Όπως έχω πει, σαν ομάδα μας εξιτάρει να παίζουμε σε δύσκολες έδρες και σε "εχθρικά" κοινά και συνήθως στα εκτός έδρας λειτουργούμε με ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση. Μετράμε ήδη 6 εκτός έδρας νίκες και στόχος μας είναι πετύχουμε την 7η κόντρα στην Φενέρμπαχτσε. Ξέρουμε πως θα έχουμε δύσκολο έργο, αλλά όλοι θα δώσουμε το 100%.

Είμαστε σε καλή κατάσταση, είμαστε ψηλά στη κατάταξη, έχουμε καλό μομέντουμ, μετρώντας 11 νίκες στα τελευταία 13 παιχνίδια μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν χαλαρώνουμε και δεν υπάρχει εφησυχασμός. Όλα τα παιδιά είμαστε σε εγρήγορση και θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό ως το τέλος. Στόχος μας να τερματίσουμε στη κανονική διάρκεια της EuroLeague έχοντας το πλεονέκτημα έδρας και είμαστε σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσουμε τον σκοπό μας.

Τις τελευταίες μέρες ο καιρός κάπως έφτιαξε, επέστρεψε η λιακάδα και βρήκε την ευκαιρία μαζί με την οικογένεια μου να κάνουμε βόλτες κοντά στη θάλασσα, πηγαίνοντας και για φαγητό. Πέρασα τις ώρες μου κυρίως στο σπίτι, παίζοντας με τα παιδιά μου και βλέποντας διάφορες ταινίες και σειρές στη τηλεόραση. Απλά πράγματα, που με χαλαρώνουν και με ηρεμούν.

Μαζί με τους συμπαίκτες μου και την οικογένεια μου, είχαμε πάει στο γήπεδο για να παρακολουθήσω τον αγώνα της ποδοσφαιρικής μας ομάδας κόντρα στην Οσμάνλισπορ. Πάντα απολαμβάνω να βλέπω ποδόσφαιρο και να βρίσκονται στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", δίπλα στους φιλάθλους μας. Ήρθαμε ισόπαλοι (0-0) και ελπίζω ο Ολυμπιακός στον επαναληπτικό να πάρει την πρόκριση. Τώρα που το σκέφτομαι, τόσο η ομάδα μπάσκετ, όσο και εκείνη του ποδοσφαίρου, θα είμαστε στην Τουρκία, δίνοντας τον αγώνα μας με μικρή χρονική διαφορά. Θα είναι η "κόκκινη Πέμπτη". Εύχομαι να επιστρέψουμε και οι δύο στην Ελλάδα με χαμόγελα, έχοντας σημειώσει νίκες, δίνοντας χαρά στους οπαδούς μας.

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε και πάλι σύντομα, να είστε όλοι καλά, Ματ".

Related content

Related content

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ