EUROLEAGUE

Τσεντεβίτα - Άλμπα Βερολίνου 67-80

Τσεντεβίτα - Άλμπα Βερολίνου 67-80

Με το καλύτερο τρόπο έκλεισε τον πρώτο γύρο της regular season η Άλμπα, η οποία επικράτησε στην Κροατία με 80-67 της Τσεντεβίτα. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο ΜακΛίν που σταμάτησε στους 20 πόντους.

Κόντρα στην Λιμόζ έκανε το πρώτο βήμα, όμως κόντρα στην Τσεντεβίτα πραγματοποίησε ένα αποφασιστικό άλμα. Η Άλμπα κέρδισε με 80-67 τους Κροάτες και έπειτα από τρεις ήττες στο ξεκίνημα της Euroleague διασκέδασε τις εντυπώσεις κλείνοντας τον πρώτο γύρο με δύο συνεχόμενα ροζ φύλλα. Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τζαμέλ ΜακΛιν, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 20 πόντους, ενώ βρήκε σημαντικές βοήθειες από τους Ραντόσεβιτς (14π.) και Ρενφρό (12π.). Ο αγώνας είχε και ελληνική εκπροσώπηση, καθώς πρώτος διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Νευρικά και κάνοντας εύκολα το λάθος ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες κάτι που είχε επιπτώσεις και στο σκορ, καθώς έπειτα από 3 λεπτά αγώνα το σκορ ήταν στο 3-4. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο οι παίκτες των δύο ομάδων έδειξαν να λύνονται και πλέον έφταναν πολύ πιο εύκολα στο αντίπαλο καλάθι. Οι άμυνες είχαν χαλαρώσει αισθητά και το βάρος είχε πέσει στην επίθεση εκεί όπου δεν έμενε αναπάντητος κανένας πόντος (13-14 στο 7'). Τα υψηλά ποσοστά από το τρίποντο (60%) ήταν αρκετά για να ισοσκελίζουν για τους γηπεδούχους την υπεροχή των φιλοξενούμενων στα ριμπάουντ (8 έναντι 5) κάτι που κρατούσε τις δύο ομάδες σε πλήρη ισορροπία (19-19 στο 8'). Με δύο εύστοχες βολές του Μάρκο Αράποβιτς σε "νεκρό" χρόνο έπειτα από φάουλ του Βάργκας το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 25-21 (στο 10').

Με δύο απανωτά τρίποντα από τους Άλεξ Κινγκ και Ρόκο Ούνιξ άνοιξε η δεύτερη περίοδος. Ο ρυθμός του αγώνα διατηρήθηκε υψηλός, όμως πλέον οι παίκτες των ομάδων έδειχναν διάθεση να αμυνθούν, ενώ επιθετικά χτύπαγαν στις αδυναμίες των αντιπάλων τους (33-32 στο 14'). Για τους γηπεδούχους ο Τόμισλαβ Ζούμπσιτς έδειχνε να κυριαρχεί στους αιθέρες φτάνοντας από νωρίς τους 11 πόντους, ενώ είχε ως άξιους συμπαραστάτες τους Μπιλάν, Ούκιτς και Γκόρντιτς. Στην αντίπερα όχθη οι Γερμανοί είχαν να αντιπαραθέσουν μία επιθετική πολυφωνία με τους Ραντόσεβιτς, ΜακΛιν και Γκίφεϊ να ξεχωρίζουν (33-36 στο 16'). Μέσα στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου η Άλμπα εκμεταλλεύτηκε την επιθετική δυστοκία της Τσεντεβίτα και τρέχοντας ένα σερ 6-0 μετέτρεψε το 35-36 του 17' λεπτού στο 35-42 που ήταν το σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Με φόρα από το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε στο δεύτερο η Άλμπα που έπειτα από τρίποντο του Χάμοντς έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (37-47 στο 22'). Οι Γερμανοί είχαν εδραιωθεί σε θέση οδηγού και δεν έδειχναν διάθεση να αφήσουν τους Κροάτες να αλλάξουν το ρου του αγώνα (39-51 στο 24'). Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έδειχναν αποφασισμένοι να μην δώσουν την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να πλησιάσουν κι έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους Βερολινέζους να είναι μπροστά με 11 πόντους (50-61 στο 30'). Με τους Ντέλας, Ούκιτς η Τσεντεβίτα προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας σε 59-66 (στο 35'), όμως ένα επιθετικό ριμπάουντ του ΜακΛιν που μεταφράστηκε σε δύο πόντους και ένα τρίποντο στη συνέχεια του Χάμοντς έδωσαν και πάλι ώθηση στους φιλοξενούμενους την ίδια στιγμή που οι πρωταθλητές Κροατίας έβλεπαν την ψυχολογία τους να ψαλιδίζεται (61-71 στο 37'). Οι παίκτες του Ρέπεσα δεν είχαν πλέον την ψυχολογία για να ανατρέψουν την κατάσταση κι έτσι η Άλμπα πανηγύρισε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη της επικρατώντας με 67-80.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 35-42, 50-61, 67-80.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ