EUROLEAGUE

Σάσαρι - Ζαλγκίρις Κάουνας 92-80

Σάσαρι - Ζαλγκίρις Κάουνας 92-80

Η Σάσαρι έγραψε ιστορία καθώς κόντρα στην Ζαλγκίρις πανηγύρισε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στην Euroleague. Οι Ιταλοί πραγματοποιώντας 22 κλεψίματα επικράτησαν με 92-80 των Λιθουανών.

Ιστορική ημέρα για την Σαρδηνία που είδε το καμάρι της, την Σάσαρι να κερδίζει με 92-80 την Ζαλγκίρις πανηγυρίζοντας την πρώτη νίκη στην ιστορία της στην Euroleague. Για να φτάσουν σε αυτό το ροζ φύλλο οι Ιταλοί χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν 22 κλεψίματα (!) και να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα 31 (!) λάθη των Λιθουνών.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Σέιν Λαβάλ που σταμάτησε στους 25 πόντους έχοντας και 9 ριμπάουντ, ενώ υπερπολύτιμος ήταν κι ο Ντέιβιντ Λόγκαν, ο οποίος εκτός από τους 20 πόντους που σημείωσε βοήθησε με την εμπειρία που διαθέτει στην διαχείριση του ματς όταν πίεζαν οι φιλοξενούμενοι.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με το παιχνίδι να έχει έναν τρελό ρυθμό από την αρχή και με την Ζαλγκίρις να έχει πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας μέσα κι έξω από τη ρακέτα αντισταθμίζοντας την αποφασιστικότητα και το πάθος των γηπεδούχων ξεκίνησε το ματς (10-15 στο 6'). Η υπεροχή των Λιθουανών στα ριμπάουντ σε συνδυασμό με τα ποσοστά τους σε δίποντα και τρίποντα που κυμαίνονταν πάνω από το 50% τους έδωσαν το δικαίωμα να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (17-26 στο 10'). Με τους Τζερόμ Ντάισον και Σέιν Λαβάλ να το... παίρνουν προσωπικά ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος. Οι γηπεδούχοι τρέχοντας ένα επιμέρους 16-9 κατάφεραν να μειώσουν στο καλάθι (33-35 στο 15') βάζοντας "φρένο" στις ορέξεις των Λιθουανών. Οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει πλέον να ανεβάζουν τα επίπεδα αυτοπεποίθησης τους και με την βοήθεια των φιλάθλων τους που βρίσκονταν στο "Palaserradimigni" έκαναν το come back κλείνοντας το ημίχρονο στο 42-41 (στο 20').

Με τον Τζέιμς Άντερσον να το παίρνει προσωπικά σημειώνοντας πέντε συνεχόμενους πόντους και τον Λόγκαν να αναλαμβάνει να απαντήσει ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο (45-46 στο 22'). Πάθος στην άμυνα, δυνατές μονομαχίες και διεκδίκηση κάθε μπάλας συνέθεταν το σκηνικό του αγώνα που δεν έδινε την ευκαιρία σε καμία από τις δύο ομάδες να ξεφύγει (49-51 στο 25'). Το μεγάλο όπλο των Λιθουανών ήταν τα ριμπάουντ (είχαν 30 έναντι 16), όμως τα 19 λάθη που είχαν υποπέσει οι παίκτες του Κράπικας αποτελούσαν τροχοπέδη στις επιδιώξεις τους για να βρεθούν στα ηνία του σκορ (55-55 στο 27'). Τελικά με τρίποντο του Εντγκάρας Ουλανόβας στα 5 δευτερόλεπτα το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 64-60 υπέρ των Λιθουανών.

Με τους Έντγκαρ Σόσα και Σέιν Λαβάλ να της δίνουν ώθηση επιθετικά η Σάσαρι κατάφερε να μπει δυναμικά στην τέταρτη περίοδο και να τρέξει ένα επιμέρους 11-2 που της έδωσε διαφορά τριών πόντων έπειτα από αρκετή ώρα (69-66 στο 32'). Οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν αιφνιδιασμένοι κι ανήμποροι να αντιδράσουν κάνοντας το ένα αντιαθλητικό φάουλ πίσω από το άλλο κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το αρχικό επιμέρους σκορ των γηπεδούχων να μετατραπεί σε ένα σερί 12-0 που ήταν αρκετό για να μετατρέψει το 63-66 στο 75-66 (στο 35'). Τα 20 κλεψίματα των γηπεδούχων σε συνδυασμό με τα 29 λάθη των φιλοξενούμενων έγειραν ξεκάθαρα πλέον την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων που ξέφυγαν για πρώτη φορά με +12 (80-68 στο 36'). Οι βάσεις πλέον είχαν μπει για τα καλά και τελικά η Σάσαρι κατάφερε να διατηρηθεί μέχρι τέλους μπροστά στο σκορ παίρνοντας τη νίκη με 92-80 και γράφοντας ιστορία πανηγυρίζοντας το πρώτο ροζ φύλλο στην ιστορία της στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 42-41, 60-64, 92-80.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ