EUROLEAGUE

Preview: Τσεντεβίτα - Ουνικάχα Μάλαγα

Preview: Τσεντεβίτα - Ουνικάχα Μάλαγα

Η δεύτερη ημέρα της πρώτης πράξης της φετινής Euroleague θα ξεκινήσει από την Κροατία εκεί όπου η Τσεντεβίτα στην επανεμφάνιση της στην διοργάνωση θα φιλοξενήσει (20.00) την μπαρουτοκαπνισμένη Ουνικάχα Μάλαγα.

Η δεύτερη ημέρα της πρεμιέρας της Euroleague ανοίγει από την Κροατία εκεί όπου η Τσεντεβίτα υποδέχεται (20.00) την Ουνικάχα Μάλαγα στο πλαίσιο του Β' ομίλου. Για τους Κροάτες αυτό θα είναι το δεύτερο ταξίδι τους στα βαθιά νερά της Euroleague, καθώς είχαν... ξαναβουτήξει και τη σεζόν 2012-13. Τότε είχε βρει και πάλι στο δρόμο της ισπανική ομάδα, όμως αυτή ήταν η Λαμποράλ Κούτσα.

Οι πρωταθλητές Κροατίας θα παρουσιαστούν με εντελώς νέο πρόσωπο στην περιφέρεια, καθώς έχουν αποκτήσει τους γκαρντ Πίλεπιτς, Γκόρντιτς, Ντέλας και Ούκιτς, ενώ στους φόργουορντ προστέθηκε ο Ζγκάνετς. Αντίθετα, την πόρτα της εξόδου από τον Γιάσμιν Ρέπεσα είδε ο Νούρκιτς. Η ομάδα του Ζάγκρεμπ μάλιστα πρόσφατα κέρδισε για την Αδριατική Λίγκα την Παρτίζαν με 70-50.

Στον αντίποδα με σημαντικές αλλαγές θα παρουσιαστεί η Μάλαγα. Οι Ισπανοί παρότι επέκτειναν τη συνεργασία τους με τον Ζοάν Πλάθα είδαν τους Σαμπόνις, Στίματς, Κάνερ Μέντλι και Κάλογουεϊ να αποχαιρετούν, όμως Μάρκοβιτς, Τόμας, Γκριν, Γκολούμποβιτς και ο δικός μας Κώστας Βασιλειάδης έφτασαν στην Ανδαλουσία για να ενισχύσουν τις προσπάθειες της Μάλαγα.

Σημαντικά στοιχεία

Τσεντεβίτα

Οι Μάρκο Αράποβιτς, Λούκα Μπάμπιτς, Άντε Ντέλας, Λόβρο Μαζαλίν, Φραν Πίλεπιτς, Ιβάν Ράμγιακ και Κάρλο Ζγκάνετς ετοιμάζονται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην Euroleague.

Ο Γιάσμιν Ρέπεσα ήταν προπονητής της Ουνικάχα Μάλα τη σεζόν 2012-13.

Ο Γιάσμιν Ρέπεσα ήταν προπονητής των Στεφάν Μάρκοβιτς και Ράιαν Τούλσον στη Μπενετόν Τρεβίζο τη σεζόν 2010-11, ενώ υπό τις οδηγίες του αγωνίστηκε και ο Τζον Στέφανσον για δύο χρόνια στη Ρόμα (2006-08).

Ο Ρόκο Ούκιτς ήταν συμπαίκτης με τον Φραν Βάσκεθ στη Μπαρτσελόνα (2006-07), ενώ συμπαίκτες ήταν κι οι Μάριο Ντέλας - Μιντγκάουσκας Κουζμίνσκας (Ζαλγκίρις 2012-13) και Φραν Πίλεπιτς - Κώστας Βασιλειάδης (Μπιλμπάο 2012-13)

Ουνικάχα Μάλαγα

Οι Στεφάν Μάρκοβιτς και Ουίλ Τόμας ετοιμάζονται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην Euroleague.

Ο Κώστας Βασιλειάδης έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 12 συνεχόμενα παιχνίδια Euroleague και σε 24 από τα τελευταία 25 που έχει δώσει στη διοργάνωση.

Ο Ζοάν Πλάθα ήταν προπονητής του Μάριο Ντέλας στη Ζαλγκίρις τη σεζόν 2012-13.

Ο Κάλεμπ Γκρι έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε εννιά συνεχόμενα παιχνίδια στην Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ