EUROLEAGUE

Preview: Παρτίζαν – ΤΣΣΚΑ

Preview: Παρτίζαν – ΤΣΣΚΑ

Δύο ομάδες σύμβολα της Euroleague θα κοντραριστούν το βράδυ της Παρασκευής (21.45) στο Βελιγράδι στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της 3ης αγωνιστικής

Για 20η φορά η Παρτίζαν θα βρει στο δρόμο της την ΤΣΣΚΑ και το αντίστροφο. Στον τελευταίο χρονικά αγώνα της 3ης αγωνιστικής του ΤΟΡ 16, την Παρασκευή (21.45), οι δύο ομάδες θα ψάξουν τη νίκη, καθώς οι γηπεδούχοι δεν έχουν πάρει ακόμα ροζ φύλλο στη δεύτερη φάση, ενώ οι φιλοξενούμενοι θέλουν να διευρύνουν το αήττητο σερί που τρέχουν στο ΤΟΡ 16 με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Επιστροφές με την ελπίδα πως θα αλλάξουν τα αποτελέσματα θα υπάρχουν αυτή την αγωνιστική στην Παρτίζαν. Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς όλα δείχνουν πως έπειτα από δύο αγώνες θα βρίσκεται και πάλι στην άκρη του πάγκου των Σέρβων έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και ανάγκασε τον συνεργάτη του Βέλιμιρ Γκάσιτς να τον αντικαταστήσει. Οι Σέρβοι έπειτα από δύο αγωνιστικές αγνοούν τη γλυκιά γεύση της νίκης κι έτσι πλέον κόντρα στην ΤΣΣΚΑ είναι αναγκασμένοι να κάνουν την υπέρβαση προκειμένου να μην μείνουν πίσω στο βαθμολογικό πίνακα.

Αν οι Σέρβοι είναι "πεινασμένοι" για νίκες δεν ισχύει το ίδιο και για τους Ρώσους που στο ΤΟΡ 16 δείχνουν να βρίσκουν χημεία και να παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν. Στην πρεμιέρα η Λοκομοτίβ (77-84) και την προηγούμενη αγωνιστική η Ζαλγκίρις (77-62) το κατάλαβαν για τα καλά. Πλέον ο Ετόρε Μεσίνα θέλει να δει τους παίκτες του να κερδίζουν δείχνοντας χαρακτήρα μέσα σε μία "καυτή" έδρα.

ΤΣΣΚΑ

Ετόρε Μεσίνα: “ Δεν είναι ποτέ εύκολο να παίζεις 3 ή και 4 φορές την ίδια ομάδα μέσα στη σεζόν. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και η Παρτίζαν έχει αλλάξει μετά την έλευση του Τέπιτς. Θα πρέπει να είμαστε ακόμα καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι μας στο Βελιγράδι. Θα αγωνιστούμε μπροστά σε 20.000 κόσμο και ο τομέας του ριμπάουντ θα είναι από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού. Παρότι παίξαμε καλό μπάσκετ κόντρα στην Ζαλγκίρις θα πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Χάσαμε με τραυματισμό τον Κάιλ Χάινς οπότε θα πρέπει να παίξουμε περισσότερο ομαδικά για να καλύψουμε το κενό του”.

Βλάντιμιρ Μίτσοβ: “ Είναι η ομάδα που δεν έχει τίποτα να χάσει. Η Παρτίζαν έχασε στα δύο παιχνίδια της στο ΤΟΡ 16 και τώρα θα είναι ακόμα πιο αποφασισμένη να κερδίσει. Είναι αθλητική και με μεγάλη ενέργεια ομάδα κάτι που την κάνει πάντα δύσκολο αντίπαλο. Θα πρέπει να μοιράσουμε τη μπάλα και να μην δώσουμε ευκαιρίες να μας επιβάλουν το ρυθμό τους”.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς υπήρξε προπονητής της ΤΣΣΚΑ στην αρχή της σεζόν 2010-11. Είχε υπό τις οδηγίες του τους Χριάπα, Κάουν και Βοροντσέβιτς.

Ο Ντέγιαν Μούσλι πραγματοποίησε πέρσι ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια στην Euroleague κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Στην ήττα με 76-71 είχε μαζέψει 10 ριμπάουντ και έκανε 4 κλεψίματα σε 33 λεπτά συμμετοχής έχοντας 20 βαθμούς στο Index.

Ο Τζόφρεϊ Λοβέρν ήταν ο πρωταθλητής στα ριμπάουντ στην regular season έχοντας 93 (9,3 ανά παιχνίδι) κι ακόμα οδηγεί την κούρσα με αυτό το ποσοστό.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο στα 12 τελευταία παιχνίδια του στην Euroleague. Επίσης έχει διψήφιο αριθμό πόντων στα τελευταία 8 ματς στην Euroleague.

Ο Τάρενς Κίνσεϊ έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα 10 τελευταία παιχνίδια του στην Euroleague.

Ο Νέναντ Κρίστιτς είναι προϊόν των ακαδημιών της Παρτίζαν στην οποία αγωνίστηκε τις πρώτες 4 σεζόν του ως επαγγελματίας (2000-2004). Τις 3 από τις 4 σεζόν είχε προπονητή τον Ντούσκο Βουγιόσεβιτς.

Ο Βλάντιμιρ Μίτσοβ στο τέλος της σεζόν 2006-07 αγωνίστηκε στην Παρτίζαν βοηθώντας την να κερδίσει το Σερβικό πρωτάθλημα.

Η ΤΣΣΚΑ έχει κερδίσει τα 8 τελευταία παιχνίδια που έχει δώσει κόντρα στην Παρτίζαν. Το... σερί κρατάει για τους Ρώσους από τον Ιανουάριο του 2009.

Ο Χριάπα έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα 9 τελευταία παιχνίδια του στην Euroleague. Με 189 κλεψίματα βρίσκεται στην 13η θέση στον πίνακα των αθλητών με τα περισσότερα κλεψίματα στην Euroleague και χρειάζεται ακόμα 9 για να μπει στην πρώτη δεκάδα.

Ο Σόνι Ουίμς έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στα τελευταία έξι παιχνίδια του στην Euroleague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ