EUROLEAGUE

Preview: Μακάμπι Τελ Αβίβ - Λιμόζ

Preview: Μακάμπι Τελ Αβίβ - Λιμόζ

Οι πρωταθλητές Ευρώπης επιστρέφουν για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους και φιλοξενούν (21.05) την Πέμπτη την Λιμόζ που επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες

Με τον τρόπαιο του πρωταθλητή να της ανήκει η Μακάμπι επιστρέφει στην Euroleague για να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Στην πρεμιέρα οι Ισραηλινοί θα φιλοξενήσουν (21.05) έναν "θρύλο" του ευρωπαϊκού μπάσκετ που επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την Λιμόζ.

Λιμόζ και Μακάμπι έχουν συναντηθεί μέσα στα χρόνια συνολικά 16 φορές, όμως έχουν να βρεθούν αντιμέτωπες από τον μακρινό Νοέμβριο του 1997. Η Μακάμπι είναι ανανεωμένη σε σχέση με πέρσι, καθώς εκτός από το ρόστερ αλλαγές υπάρχουν και στην τεχνική ηγεσία με τον Γκάι Γκούντες να παίρνει τα ηνία από τον Ντέιβιντ Μπλατ.

Όσον αφορά τους πρωταθλητές Γαλλίας έχουν προχωρήσει σε σημαντικές προσθήκες προσθέτοντας στο δυναμικό τους, τους Βέστερμαν, Αμαγκού, Σμιθ, Κάρι, Καμάρα, Μπατίστα και Πλέιστιντ.

Σημαντικά στοιχεία

Μακάμπι Τελ Αβίβ

Ο Νάτε Λίνχαρτ υπάρχει περίπτωση να κάνει το ντεμπούτο του στην Euroleague.

Ο Τζέρεμι Πάργκο ήταν συμπαίκτης με τον Ζοάο Μπατίστα στο κολέγιο Γκονζάγκα τη σεζόν 2005-06.

Ο Άλεξ Τάιους έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα κόψιμο στις έξι τελευταίες του εμφανίσεις στην Euroleague, ενώ στα πέντε τελευταία έχει σκοράρει και διψήφιο αριθμό πόντων.

Ο Ντέβιν Σμιθ έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 6 συνεχόμενα παιχνίδια Euroleague.

Λιμόζ

Οι Ουσμάν Καμαρά, Ντι Μπουνγκου Κολό, Λαμίν Καντέ και Φρέιους Ζερμπό ετοιμάζονται να κάνουν το ντεμπούτο τους στην Euroleague.

Ο Τζαμάρ Σμιθ έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 10 συνεχόμενα παιχνίδια Euroleague που έχει αγωνιστεί.

Ο Σμιθ ήταν για δύο χρόνια (2005-07) με τον Μπράιαν Ραντλ στο κολέγιο του Ιλινόις.

Λίο Βέστερμαν έχει ευστοχήσει σε 13 συνεχόμενες βολές στη Euroleague.

Ο Ραμέλ Κάρι ήταν συμπαίκτης με τους Γκάι Πνίνι και Σοφοκλή Σχορτσανίτη σε Χαποέλ Ιερουσαλήμ (2007-08) και Παναθηναϊκό (2012-13) αντίστοιχα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ