EUROLEAGUE

Preview: Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός

Preview: Λαμποράλ Κούτσα - Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Στη Βιτόρια δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός για την έβδομή αγωνιστική της Euroleague, καθώς θα αντιμετωπίσει την Λαμποράλ Κούτσα (27/11, 21:45), η οποία έχει σαν στόχο να κάνει νέα αρχή στη διοργάνωση.

Για την έβδομη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στην Ισπανία, για να αναμετρηθεί με την Λαμποράλ Κούτσα. Οι "ερυθρόλευκοι" προέρχονται από δύσκολη εντός έδρας νίκη με την Βαλένθια, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα (77-76), ενώ η Λαμποράλ ηττήθηκε από τη Νεπτούνας, στη Λιθουανία, με 80-79.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Λαμποράλ Κούτσα

- Η Λαμποράλ Κούτσα θέλει 30 πόντους για να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που θα φτάσει τους 25.000 πόντους.

- Ο Φαμπιέν Κοσέρ έχει ευστοχήσει σε 19 συνεχόμενες βολές στη διοργάνωση.

- Ο Ντάβις Μπέρτανς έχει πετύχει 9 συνεχόμενες βολές στην Euroleague.

- Ο Λαμόντ Χάμιλτον έχει τουλάχιστον μία τάπα σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια στη διοργάνωση.

- Ο Τομά Ερτέλ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Euroleague την προηγούμενη εβδομάδα με 31 πόντους (8/10 τρίποντα), 5 ασίστ και 2 κλεψίματα, συγκεντρώνοντας 36 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης απέναντι στη Νεπτούνας.

- Ο Ντορόν Πέρκινς έπαιξε στον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της σεζόν 2012-13. Έπαιξε σε 5 παιχνίδια της Euroleague. Ήταν συμπαίκτης με τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Σλούκα, Βαγγέλη Μάντζαρη και Δημήτρη Κατσίβελη.

- Ο Ιλμανέ Ντιόπ έκανε την καλύτερη εμφάνισή του την περασμένη σεζόν με τον Ολυμπιακό. Ο νεαρός σέντερ πέτυχε 10 πόντους (με 5/7 δίποντα), μάζεψε 7 ριμπάουντ και είχε 1 τάπα σε 19 λεπτά, στην ήττα με 89-70.

Ολυμπιακός

- Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα της διοργάνωσης, δεχόμενος 67,5 πόντους, ενώ σε μονάδες αξιολόγησης δέχεται 67,2.

- Ο Σπανούλης χρειάζεται έναν πόντο για να φτάσει τον παλιό συμπαίκτη, Μάικ Μπατίστ, για την τέταρτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Euroleague. Ο Σπανούλης έχει 2.495 πόντους. Σκοπεύει να γίνει ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία που φτάνει τους 2.500 πόντους.

- Ο Λαρισαίος γκαρντ θέλει 16 βολές για να ξεπεράσει τον Μάρκους Μπράουν για την τέταρτη θέση των παικτών με τις περισσότερες εύστοχες βολές. Μπαίνει στο παιχνίδι αυτής της εβδομάδας με 675 εύστοχες βολές.

- Ο Σπανούλης θέλει 5 κλεψίματα για για να μπει στο Top 20 της διοργάνωσης. Είναι 21ος μαζί με τον Λουίς Σκόλα και τον Καγιά Πεκέρ. Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού, Σκούνι Πεν, είναι 20ος με 179 κλεψίματα.

- Ο Σπανούλης έχει πετύχει, τουλάχιστον, ένα τρίποντο σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια και στα 16 από τα τελευταία 17 παιχνίδια στην Euroleague.

- Ο Βαγγέλης Μάντζαρης πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην Euroleague την περασμένη σεζόν με αντίπαλο την Λαμποράλ Κούτσα. Ο Μάντζαρης ηγήθηκε του Ολυμπιακού στη νίκη με 89-59, έχοντας 5 πόντους, 8 ριμπάουντ, 9 ασίστ -καλύτερη επίδοση στην καριέρα του μέχρι στιγμής- και 2 κλεψίματα συγκεντρώνοντας 18 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

- Ο Ματ Λοτζέσκι έχει 16,5 πόντους και 5/8 τρίποντα στα δύο παιχνίδια που έπαιξε με αντίπαλο την Λαμποράλ Κούτσα την περασμένη σεζόν.

- Ο Τρεμέλ Ντάρντεν έχει τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια στην Euroleague.

- Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ έχει τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια και στα 12 από τα 13 τελευταία παιχνίδια στην διοργάνωση.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ