EUROLEAGUE

Preview: Εφές Αναντολού - Ούνικς Καζάν

Preview: Εφές Αναντολού - Ούνικς Καζάν

Η δεύτερη ημέρα της πρεμιέρας της Euroleague ανοίγει από την Κωνσταντινούπολη εκεί όπου η Εφές Αναντολού υποδέχεται (20.00) την Ούνικς Καζάν σε έναν αγώνα με έντονο ελληνικό χρώμα.

Η δεύτερη ημέρα της πρώτης πράξης της φετινής Euroleague θα ξεκινήσει από την Τουρκία εκεί όπου η φιλόδοξη Εφές Αναντολού θα φιλοξενήσει (20.00) την Ούνιξ Καζάν όπου έπειτα από ένα διάλειμμα ενός έτους επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Οι δύο ομάδες θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες, όμως οι Ρώσοι γνωρίζουν καλά τι σημαίνει τούρκικη έδρα, καθώς στην πρώτη τους σεζόν στην Euroleague είχαν αντιμετωπίσει τις Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε.

Με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς να βρίσκεται πλέον στα ηνία η Εφές ενισχύθηκε σημαντικά με στόχο να πρωταγωνιστήσει στη φετινή διοργάνωση. Οι Τούρκοι αποδέσμευσαν τους Ερντέν, Γκονλούμ, Γκόρντον και Βασιλειάδη, όμως απέκτησαν τους Τζάινινγκ, Ντέιπερ, Ακιόλ, Λάσμε, Περπέρογλου, Σάριτς και Κρστιτς, μια εφτάδα παικτών που αν μη τι άλλο την ανεβάζουν επίπεδο.

Για να φτάσει μέχρι εδώ η Ούνιξ χρειάστηκε να περάσει δια πυρός και σιδήρου. Κοινώς μέσα από την προκριματική φάση. Έχοντας ξεπεράσει τα εμπόδια των Ζιελόνα Γκόρα και Χαποέλ Ιερουσαλήμ οι Ρώσοι έφτασαν στο τελικό όπου νίκησαν με 88-79. Η η Ούνιξ Καζάν των πολλών Ελλήνων (Ζήσης, Καϊμακόγλου, Πεδουλάκης, Βόβορας, Διαμαντόπουλος, Βαβέτσης, Καλαϊτζάκης) επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με στόχο να πρωταγωνιστήσει και να φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί.

Σημαντικά στοιχεία

Εφές Αναντολού

Ο Οκμπέν Ουλουμπάι υπάρχει περίπτωση να κάνει το ντεμπούτο του στην Euroleague.

Ο Στεφάν Λάσμε έχει ευστοχήσει σε 12 συνεχόμενες ελεύθερες βολές στην Euroleague.

Ο Ματ Τζάνινγκ ήταν συμπαίκτης με τον Βίκτορ Σανικίτζε τη σεζόν 2012-13 στην Σιένα.

Ο Στράτος Περπέρογλου και ο Κώστας Καϊμακόγλου ήταν συμπαίκτης για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα το 2011 είχαν κερδίσει και το τρόπαιο της Euroleague.

Ο Στεφάν Λάσμε είναι τέταρτος στη λίστα με τους μπλοκέρ της Euroleague έχοντας 137. Κυνηγάει τους Γιάννης Μπουρούσης και Ντένις Μαρκονάτο που έχουν 140.

Ούνικς Καζάν

Οι Πάβελ Αντίποφ, Ρουσλάν Κχαμπίροφ και Κεμάλ Βελισάεφ υπάρχει περίπτωση να κάνουν το ντεμπούτο τους στην Euroleague.

Ο Κέρτις Τζέρελς με μέσο όρο 17,3 πόντους και 4,3 ασίστ οδήγησε στα προκριματικά την Ούνιξ Καζάν μέχρι την πρόκριση.

Ο Τζέρελς έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 22 συνεχόμενα παιχνίδια Euroleague, ενώ θέλει ακόμα τέσσερα για να φτάσει τα 100.

Ο Τζέιμς Ουάιτ θα ξαναπαίξει στην Euroleague έπειτα από τον Απρίλιο του 2008 όταν και είχε αγωνιστεί με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ήταν προπονητής του Στέφαν Λάσμε για δύο χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων σε 15 συνεχόμενα παιχνίδια Euroleague.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο σε 6 συνεχόμενα παιχνίδια Euroleague.

Κόντρα στην Εφές ο Νίκος Ζήσης είχε κάνει προσωπικό ρεκόρ σκοραρίσματος πριν από περίπου μία δεκαετία. Ο Έλληνας γκαρντ είχε πετύχει 22 πόντους όντας παίκτης της ΑΕΚ.

Ο Ζήσης χρειάζεται 14 ασίστ για να φτάσει τις 500 στην Euroleague, κάτι που έχουν καταφέρει μόλις 14 παίκτες.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ