EUROLEAGUE

Ο Βιδάλ ''πιάνει'' τον Χόλντεν!

Ο Βιδάλ ''πιάνει'' τον Χόλντεν!

Ο Σέρχι Βιδάλ συμπληρώνει αύριο 209 συμμετοχές στην Euroleagueκόντρα στον Ολυμπιακό και ''πιάνει'' τονJ.R.Χόλντεν στην όγδοη θέση της σχετικής λίστας. ΤοEuroleague Greeceαναλύει.

Για να φτάσουμε εδώ, στο σημείο δηλαδή ο Σέρχι Βιδάλ να φιγουράρει στο TOP-10 της λίστας των πρώτων σε συμμετοχές στην ιστορία της Euroleague πρέπει να γυρίσουμε 13 χρόνια πίσω.

Από το μακρινό 2000 και με εξαίρεση τη σεζόν 2011-'12 -όταν αγωνιζόταν στην Λαγκούν Άρο- ο 32χρονος γκαρντ της Ουνικάχα συμμετέχει ανελλιπώς στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με τις φανέλες της Τάου, της Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον της Μάλαγα! Έτσι ο Βιδάλ φιγουράρει στην ένατη θέση της σχετικής λίστας με 208 συμμετοχές και έχει την ευκαιρία να ισοφαρίσει τον J.R.Χόλντεν στην αυριανή αναμέτρηση της Ουνικάχα με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ. Μάλιστα αν η ομάδα του Χοάν Πλάθα προχωρήσει αρκετά στη διοργάνωση, ο Σέρχι Βιδάλ μπορεί να σκαρφαλώσει από φέτος στο TOP-5 των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην Euroleague.

''Είναι πολύ όμορφο να φτάνεις σε αυτά τα νούμερα και μάλιστα σε μια δύσκολη και απαιτητική διοργάνωση όπως η Euroleague. Η αλήθεια είναι ότι είχα χάσει τον αριθμό! Έχω αγωνιστεί σε Final-4 και προημιτελικά, ελπίζω να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο'' ανέφερε σχετικά ο γκαρντ της Μάλαγα. Ο Βιδάλ βρίσκεται πίσω μόνο από τους Παπαλουκά, Τσαρτσαρή, Ναβάρο, Άντερσεν, Μπαζίλε, Λάκοβιτς, Μπατίστ και Χόλντεν ενώ ξεπερνάει παίκτες με πολυετή παρουσία στον θεσμό όπως ο Γιασικεβίτσιους, ο Λόρμπεκ, ο Διαμαντίδης, ο Ζήσης και ο Σαρπ! Για να γίνει αντιληπτή η σύγκριση, ο αμέσως επόμενος παίκτης της Μάλαγα στη σχετική λίστα είναι ο Φραν Βάσκεθ (19η θέση, 185 συμμετοχές).

''Είναι αλήθεια ότι η διοργάνωση έχει αλλάξει αρκετά με το πέρασμα των χρόνων. Το 2000 ήταν ένα νέο πρότζεκτ, μια νέα διοργάνωση που αποσπάστηκε από τη FIBA. Πλέον τα πράγματα έχουν γίνει πολύ πιο επαγγελματικά. Η Euroleague είναι κάτι σαν το ΝΒΑ της Ευρώπης'' πρόσθεσε ο έμπειρος γκαρντ της Μάλαγα.

Οι πρώτοι σε συμμετοχές στην ιστορία της Euroleague

1. Θοδωρής Παπαλουκάς 252
2. Κώστας Τσαρτσαρής 239
3. Χουάν Κάρλος Ναβάρο 234
4. Ντέιβιντ Άντερσεν 224
5. Τζιανλούκα Μπαζίλε 223
6. Γιάκα Λάκοβιτς 218
7. Μάικ Μπατίστ 210
8. J.R. Χόλντεν 209
9. Σέρχι Βιδάλ 208
10. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους 206
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ