EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα - Ουνικάχα Μάλαγα 83-79

Μπαρτσελόνα - Ουνικάχα Μάλαγα 83-79

Η Μπαρτσελόνα έκανε το 4 στα 4 κερδίζοντας με 83-79 την Μάλαγα στο ισπανικό ντέρμπι. Η επιθετική πολυφωνία το κλειδί της νίκης

Μετά τις Εφές, Φενέρμπαχτσε, Ολυμπιακό ήρθε η σειρά της Μάλαγα να καταλάβει από... πρώτο χέρι την αγωνιστική άνοδο της Μπαρτσελόνα. Οι "μπλαουγκράνα" κέρδισαν με 83-79 και διατήρησαν το αήττητο στην φάση του ΤΟΡ 16. Η τετράδα των Χουέρτας, Ναβάρο, Παπανικολάου και Νάχμπαρ έδωσε ακόμα ένα ροζ φύλλο στους Καταλανούς.

Οι δηλώσεις της αναμέτρησης

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Η Μπαρτσελόνα είχε στοχεύσει για τα καλά αυτό το παιχνίδι προκειμένου να ξεκινήσει με ρεκόρ 4-0 στο ΤΟΡ 16. Αυτή η πρόθεση των Καταλανών δεν έμεινε στα λόγια αλλά φάνηκε και εντός παρκέ στα πρώτα λεπτά. Με τους Παπανικολάου, Λόρμπεκ και Τόμιτς να δείχνουν "καυτοί" ο αγώνας ξεκίνησε με ένα επιμέρους 11-2 (στο 3'). Ο Κουζμίνσκας ανέλαβε να απαντήσει για λογαριασμό της Μάλαγα και με 7 προσωπικούς πόντους μείωσε σε 11-7. Η εμφάνιση του Λιθουανού ήταν αρκετή να αφυπνίσει και τον Κάνερ Μέντλεϊ κάτι που κράτησε τους παίκτες του Πλάθα κοντά στο παιχνίδι (23-19 στο 8'). Οι "μπλαουγκράνα" πλήρωσαν τα 4 λάθη έναντι 0 των αντιπάλων τους κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να κλείσει στο 25-24. Οι γηπεδούχοι είχαν πιο πληθωρική παρουσία, όμως δεν κατάφεραν να το μετουσιώσουν σε διαφορά.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα πρόσεξε τα λάθη, όμως δεν μπόρεσε να διατηρήσει στα ίδια υψηλά επίπεδα τον ενθουσιασμό και την πυγμή που έβγαζε στην πρώτη περίοδο (28-28 στο 11'). Η ομάδα της Ανδαλουσίας έχοντας φέρει εις πέρας την επίθεση μπόρεσε στην πορεία να ισορροπήσει φτάνοντας δια χειρός Βιντάλ ακόμα και να περάσει μπροστά με 36-38 (στο 27'). Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με ανοιχτούς λογαριασμούς, καθώς το 44-42 (στο 20') δεν μπορούσε να δώσει προβάδισμα σε κανέναν.

Η επιστροφή από τα αποδυτήρια δεν έφερε σημαντική αλλαγή στις ισορροπίες, καθώς οι δύο ομάδες έμεναν συνεχώς κοντά στο σκορ (46-47 στο 21', 56-57 στο 25'). Η άνοδος του Τζέισον Γκρέιντζερ βοήθησε την Μάλαγα να ξεφύγει με 6 (60-66 στο 28'), όμως Ντόρσεϊ και Όλεσον κατάφεραν να μειώσουν βοηθώντας την ομάδα τους να κλείσει το δεκάλεπτο υπολειπόμενη με 2 (66-68 στο 30').

Η τέταρτη περίοδο ήταν για σκληρούς λύτες και είχε έρθει η ώρα να μιλήσουν οι μεγάλοι παίκτες. Ένα κάρφωμα του Ντόρσεϊ και οχτώ συνεχόμενοι πόντοι του Ναβάρο βοήθησαν την Μπαρτσελόνα να βρεθεί μπροστά με 76-70 (στο 33'). Η Μάλαγα είχε αρχίσει πλέον να νιώθει την πίεση του "Παλαού Μπλαουγκράνα" και το τρίποντο του Νάχμπαρ αύξησε την διαφορά (79-70 στο 34'). Εκεί που οι γηπεδούχοι έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι ήρθαν τα τρίποντα των Βιντάλ και Σουάρεθ να δώσουν θάρρος στους φιλοξενούμενους (83-79 στο 38'). Στο τελευταίο λεπτό Νάχμπαρ, Σουάρεθ και Λόρμπεκ αστόχησαν σε προσπάθειες έξω από τα 6,75μ. Στα 11 δευτερόλεπτα με το σκορ στο 83-79 η μπάλα πήγε στα χέρια του Χουέρτας, ο οποίος έχασε τη μπάλα από τον Χετσμάιερ, όμως ο χρόνος είχε ολοκληρωθεί.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ