EUROLEAGUE

Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα 77-99

Μπάγερν Μονάχου - Μπαρτσελόνα 77-99

Με επιθετική πολυφωνία που... τσάκιζε κάθε άμυνα η Μπαρτσελόνα πέρασε με 77-99 από την έδρα της Μπάγερν Μονάχου και μαζί με το 6ο ροζ φύλλο πανηγύρισε και την μαθηματική πρόκριση στο ΤΟΡ 16.

Σαρωτική ήταν Μπαρτσελόνα που πέρασε με το ευρύ 99-77 από την έδρα της Μπάγερν. Οι Ισπανοί δεν σκόπευαν να δουν το αήττητο τους να συντρίβεται στο Μόναχο και με 5 παίκτες να τελειώνουν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων (Χουέρτας 15, Ναβάρο 15, Σατοράνσκι 10, Τόμας 13, Νάχμπαρ 15) έκαναν το 6 στα 6. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ τελείωσαν τον αγώνα με 24 ασίστ και 10 λάθη. Βαθμολογικά οι Καταλανοί μετά και τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Τουρόφ κλείδωσαν από τώρα την μαθηματική πρόκριση τους στο ΤΟΡ 16.

Ντεμπούτο με φανέλα βασικού έκανε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Μπάγερν, ο Μπο Μακάλεμπ, ο οποίος έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολύτιμες βοήθειες στον Σβέτισλαβ Πέσιτς. Ο αγώνας είχε και ελληνική εκπροσώπηση, καθώς πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των προπονητών

Ο αγώνας

Αποφασισμένη κι αρκετά δυναμικά ξεκίνησε το παιχνίδι η Μπάγερν. Το παιχνίδι των Γερμανών χαρακτηριζόταν από μαχητικότητα και πολύ ενέργεια στην επίθεση στέλνοντας το μήνυμα στους παίκτες του Πασκουάλ ότι δεν θα έχουν ένα εύκολο βράδυ (8-8 στο 4'). Ο αγώνας είχε μεταφερθεί κοντά στο καλάθι, καθώς έπειτα από 8 λεπτά καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε βρει στόχο από τα 6,75μ. Μέσα στο ζωγραφιστό η Μπαρτσελόνα είχε πλεονέκτημα κάτι που δεν άργησε να φανεί παρά την μαχητικότητα που έδειχναν οι γηπεδούχοι (14-20 στο 8'). Η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 17-22.

Ναβάρο και Νάχμπαρ έφεραν ρεκόρ

Η είσοδος του Μπόστιαν Νάχμπαρ στο παρκέ έδωσε ώθηση στην ομάδα της Βαρκελώνης. ο Σλοβένος φόργουορντ εκτέλεσε, άνοιξε χώρους για τους συμπαίκτες του και βοήθησε σημαντικά στην άμυνα την ομάδα του, την ίδια ώρα που ο Ματσέι Λάμπε εκμεταλλευόταν τους ελεύθερους χώρους και με δύο συνεχόμενα τρίποντα έστελνε τη διαφορά για πρώτη φορά στο +10 (21-31 στο 12'). Η Μπαρτσελόνα είχε αρχίσει πλέον να βρίσκει ρυθμό δυσκολεύοντας τους γηπεδούχους να διατηρηθούν κοντά στο σκορ (28-43 στο 15'). Με τον Ναβάρο να... συνδέεται από τα 6.75μ. και τον Νάχμπαρ να βρίσκεται σε ρόλο πολυεργαλείου η ψαλίδα άνοιξε φτάνοντας στο +20 (29-49 στο 16') κάνοντας το "Audi Dome" να "παγώνει". Σε όλο αυτό το διάστημα ο Νιχάντ Ντζέντοβιτς πάλευε επιθετικά να κρατήσει όρθιους τους γηπεδούχους, όμως ήταν απελπιστικά μόνος (33-56 στο 17'). Τα πάντα πήγαιναν πρίμα για τους παίκτες του Πασκουάλ, την ίδια ώρα που ο Πέσιτς έβλεπε τους παίκτες του να μην έχουν απαντήσεις. Τελικά το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους "μπλαουγκράνα" να έχουν βάλει ισχυρές βάσεις για το ροζ φύλλο (39-60). Οι 60 πόντοι που πέτυχαν οι Ισπανοί στο ημίχρονο αποτελούν ρεκόρ που κρατούσε από τη σεζόν 2002-03. Τότε η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Τσιμπόνα είχε σταματήσει στους 58.

Ντζέντοβιτς και Μπένζινγκ ανέλαβαν να κρατήσουν τα προσχήματα για τους Γερμανούς, όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν ιδιαίτερα εφικτό, καθώς είχαν απέναντι τους μία επιθετική πολυφωνία. Χουέρτας, Ναβάρο, Τόμας και Νάχμπαρ είχαν συνδεθεί και το 54-78 (στο 27') αντικατόπτριζε τη διαφορά που είχαν οι δύο ομάδες μέσα στο παρκέ. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 60-81 και πλέον το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς οι Καταλανοί δεν σκόπευαν να δουν το αήττητο τους να σταματάει στο Μόναχο. Τελικά το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 77-99.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 39-60, 60-81, 77-99.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ