EUROLEAGUE

Μπάγερν Μονάχου - Φενέρμπαχτσε 86-93

Μπάγερν Μονάχου - Φενέρμπαχτσε 86-93

Με έναν Άντριου Γκούντελοκ να γράφει ιστορία πετυχαίνοντας 10 τρίποντα η Φενέρμπαχτσε επικράτησε με 93-86 της Μπάγερν Μονάχου και επέστρεψε στις νίκες έπειτα από δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Μετά από δύο συνεχόμενες ήττες η Φενέρμπαχτσε πέρασε νικηφόρα από τη Γερμανία κερδίζοντας με 93-86 την Μπάγερν Μονάχου. Απόλυτος πρωταγωνιστής τους αγώνα ήταν ο Άντριου Γκούντελοκ, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα με 34 πόντους εκ των οποίων οι 30 επιτεύχθηκαν έξω από τα 6.75 (είχε 10/13 προσπάθειες από τα 6.75μ.)! Τα 10 τρίποντα του Αμερικανού αποτελούν ρεκόρ στην Euroleague, καθώς μέχρι τώρα στην κορυφή της λίστας με τα περισσότερα τρίποντα σε ένα αγώνα βρίσκονταν οι Στομπέργκας, Κελάτι και Τελέτοβιτς που είχαν από 9.

Ο αγώνας διεξήχθη σε μία κατάμεστη "Audi Dome", καθώς εκτός των γερμανών φιλάθλων έντονη ήταν κι η παρουσία των τούρκων που έδωσαν το παρών για να υποστηρίξουν την ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με δυναμικό τρόπο ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες που με διάθεση να απειλήσουν τόσο κοντά στο καλάθι όσο και μακριά δεν άφηναν περιθώρια για μεγάλες διαφορές (9-10 στο 5'). Ο Γκούντελοκ από την περιφέρεια και ο Σαβάς από την ρακέτα ήταν οι παίκτες που απειλούσαν για τους Τούρκους, ενώ για τους Βαυαρούς ο Μίσιτς και ο Σαβάνοβιτς έδειξαν να έχουν μεγαλύτερη διάθεση (11-13 στο 7'). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 22-19 κάτι που έδειχνε ότι το σκορ θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να ξεκινάει "σεληνιασμένος" το δεύτερο δεκάλεπτο πετυχαίνοντας 9 συνεχόμενους πόντους και τον Γκούντελοκ να τον ακολουθεί με δύο συνεχόμενα τρίποντα εκ των οποίων το ένα έπειτα από ασίστ του Μπογκντάνοβιτς η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να ξεφύγει για πρώτη φορά με +5 (29-34 στο 13'). Αυτή η διαφορά έδωσε μία ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του Ομπράντοβιτς που κατάφερε να ανοίξει την ψαλίδα στο 31-38 (στο 14'). Ένα σερί 5-0 που προήλθε από ένα τρίποντο του ΝΤζέντοβιτς και καλάθι του Στίματς έδωσε εκ νέου ψυχολογία στους γηπεδούχους που κατάφεραν να κρατηθούν κοντά στο σκορ πριν να είναι αργά (36-39 στο 15'). Κι αν ο Μπογκντάνοβιτς ξεκίνησε εξαιρετικά το δεκάλεπτο ο Γκούντελοκ φρόντισε να δείξει ότι η βραδιά του ανήκει. Ο Αμερικανός φτάνοντας τους 19 πόντους με 5/6 τρίποντα έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ στο 44-50 (στο 20').

Με τον Γκούντελοκ να γράφει ιστορία!

Με τον Γκούντελοκ να ξεκινάει και πάλι συνδεδεμένος με το αντίπαλο καλάθι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Με τον Αμερικανό να παίζει σαν να μην υπάρχει αντίπαλος απέναντι του και να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα τρίποντα η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να αποκτήσει για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (48-58 στο 22'). Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς είχαν εδραιώσει πλέον την διαφορά τους και δεν σκόπευαν να παίξουν με τη "φωτιά" κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +9 (60-69). Με ξέσπασμα έξω από τα 6.75μ. προσπάθησε να απαντήσει η Μπάγερν και να παίξει το... τελευταίο της χαρτί για να διεκδικήσει και πάλι το ροζ φύλλο (70-77 στο 33'). Οι Γερμανοί έτρεξαν συνολικά στο τέταρτο δεκάλεπτο ένα επιμέρους 11-3 για να μετατρέψουν το 63-77 σε 74-80 (στο 35'), όμως σε εκείνο το σημείο δύο τρίποντα κι ένα καλάθι από τους Γκούντελοκ (εκείνο το τρίποντο ήταν το 10ο του Αμερικανού που τον έβαλε στην κορυφή της Euroleague στη σχετική κατηγορία) και Μπογκντάνοβιτς επανέφεραν την διαφορά των Τούρκων σε διψήφια επίπεδα (76-88 στο 37'). Τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν να αποκρούσουν και την τελευταία αντεπίθεση που επιχείρησαν οι γηπεδούχοι κι έτσι έφτασαν στη νίκη με 93-86 κλείνοντας με γλυκιά γεύση τον πρώτο γύρο.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 44-50, 60-69, 86-93.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ