EUROLEAGUE

Ήττα-συντριβή και αποκλεισμός για Ζοτς

Ήττα-συντριβή και αποκλεισμός για Ζοτς

Η βαθμολογικά αδιάφορη Λαμποράλ Κούτσα δεν... αστειευόταν και υποχρέωσε την Φενέρμπαχτσε στην τρίτη συνεχόμενη ήττα της επικρατώντας με 95-73. Αποκλείστηκαν οριστικά οι Τούρκοι.

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά την Euroleague η Λαμποράλ Κούτσα που στον τελευταίο της φετινό εντός έδρας αγώνα έκανε επίδειξη δύναμης επικρατώντας με 95-73 της Φενέρμπαχτσε που για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Αυτή η ήττα ήταν καταδικαστική για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και δώρο για τις ελληνικές ομάδες, καθώς πλέον οι Τούρκοι αποκλείστηκαν, ενώ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πήραν το εισιτήριο για τα πλέι οφ. Για τους νικητές ο Τόμας Ερτέλ ήταν εξαιρετικός έχοντας 14 πόντους και 10ασίστ!

Οι δηλώσεις του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Με εμφανή διάθεση να πάρει από νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων ξεκίνησε το παιχνίδι η Φενέρμπαχτσε, όμως η Λαμποράλ δεν έδειξε να αιφνιδιάζεται και κρατιόταν κοντά στο σκορ (7-8 στο 3'). Οι δύο ομάδες δεν είχαν βρει ρυθμό επιθετικά με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι απόλυτα ισορροπημένο (11-11 στο 6'). Στα εναπομείναντα λεπτά η Λαμποράλ προσπάθησε να τρέξει στον αιφνιδιασμό με την Φενέρμπαχτσε να βρίσκει πιο εύκολα χώρους για να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι (17-18 στο 8'). Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να έχουν ένα ισχνό προβάδισμα με 20-18 (στο 10').

Με διάθεση να τροφοδοτήσει τον Τιμπόρ Πλάις κοντά στο καλάθι ξεκίνησε τη δεύτερη περίοδο η Κούτσα, όμως οι τούρκοι είχαν προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο δίνοντας βοήθειες στο μαρκάρισμα του γερμανού σέντερ (22-21 στο 11'). Με τον Πλάις να κρατά απασχολημένη την άμυνα, οι Χάνγκα και Σαν Εμετέριο βρήκαν χώρους με αποτέλεσμα να τρέξουν ένα σερί 7-0 παίρνοντας για πρώτη φορά αέρα 8 πόντων (29-21 στο 13').Ο Μπο Μακάλεμπ το... πήρε προσωπικά και με τέσσερις προσωπικούς πόντους σε συνδυασμό με δύο εύστοχες βολές του Ζόριτς η Φενέρ απάντησε μειώνοντας σε 29-27 (στο 14'). Η ομάδα της Βιτόρια, όμως δεν ήταν έτοιμη να τα παρατήσει και με ένα επιμέρους 8-2 έκανε το σκορ 37-29 (στο 17'). Από τη στιγμή που η περιφέρεια της Λαμποράλ έδειξε ότι μπορεί να απειλήσει, αυτόματα δόθηκε από την Φενέρμπαχτσε χώρος στον Πλάις, ο οποίος το εκμεταλλεύτηκε και φτάνοντας τους 11 πόντους έκλεισε το ημίχρονο έχοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού στο σκορ (47-38 στο 20').

Με σαφή διάθεση να πιέσει πολύ στην άμυνα ξεκίνησε το παιχνίδι η Φενέρμπαχτσε, όμως ο Ερτέλ με πέντε προσωπικούς πόντους και δύο από τον Μαινόλντι στον αιφνιδιασμό οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα σερί 7-0 ξεφεύγοντας με 54-38 (στο 21') κάτι που ανάγκασε τον Ομπράντοβιτς να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Όσο οι φιλοξενούμενοι δεν έβρισκαν τρόπους να φτάσουν εύκολα στο αντίπαλο καλάθι τόσο η διαφορά ξέφευγε με τους Ισπανούς να φτάνουν για πρώτη φορά στο +21 (60-39 στο 23'). Το πνεύμα ήθελε, όμως το σώμα έδειχνε ανίκανο να ακολουθήσει για τους τούρκους που ό,τι κι αν έκαναν έβρισκαν μπροστά τους τον Χάμιλτον, τον Νοτσιόνι, τον Ερτέλ και τον Σαν Εμετέριο (77-52 στο 28'). Τελικά το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 78-54 (στο 30').

Η Λαμποράλ είχε βάλει ισχυρές βάσεις νίκης και δεν σκόπευε να... αυτοκτονήσει, ενώ στην αντίπερα όχθη η Φενέρμπαχτσε έδειχνε να έχει ξεμείνει από ψυχολογικές δυνάμεις βλέποντας πλέον το τρένο των πλέι οφ να χάνεται οριστικά. Με τις δύο ομάδες να έχουν πάρει απόφαση που θα καταλήξει η νίκη, οι παίκτες χαλάρωσαν έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 95-73.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ