EUROLEAGUE

Τα μηδενικά λένε ψέματα

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS EUROKINISSI SPORTS

Η Ζάλγκιρις είναι η ομάδα με τον χαμηλότερο προϋπολογισμό φέτος στην EuroLeague, κι εκείνη που διεκδικεί τον τίτλο της ευχάριστης έκπληξης -παλεύοντας με τον Ερυθρό Αστέρα. Να γιατί τα... μηδενικά δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Πριν ξεκινήσει η φετινή αγωνιστική περίοδος στην EuroLeague οι περισσότεροι κατέτασσαν τη Ζάλγκιρις κάπου μεταξύ της τελευταίας και της προτελευταίας θέσης. Δικαιολογημένα ενδεχομένως από τη στιγμή που δεν απέκτησε κάποιον καλό ξένο παίκτη, αλλά στράφηκε σε παίκτες που ουδέποτε δοκιμάστηκαν στο υψηλότερο επίπεδο, όπως ο Κέβιν Πάνγκος και ο Αουγκούστο Λίμα.

Στην πράξη όμως, το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που αναγράφεται στον προϋπολογισμό. Αξίζει περισσότερα μηδενικά από αυτά που αναφέρονται στον μισθό κάθε παίκτη, ή τουλάχιστον θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο μερίδιο σεβασμού. Αυτό το τελευταίο το απέκτησε με κόπο στη διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Όσο για το πρώτο; Πολλοί από τους παίκτες που αγωνίζονται φέτος στους "πράσινους" ενδεχομένως να δουν τον μισθό τους να αυξάνεται κατακόρυφα το καλοκαίρι.

Για να μπούμε στο ψητό, θα σας πούμε ότι ο πιο "πλούσιος" παίκτης της λιθουανικής ομάδας εισπράττει περί τις 550.000 ευρώ ετησίως. Πρόκειται για τον Παούλιους Γιανκούνας, τον πιο παλιό εκ των μαχητών που έχει στο παρκέ ο "Σάρας" . Ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ είναι ο πιο έμπειρος, αυτός που προσφέρει περισσότερο από κάθε άλλον εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, οπότε τα... οικονομικά credits είναι λογικό να του ανήκουν.

Όσο για τους υπόλοιπους; Το ταβάνι δεν ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ, ανεξαρτήτως βιογραφικού ή προϊστορίας στον χώρο. Για παράδειγμα, ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας είναι ο χειρότερα αμειβόμενος παίκτης της ομάδας, μαζί με τον Εντγκάρας Ουλανόβας (170.000 ευρώ), πίσω από τον Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις (210.000), ο οποίος επίσης έχει αφήσει πίσω τις εποχές που πληρωνόταν αδρά για αυτά που έκανε στο παρκέ.

Αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τη λίστα με τους μισθούς των παικτών της Ζάλγκιρις θα παρατηρήσει ότι υπάρχει ισορροπία. Με εξαίρεση τον "κάπτεν", οι υπόλοιποι βρίσκονται -πάνω κάτω- στα ίδια ποσά.

Αναλυτικά οι μισθοί των παικτών της Ζάλγκιρις:

Παίκτης Μισθός
Αουγκούστο Λίμα 250.000
Μπροκ Μότουμ 270.000
Αντάνας Καβαλιάουσκας 300.000
Παούλιους Γιανκούνας 550.000
Ρενάλντας Σεϊμπούτις 210.000
Αρτούρας Μιλάκνις 230.000
Κέβιν Πάνγκος 230.000
Εντγκάρας Ουλανόβας 170.000
Ρομπέρτας Γιαφτόκας 170.000
Λέο Βέστερμαν 200.000
Λούκας Λεκαβίτσιους 170.000

Αν προσθέσετε τα παραπάνω ποσά, θα σας βγάλει ένα ποσό που φτάνει τα 2.750.000 ευρώ. Κοινώς, περίπου όσα εισπράττουν μαζί ετησίως ο Βασίλης Σπανούλης κι ο Γιώργος Πρίντεζης. Οι δύο κορυφαίοι παίκτες του Ολυμπιακού, ο οποίος θα υποδεχθεί απόψε τη Ζάλγκιρις στο ΣΕΦ (10/2, 21:00). Επειδή όμως, όπως ξαναείπαμε, τα χρήματα παίζουν τον τελευταίο ρόλο στη φετινή διοργάνωση, οι "πράσινοι" δεν θα ησυχάσουν αν δεν εξαντλήσουν κάθε τους ελπίδα για το "διπλό" στο ΣΕΦ.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ