EUROLEAGUE

Σέντερ, αγνοούνται

Σέντερ, αγνοούνται

Η φροντ λάιν της Ζάλγκιρις ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης, εκεί όπου οι "κοντοί" έκαναν τη δουλειά των "ψηλών" στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Η Ζάλγκιρις έφτασε για μια ακόμη φορά κοντά σε ένα μεγάλο "διπλό", αλλά δεν τα κατάφερε. Ας όψεται ο Λούκα Ντόνσιτς που έβαλε back to back τρίποντα στο τελευταίο λεπτό του αγώνα στο BarclayCard Center για να χαρίσει τη νίκη στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η "Βασίλισσα" επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την απουσία του Σέρχιο Γιουλ, με τον 17χρονο γκαρντ πάντως να κάνει το βήμα μπροστά και να... γίνεται άντρας εν μια νυκτί .

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, από μέρους της, άγγιξε το "άριστα" στις δύο πλευρές του παρκέ. Ειδικά στην επίθεση, οι "πράσινοι" ήταν απολαυστικοί ως ένα σημείο, ολοκληρώνοντας εν τέλει το παιχνίδι με 17/34 δίποντα (50%), 13/28 τρίποντα (46.4%) και 18/20 βολές (90%). Μαζί ήταν ανταγωνιστικοί σε στατιστικές κατηγορίες που -στα χαρτιά- μειονεκτούν σε μεγάλο βαθμό, όπως τα ριμπάουντ (30 έναντι 36) και οι ασίστ (16 έναντι 20).

Το εντυπωσιακό στην περίπτωση των ριμπάουντ βέβαια είναι άλλο, κι αφορά στο γεγονός πως οι τρεις σέντερ που χρησιμοποίησε το βράδυ της Πέμπτης (8/12) ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ωσεί παρόντες. Οι Ρομπέρτας Γιαφτόκας (13'43''), Αουγκούστο Λίμα (8'14'') και Αντάνας Καβαλιάουσκας (7'14'') δεν κατάφεραν να δικαιώσουν τον προπονητή τους στο BarclayCard Center, με αποτέλεσμα να δούμε για αρκετή ώρα τον Παούλιους Γιανκούνας να κάνει υπερωρίες στο "5".

Ακόμη μεγαλύτερη απόδειξη της καθολικής υπεροχής της "Βασίλισσας" στο "βαμμένο" στη διάρκεια της παρουσίας τους στο παρκέ είναι το γεγονός πως οι τρεις μαζί είχαν μόλις 3 ριμπάουντ (όλα επιθετικά), τη στιγμή που η αντίστοιχη τριάδα των γηπεδούχων (Φελίπε Ρέγιες, Γκουστάβο Αγιόν και Οθέλο Χάντερ) είχε 15 ριμπάουντ. Παράλληλα προσέφεραν μόλις 6 πόντους με 3/4 δίποντα.

Αν εξετάσει μάλιστα κάποιος τη γενικότερη παρουσία των τριών σέντερ της Ζάλγκιρις, θα διαπιστώσει πως οι αριθμοί τους δεν είναι ιδιαίτερα κολακευτικοί:

- Ρομπέρτας Γιαφτόκας: 2.6 πόντοι και 1.8 ριμπάουντ σε 10'46''

- Αουγκούστο Λίμα: 3.8 πόντοι και 3.5 ριμπάουντ σε 12'44''

- Αντάνας Καβαλιάουσκας: 5.7 πόντοι και 3.1 ριμπάουντ σε 12'56''

Κάπως έτσι, είδαμε τους γκαρντ να κάνουν όλη τη δουλειά για τη Ζάλγκιρις. Ο Κέβιν Πάνγκος (19π.) έδωσε το σύνθημα της (αντ)επίθεσης στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τους Εντγκάρας Ουλανόβας (12π.) και Αρτούρας Μιλάκνις (11π.) να τον ακολουθούν. Φυσικά, ειδική μνεία πρέπει να γίνει για το δίδυμο των φόργουορντ της λιθουανικής ομάδας, αφού οι Μπροκ Μότουμ (17π.) και Παούλιους Γιανκούνας (13π.) είναι οι παίκτες που κάνουν τη διαφορά φέτος για τη Ζάλγκιρις.

Δεν αρκούν όμως για να φέρουν τους "πράσινους" πιο κοντά στην πρώτη οκτάδα, με το σύνολο του "Σάρας" να βρίσκεται σταθερά εκτός των θέσεων που οδηγούν στα playoffs, έχοντας τέσσερις νίκες σε έντεκα αγώνες.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ