EUROLEAGUE

Η κυβέρνηση θα δώσει στη Ζάλγκιρις το πριμ για την EuroLeague... του 1999

ΤΣΣΚΑ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE / ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: / EUROKINISSI)
ΤΣΣΚΑ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ / EUROLEAGUE / ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Ζάλγκιρις επέστρεψε σε Final Four μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, δίνοντας την ευκαιρία στη λιθουανική κυβέρνηση να... δώσει το πριμ που είχε τάξει το 1999!

Η επιστροφή της Ζάλγκιρις σε Final Four μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες δεν αποτελεί απλά... ιστορικό γεγονός. Εκτός των άλλων αποτελεί την αφορμή για αποκατάσταση της φερεγγυότητας της λιθουανικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στις υποσχέσεις της. Τη Δευτέρα (21/5) λίγο πριν όλοι μπουν στο αεροπλάνο της επιστροφής στο Κάουνας, ο Πρωθυπουργός της Λιθουανίας δήλωσε ότι θα δοθεί στη Ζάλγκιρις το πριμ που είχαν τάξει το 1999!

Τότε που οι "πράσινοι" πήραν το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη και τελευταία (μέχρι νεωτέρας...) φορά στην ιστορία τους. Η τότε κυβέρνηση είχε επισημάνει πως θα δώσει στη Ζάλγκιρις το ποσό των 579.000 ευρώ (περί τα 2.000.000 litas) ως επιβράβευση. Ποσό που ουδέποτε όμως μπήκε στα ταμεία του ιστορικού συλλόγου. " Απ όσο ξέρω, υπάρχει μια κυβερνητική δέσμευση που δεν έχει υλοποιηθεί από το 1999", θύμισε σε όλους ο Σαούλιους Σκβερνέλις για να προσθέσει πως " από την στιγμή που η τωρινή κυβέρνηση πληρώνει τις αποζημιώσεις και τα χρέη των προκατόχων της, θα πρέπει να κοιτάξουμε μια ακόμη δέσμευση που είχε δοθεί. Θα ψάξουμε τρόπους για να καταβληθεί όλο το ποσό".

Έστω και δύο δεκαετίες μετά λοιπόν, η Ζάλγκιρις θα εισπράξει ένα σημαντικό ποσό. Γιατί μπορεί οι 579.000 ευρώ να ακούγονται λίγες, στην πράξη όμως μιλάμε - με βάση το μπάτζετ της λιθουανικής ομάδας - για ένα πολύ καλό συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν.

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ