EUROLEAGUE

Βίβες: "Προτίμησα τη Βαλένθια από την Μπαρτσελόνα"

Βίβες: "Προτίμησα τη Βαλένθια από την Μπαρτσελόνα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γκιγέμ Βίβες μίλησε στη "Mundo Deportivo" για τη Βαλένθια, απαντώντας παράλληλα σε ερωτήσεις σχετικά με το ενδιαφέρον που είχε επιδείξει η Μπαρτσελόνα για να τον κάνει δικό της.

Με αφορμή την παρουσία του στο pre-training camp της Ισπανίας, απ όπου ο Σέρτζιο Σκαριόλο θα διαλέξει πέντε (ή έξι) παίκτες για το βασικό στάδιο προετοιμασία της εθνικής ομάδας της χώρας, ο Γκιγέμ Βίβες μίλησε στη " Mundo Deportivo " για όσα έγιναν αυτό και το περσινό καλοκαίρι με πρωταγωνιστή τον ίδιο, τη Βαλένθια και την Μπαρτσελόνα.

Ο 24χρονος πλεϊμέικερ, που πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του με τους "πορτοκαλί", ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον των "μπλαουγκράνα" και το παρασκήνιο της υπόθεσης, που τον έφερε να αποτελεί πρώτο θέμα για αρκετές ημέρες στον Τύπο της χώρας.

" Στο συμβόλαιό μου με τη Βαλένθια, υπήρχε μια περίοδος πέντε ημερών στην οποία μπορούσε κάποια ομάδα να κάνει κίνηση για να με αποκτήσει. Σε αυτό το διάστημα υπήρχαν προτάσεις, κι όντως η Μπαρτσελόνα ήταν μία από τις ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για μένα, εκτίμησα την κίνηση που έκανε. Αποφάσισα όμως να μείνω στην ομάδα", ήταν η πρώτη απάντηση που έδωσε σχετικά με το πως τον προσέγγισε φέτος η Μπαρτσελόνα, για να προσθέσει πως " όταν γίνεται μια πρόταση, την αναλύουμε και την αξιολογούμε. Είναι αλήθεια πως υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον, κι από άλλες ομάδες το ίδιο, αλλά τελικά θα μείνω στη Βαλένθια".

Όταν ρωτήθηκε για το πότε βρέθηκε πιο κοντά στην Μπαρτσελόνα, πέρσι ή φέτος, απάντησε: " Δεν ξέρω, είναι διαφορετικές καταστάσεις. Πέρσι πάλι έγινε πρόταση, την αξιολόγησα και στο τέλος αποφάσισα να συνεχίσω στη Βαλένθια, δικαιώθηκα αφού κατακτήσαμε το πρωτάθλημα".

Κι αφού απάντησε στα μεταγραφικά, στάθηκε σε όσα έχουν γίνει στη Βαλένθια τον τελευταίο χρόνο, αλλά κι αυτά που έρχονται: " Το μυαλό μου βρίσκεται μόνο στη Βαλένθια, ανυπομονώ να ξεκινήσει η νέα σεζόν. Είναι ένα εντυπωσιακό πρότζεκτ αυτό της ομάδας. Άλλαξε ο προπονητής, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική, οι περισσότεροι παίκτες συνεχίζουν από πέρσι, οπότε αυτό είναι εύκολο. Θα παίξουμε στην Turkish Airlines EuroLeague, όπου πιστεύω πως θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί. Πρέπει να παλέψουμε για να διατηρήσουμε τα κεκτημένα της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Η ομάδα έχει ακόμη κάποιες κινήσεις να κάνει για να ολοκληρωθεί το ρόστερ, αλλά είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες συνεχίζουν. Πιστεύω πως ένας από τους λόγους της επιτυχίας μας είναι το εξαιρετικό κλίμα που φτιάξαμε στα αποδυτήρια".

TAGS EUROLEAGUE ΒΑΛΕΝΘΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ