EUROLEAGUE

Βασιλειάδης: ''Ο κόουτς δεν θέλει μόνο τρίποντα!''

Βασιλειάδης: ''Ο κόουτς δεν θέλει μόνο τρίποντα!''

Ο Κώστας Βασιλειάδης ξεκαθάρισε ότι θέλει τελικούς με τη Μάλαγα, εξήγησε ότι επέστρεψε στην Ελλάδα για να ξεκινήσει από το μηδέν, μίλησε για την καλύτερη ομάδα της καριέρας του και αποκάλυψε το είδωλό του!

Το 2007 η Μάλαγα κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ισπανία ενώ έφτασε ως το Final Four της Αθήνας, με τον Κώστα Βασιλειάδη στις τάξεις της.

Ο 30χρονος διεθνής γκαρντ επέστρεψε φέτος στην Ανδαλουσία με σκοπό να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη παρουσία του στην Ουνικάχα! Το αποκάλυψε ο ίδιος, απαντώντας στις ερωτήσεις των αναγνωστών της Diario Sur. Εκεί εξήγησε τους λόγους που απέτυχε το περσινό πρότζεκτ της Εφές, θυμήθηκε το προηγούμενο πέρασμά του από τη Μάλαγα, εξήγησε τι ζητάει από αυτόν ο κόουτς Ζοάν Πλάθα και αποκάλυψε ότι είχε καλύτερη πρόταση από τη Ρωσία.

Κατ' αρχάς, ο Βασιλειάδης ρωτήθηκε για το αν η Ουνικάχα μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω στην Euroleague. ''Είναι δεδομένο ότι αυτή η ομάδα έχει πολύ ταλέντο. Διαθέτει καλύτερο σύνολο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κι όλοι μας δουλεύουμε σκληρά ώστε η Ουνικάχα να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής, σε όλες τις διοργανώσεις''.

Εν συνεχεία, σχολίασε τη σχέση του με τον προπονητή του, τον Ζοάν Πλάθα. 'Έχουμε καλή σχέση με τον κόουτς. Είναι ένας σοβαρός προπονητής και δουλεύει πολύ με όλα τα παιδιά. Μας ζητάει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να βοηθήσουμε τη Μάλαγα στην άμυνα και στην επίθεση. Σίγουρα δεν θέλει από μένα μόνο να σουτάρω τρίποντα! (γέλια)''

''Ναβάρο, ο καλύτερος αντίπαλος!''

Οι φίλοι της Μάλαγα ρώτησαν τον Βασιλειάδη για τον καλύτερο αντίπαλο που είχε ποτέ καθώς και τη γνώμη του για την αποτυχία της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. ' 'Νομίζω ότι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω αντιμετωπίσει! Ήμουν στην αποστολή της Ελλάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω τον αγώνα της Ισπανίας με τη Γαλλία. Αυτές οι ήττες είναι δυνατόν να συμβούν. Νομίζω ότι η Ισπανία έχει πολύ καλή ομάδα και μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα τα επόμενα χρόνια''.

Πως εξηγεί ο ίδιος την αποτυχία της Αναντολού Εφές την περσινή χρονιά, μολονότι οι Τούρκοι έκαναν ξανά τεράστιες επενδύσεις; ''Στην Τουρκία ήθελαν να κερδίσουν τα πάντα σε μια χρονιά. Δεν τα κατάφεραν κι άλλαξαν όλη την ομάδα. Έφεραν δέκα διαφορετικούς παίκτες και ξεκίνησαν από το μηδέν. Αυτό είναι πολύ δύσκολο, αν είσαι στις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης κάθε χρόνο''.

Βασιλειάδης: ''Ο κόουτς δεν θέλει μόνο τρίποντα!''

Μπορεί να γίνει σύγκριση σε σχέση με το προηγούμενο πέρασμά του από τη Μάλαγα; ''Μπορώ να κάνω καλύτερα πράγματα στο γήπεδο σε σχέση με το προηγούμενο πέρασμά μου από την Ουνικάχα. Σε αυτό βοηθάει ο κόουτς Πλάθα, ο οποίος ζητάει από μένα να κάνω περισσότερα πράγματα με την μπάλα''.

''Καλύτερη πρόταση από Ρωσία''

Ο Κώστας Βασιλειάδης πρόσθεσε πως δέχτηκε κρούση από ομάδα της Ρωσίας όμως προτίμησε την Ουνικάχα. Εν συνεχεία, εξήγησε τους λόγους. ''Είχα μια καλύτερη οικονομικά πρόταση από τη Ρωσία. Ήθελα να επιστρέψω στη Μάλαγα! Είδα ότι ήταν μια πολύ σοβαρή ομάδα την προηγούμενη σεζόν και ήθελα να βρίσκομαι εδώ, σε αυτό το πρότζεκτ. Είχα φίλους εδώ και μου είπαν πως ήλθε η ώρα να επιστρέψω και να κάνω το βήμα παραπάνω με την Ουνικάχα. Ελπίζω να βοηθήσω περισσότερο φέτος και, γιατί όχι, τα επόμενα χρόνια''.

Πως είναι η καθημερινότητά του στην Ανδαλουσία; ''Οι προπονήσεις διαρκούν δυο ώρες. Στη συνέχεια επιστρέφω στο σπίτι για να βοηθήσω τη γυναίκα μου με το παιδί και το φαγητό. Είναι ο τρόπος ζωής που μου αρέσει να κάνω''.

Στην προηγούμενη θητεία του στη Μάλαγα, η ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κι έφτασε στο Final Four της Euroleague. Πλέον, μπορεί να πετύχει κάτι ανάλογο; ''Ναι, γιατί όχι! Δεν πιστεύω ότι υπάρχει τεράστια διαφορά φέτος συγκριτικά με εκείνη την ομάδα. Με το σύνολο που διαθέτουμε και με καθημερινή δουλειά, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε σπουδαία πράγματα και να κερδίσουμε τις άλλες ομάδες!''.

''Στην Ελλάδα από το μηδέν''

Εν συνεχεία ο διεθνής γκαρντ αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο πρώτο πέρασμά του από την ομάδα ''Ήταν δύσκολο. Ήμουν πιο νέος, μακριά από το σπίτι για πρώτη φορά στη ζωή μου. Ήταν δύσκολο, ήθελα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να ξεκινήσω από το μηδέν''.

Ο Βασιλειάδης ρωτήθηκε για το αν η Μάλαγα της σεζόν 2006-07 ήταν η καλύτερη ομάδα που αγωνίστηκε ποτέ. Τι είχε να πει; ''Είμαι σίγουρος ότι εκείνη η ομάδα ήταν η καλύτερη ομάδα που έχω αγωνιστεί στην καριέρα μου. Ο Γκαρμπαχόσα είναι είδωλο για μένα!''.

Για ποιους λόγους μπορεί να αισιοδοξεί; ''Το έχω πει πολλές φορές ότι η Μάλαγα μπορεί να φτάσει σε έναν τελικό. Βλέπω την ομάδα κάθε μέρα, τον τρόπο που δουλεύει και μου αρέσει πολύ που όλοι έχουν όρεξη να δουλέψουν σκληρά, να δίνουν το 100% σε κάθε παιχνίδι. Αυτό είναι πολύ καλό και πιστεύω πως έχουμε το ταλέντο και την ποιότητα για να φτάσουμε στο μάξιμουμ''.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΛΑΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ