EUROLEAGUE

Ωριμάζει πριν την ώρα του

Ωριμάζει πριν την ώρα του

Ο Λούκα Μίτροβιτς δεν είναι μόνο... στο όνομα αρχηγός του Ερυθρού Αστέρα, αλλά και στην πράξη. Διαβάστε τι λέει για τη Βαλένθια, ματς που προηγείται της συνάντησης των Σέρβων με τον Ολυμπιακό.

Στα 21 του, είναι ο αρχηγός του Ερυθρού Αστέρα, όχι μόνο κατ' όνομα, αλλά και κατ' ουσίαν. Αρκεί να σας πούμε τι έχει κάνει ο Λούκα Μίτροβιτς στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της Αδριατικής λίγκας, κατά τις οποίες η παρέα του δεν είχε απώλεια. Σημειώνετε;

Σε 26.4'' συμμετοχής ανά αγώνα, είχε 14.8 πόντους, με 72% στα δίποντα, 58.8% στα τρίποντα και 72.7% στις βολές, ενώ κατεβάζει 4.2 αμυντικά ριμπ. ανά αγώνα, 1.6 επιθετικά, 2.2 ασίστ, 3 λάθη και 0.6 τάπες. Στη Euroleague η ιστορία είναι λίγο διαφορετική, καθώς σε δυο ματς (το ρεκόρ είναι 1-1) έχει 25.18'' κατά μ.ο. και 7π., 75% στα δίποντα, 66.7% στις βολές, 6.5 αμ. ριμπ., 2.5 επ. ριμπ., 3.5 ασίστ, 1 κλεψ. και 1.5 λάθη.

Μετά το ταξίδι στην Κλαϊπέδα, οι Σέρβοι ταξίδεψαν για το Ζάνταρ, όπου εμφανίστηκαν στο "Kresimir Cosic" την Κυριακή (26/10) και έκαναν το 5/5, με τον κάπτεν να μετρά 16π. (ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του), με 50% στα σουτ, 6 ριμπ., 3 λάθη και 1 τάπα, πριν πει ότι " δεν ήταν πολύ εύκολο να προετοιμαστούμε για αυτό το ματς. Περάσαμε πολλά τις τελευταίες ημέρες, χάσαμε από τη Νεπτούνας στην εκπνοή και κληθήκαμε να ξεχάσουμε αμέσως αυτό το ματς, για να επικεντρωθούμε στη Ζάνταρ. Ευτυχώς νικήσαμε, αν και αρχικά η επίθεση μας δεν ήταν ακριβώς αποτελεσματική. Κάναμε λάθη, αλλά όταν τα σταματήσαμε πήραμε και το προβάδισμα, δεδομένου ότι από την αρχή παίζαμε καλά στην άμυνα".

Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ επέστρεψε για λίγο στη Λιθουανία, για να διευκρινίσει ότι "ήταν δύσκολος ο τρόπος που χάσαμε από τη Νεπτούνας. Δεν είναι από τις καταστάσεις που ξεχνάς αμέσως. Ξέραμε ωστόσο, πως αν δεν το ξεπεράσουμε αμέσως, θα περνούσαμε δύσκολα στο Ζάνταρ, σε μια έδρα όπου παραδοσιακά... περνάμε δύσκολα. Αν σκεφτείτε την κατάσταση του μυαλού μας, θα δείτε πως αυτή ήταν μια μεγάλη νίκη".

Για την τρίτη αγωνιστική στη Euroleague, ο Ερυθρός Αστέρας θα υποδεχθεί στην Kombank Arena τη Βαλένθια, που βρίσκεται στο 0-2. Άρα "καίγεται" για τη νίκη, κάτι που γνωρίζουν καλά οι γηπεδούχοι, με τον Μίτροβιτς να καλεί τον κόσμο να... κάνει τα γνωστά του, όπως βοηθά την ομάδα να κάνει ένα ακόμα βήμα προς το ΤΟΡ16.

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ