EUROLEAGUE

Preview: Ερυθρός Αστέρας-Λοκομοτίβ Κουμπάν

Preview: Ερυθρός Αστέρας-Λοκομοτίβ Κουμπάν

Στην πρεμιέρα της φετινής Euroleague Ερυθρός Αστέρας και Λοκομοτίβ Κούμπαν θα τεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες (Πέμπτη, 20.00) σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Οι Κυπελλούχοι Σερβίας είναι έτοιμοι για την επιστροφή τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από πολλά χρόνια αν και θα είναι η πρώτη τους φορά στην Euroleague.

Οι φιναλίστ της περσινής Αδριατικής λίγκας θέλουν να αποδείξουν ότι έπειτα από μία μακρά περίοδο κρίσης επέστρεψαν δυναμικά στον χάρτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Σε αυτήν τους την προσπάθεια είναι δεδομένο ότι θα έχουν στο πλευρό τους τον κόσμο, ο οποίος μόνο απαρατήρητος δεν μπορεί να περάσει με την ατμόσφαιρα που δημιουργεί.

Στην αντίπερα όχθη η Λοκομοτίβ έρχεται κι αυτή για πρώτη φορά στην Euroleague έχοντας κατακτήσει πέρσι το τρόπαιο στο Eurocup. Οι Ρώσοι με τον Εβγένι Πασούτιν σε ρόλο καθοδηγητή έχουν στελεχώσει ένα αξιόλογο ρόστερ προκειμένου να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί και το ταξίδι τους θα ξεκινήσει από την “καυτή” Kombank Arena.

Ερυθρός Αστέρας

Ντέγιαν Ράντονιτς: "Η Λοκομοτίβ έχει δείξει μεγάλες φιλοδοξίες τα τελευταία χρόνια με στόχο να κερδίσει μία θέση στην Euroleague. Έχουν επενδύσει στην ομάδα τους και στις υποδομές και πλέον μπορούν να ανταγωνιστούν την ΤΣΣΚΑ στο ρωσικό πρωτάθλημα. Διαθέτουν έμπειρους αθλητές, οι οποίοι έπαιξαν εκπληκτικά την περσινή σεζόν στο Eurocup. Σαν ομάδα γνωρίζει πώς να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει σε σημαντικά παιχνίδια κάτι που φάνηκε και στο ξεκίνημα της VTB.

Περιμένουμε να γίνει ένα πραγματικό μπασκετικό θέαμα την Πέμπτη. Το Kombank Arena αναμένεται να είναι γεμάτο από τους οπαδούς μας κι ελπίζουμε ότι θα μας δώσουν τη δύναμη για να φτάσουμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας και να κερδίσουμε. Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους αλλά και άπειρους αθλητές οπότε θα δούμε πως θα αντιδράσουν μέσα στο παιχνίδι".

Γιάκα Μπλάζιτς: "Ανυπομονούμε για αυτό το παιχνίδι. Το παιχνίδι απέναντι στην Λοκομοτίβ, η οποία είναι μια εξαιρετική ομάδα, αναμένεται να είναι μία σκληρή μονομαχία. Όλοι οι παίκτες είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι. Έχω παίξει στην Euroleague δύο σεζόν και γνωρίζω ότι αυτό που την κάνει διαφορετική ως διοργάνωση είναι ότι πρέπει να παίζεις εξαιρετική άμυνα. Οι ομάδες στο γκρουπ μας είναι πραγματικά καλές, όμως έχουμε τον χρόνο για να προετοιμαστούμε. Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να παίξουμε καλή άμυνα και να είμαστε χαλαροί στην επίθεση".

  • Οι Αλεξάνταρ Τσβέτκοβιτς, Λούκα Μίτροβιτς, Μπράνκο Λάζιτς, Μάρκο Σιμόνοβιτς, Τσάρλς Τζένκινς (από την πλευρά του Ερυθρού Αστέρα), Μαξίμ Γκριγκορίεφ, Ντέρικ Μπράουν, Βάλερι Λικχοντέι και Σεργκέι Μπίκοφ (από την πλευρά της Λοκομοτίβ) θα κάνουν το ντεμπούτο τους στην Euroleague.
  • Ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς υπήρξε συμπαίκτης με τον γκαρντ της Λοκομοτίβ, Σεργκέι Μπίκοφ, την σεζόν 2010-11 στην ΤΣΣΚΑ.
  • Ο τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα, Ντέγιαν Ράντονιτς, θα κάνει το ντεμπούτο του ως προπονητής στην Euroleague.
  • Αμφότερες οι ομάδες είναι πρωτοεμφανιζόμενες στην Euroleague. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 2006-07 όταν τέθηκαν αντιμέτωπες η Ντιναμό Μόσχας με την Κολωνία.
  • Για τον Μάντα Καλνιέτις αυτό θα είναι το πρώτο του παιχνίδι στην Euroleague χωρίς να φορά την φανέλα της Ζαλγκίρις, την φανέλα της οποία φόραγε επτά συνεχόμενα χρόνια από το 2005 έως το 2012
TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ