EUROLEAGUE

Κάλινιτς: "Οι καλύτεροι οπαδοί"

Κάλινιτς: "Οι καλύτεροι οπαδοί"

Ο -πρωτάρης στην Euroleague- Νίκολα Κάλινιτς κατέγραψε στο blog της Euroleague τις σκέψεις του για την παρθενική του παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, με τα χρώματα του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Νίκολα Κάλινιτς είναι πρωτάρης στην Euroleague , μετά τη μεταγραφή του στον Ερυθρό Αστέρα το φετινό καλοκαίρι. Λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου, ο Κάλινιτς έγινε βασικός στην Εθνική Σερβίας και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, πραγματοποιώντας μερικά αξιομνημόνευτα καρφώματα στη διάρκεια της διοργάνωσης.

Ο Κάλινιτς, 22 ετών, κουβαλάει τη σημαία σε μία αθλητική οικογένεια, που περιλαμβάνει επαγγελματίες στο πινγκ πονγκ, το βόλεϊ και το γουότερ πόλο.

" Χαίρετε σε όλους,

αυτή θα είναι η πρώτη μου χρονιά στην Euroleague και αυτό το πρώτο μου blog. Είμαι βέβαιος πως όλοι είναι ενθουσιασμένοι όσο εγώ για την έναρξη της νέας χρονιάς, αυτή την εβδομάδα. Είναι η πιο σημαντική διοργάνωση στην Ευρώπη.

Δουλεύεις όλη σου τη ζωή για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος γιατί όλο αυτό θα συμβεί στο Βελιγράδι, με τον Ερυθρό Αστέρα. Αυτό θα κάνει τη συγκεκριμένη εμπειρία λίγο πιο ξεχωριστή, επειδή γνωρίζω καλά τους φιλάθλους και την ατμόσφαιρα εδώ.

Είναι δεδομένο πως η Kombank Arena θα είναι γεμάτη για το παιχνίδι με τη Γαλατάσαραϊ αυτή την Πέμπτη. Φίλε, αυτό σημαίνει πως είκοσι χιλιάδες κόσμου θα βρίσκονται στις εξέδρες. Πραγματικά ανυπομονώ για το παιχνίδι.

Αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά έχω είχα ήδη την ευκαιρία να αισθανθώ, σε ένα βαθμό, τι σημαίνει να αγωνίζεται γι αυτόν τον σύλλογο, επειδή προετοιμαζόμουν γι αυτή την εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσπάθησα να βρω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από τους συμπαίκτες μου στην Εθνική ομάδα, που έπαιξαν εκεί στο παρελθόν. Και μπορώ απλά να αισθανθώ, από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ομάδα, πόσο μεγάλος σύλλογος είναι και πόσοι άνθρωποι ακολουθούν τον Ερυθρό Αστέρα.

Στους δρόμους και σχεδόν όπου πας, σε αναγνωρίζουν ως παίκτη του Ερυθρού Αστέρα. Αυτός ο σύλλογος σημαίνει πολλά για τον κόσμο, και το να είσαι μέλος του είναι τιμή. Παράλληλα, όμως, είναι μεγάλη ευθύνη.

Φέτος, ο Ερυθρός Αστέρας είναι λίγο πιο νεανικός σε σχέση με πέρσι, και υποθέτω πως δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση και υποχρέωση για νίκη. Αλλά ξεκινήσαμε την περιπέτειά μας στην Αδριατική Λίγκα με τρεις μεγάλες νίκες, και φυσικά, οι προσδοκίες μεγάλωσαν.

Επομένως, θα ήταν ιδανικό να ξεκινήσουμε την Euroleague με νίκη και να συνεχίσουμε το σερί μας. Αυτό θα έκανε εξαιρετικό το ξεκίνημά μας στη σεζόν. Η Γαλατάσαραϊ, παρόλ' αυτά, πρόσθεσε πολλούς παίκτες στο ρόστερ της, είναι μια ομάδα που έπαιξε στα πλέι οφ της Euroleague πέρσι.

Όλοι γνωρίζουμε την πρόοδό τους στην Euroleague, και ότι επενδύουν αρκετά στο μπάσκετ. Επομένως, δεν θα μας χαρακτήριζα ως αουτσάιντερ, αλλά υποθέτω πως η Γαλατάσαραϊ θα θεωρηθεί ως το φαβορί λόγω των αγώνων που έχουν στα πόδια τους οι παίκτες της στη Euroleague.

Παρόλ' αυτά, δεν θα παραδοθούμε. Ο προπονητής μας μας λέει διαρκώς πως πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, να μπούμε στο παιχνίδι με 100% υψηλό κίνητρο και συγκέντρωση, να κάνουμε στο παρκέ όσα έχουμε πει πριν τον αγώνα.

Και μετά, με τη βοήθεια από την ατμόσφαιρα και με τον καλύτερο κόσμο στον κόσμο, θα δούμε τι θα γίνει. Ελπίζω, πως όλη η εμπειρία της Γαλατάσαραϊ δεν θα είναι τόσο αισθητή στην Kombank Arena, και θα δούμε ποιος θα πάρει τη νίκη.

Οι φίλαθλοί μας είναι σπουδαίοι, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι ο τέταρτος όμιλος είναι γεμάτος με ομάδες που δημιουργούν εξαιρετική ατμόσφαιρα στην έδρα τους. Επομένως, ότι κάθε εκτός έδρας νίκη θα έχει ξεχωριστή σημασία. Όλοι γνωρίζουν τον Ολυμπιακό, τη Βαλένθια, τη Γαλατάσαραϊ και τη Λαμποράλ Κούτσα, και επειδή της ποιότητας αυτών, όλοι δείχνουν να αψηφούν την ποιότητα της Νεπτούνας.

Εκεί θα παίξουμε το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι στη δεύτερη αγωνιστική, και κανείς δεν πρέπει να την υποτιμά. Έπαιξα κόντρα στη Νεπτούνας στο Eurocup πέρσι, όταν ήμουν στη Ραντίτσκι. Και αυτή τη σεζόν, η Νεπτούνας θα κάνει το ντεμπούτο της στην Euroleague απέναντι σε εμάς. Πέρσι, ήταν ένα μεγάλο ταξίδι μέχρις εκεί, ταξιδέψαμε στη Ρίγα και μετά με λεωφορείο πήγαμε στην Κλαϊπέντα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, η ατμόσφαιρα στο γήπεδό τους ήταν πραγματικά πολύ καλή. Πιστεύω ότι η Λιθουανία και η Σερβία μοιάζουν αρκετά όσον αφορά τη μπασκετική ατμόσφαιρα, την αγάπη του κόσμου για το παιχνίδι, τις προσδοκίες τους απέναντι στις ομάδες τους και φυσικά κάθε παίκτη στην ομάδα τους. Με τη Ραντίτσκι, κερδίσαμε, κάνοντας ένα τρελό παιχνίδι εκεί, και ελπίζω πως θα μπορέσουμε να κάνουμε το ίδιο φέτος με τον Ερυθρό Αστέρα.

Ήδη είπα πως είμαι πρωτάρης στην Ευρωλίγκα και ελπίζω πως θα μπορέσω να παρουσιάσω τον εαυτό μου στο παρκέ σ' εσάς, στο εγγύς μέλλον. Γι αυτούς που δεν το γνωρίζουν, όπως στον κόσμοι αρέσει να βλέπει καρφώματα, μου αρέσει να κάνω εγώ αυτά τα καρφώματα.

Πρέπει να παραδεχθώ, πως ελπίζω φέτος στην Euroleague θα μπορέσω να μπω στο Top 10 της Euroleague. Φυσικά θα σήμαινε πολλά, αν ο Ερυθρός Αστέρας κέρδιζε αυτά τα παιχνίδια. Αυτό είναι μακράν ό,τι πιο σημαντικό. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, θα ήταν ωραίο να μπω στο Top 10.

Αυτά τα βίντεο είναι ίσως αυτά που παρακολουθούνται πιο πολύ στο διαδίκτυο, και ελπίζω να δω εμένα ή τους συμπαίκτες μου σε αυτά. Ο Ερυθρός Αστέρας έχει νεανική, γρήγορη και αθλητική ομάδα φέτος, και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που έρχεται ο κόσμος να μας δει στους αγώνες, είτε στο Βελιγράδι είτε σε κάποια άλλη πόλη της Ευρώπης, όπου θα παίξουμε. Υπάρχουν πολλά για να δείτε...".

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ