EUROLEAGUE

Το tweet του Λάσο και... η Ρεάλ του 2016

Το tweet του Λάσο και... η Ρεάλ του 2016

Ο Πάμπλο Λάσο κράτησε το 1000ο tweet του για μια ειδική ημέρα: αυτή που η Ρεάλ επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης! Δείτε τι έγραψε και διαβάστε πώς θα εμφανιστεί η "βασίλισσα" τη σεζόν 2015-16. Ο Ρέγιες έχει υπογράψει ήδη διετή επέκταση.

"Δεν υπήρχε μια ομάδα, ένας οργανισμός, άλλοι φίλαθλοι ή άλλη κερκίδα που να το άξιζε αυτό περισσότερο" έγραψε ο Πάμπλο Λάσο, στο Twitter, στο υπ αριθμόν 1001 "τιτίβισμα" του. Είχε ενημερώσει πως κρατά το 1000ο, για μια ιδιαίτερη στιγμή και το... εκτέλεσε, το βράδυ που η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης -έπειτα από 20 χρόνια. Με αυτά και με αυτά, γίνεται αντιληπτό πως ο Βάσκος κόουτς δύσκολα θα φύγει από τον πάγκο της "βασίλισσας". Αφήστε που έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο. Οπότε πάμε παρακάτω: στους παίκτες που θα είναι στο ίδιο ρόστερ και την αγωνιστική περίοδο 2015-16.

Κατ' αρχάς, ουδεμία απόφαση θα προκύψει πριν την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου. Βλέπετε, το τελευταίο ματς της ACB έχει προγραμματιστεί για τις 28/6. Από εκείνη την ημέρα, οι διοικούντες τη Ρεάλ θα 'χουν στη διάθεση τους δέκα ημέρες να δουν τι θα κάνουν με τους παίκτες που 'χουν option. Ποιοι είναι αυτοί; Ο Γιόνας Ματσιούλις, ο KC Ρίβερς, ο Σαλάχ Μεζρί, ο Φακούντο Καπάτσο και ο Γιάννης Μπουρούσης. Όλοι έχουν το +1 στα συμβόλαια τους, με τους Μαδριλένους να 'χουν το δικαίωμα ανανέωσης. Πράγμα που σημαίνει πως αν δεν τους ειδοποιήσουν πως φεύγουν, οι συνεργασίες ανανεώνονται αυτόματα. Ποιος εξ αυτών θα μείνει; Ο Καμπάτσο, γιατί είναι πολύ καλός φίλος του Νοτσιόνι και ό,τι πρέπει για τρίτος γκαρντ -οικονομικός, δεν μιλά, δεν λαλά. Δύσκολα θα διατηρηθεί ο Μεζρί (πληροφορίες τον θέλουν να 'χει δεχθεί -ας πούμε- ενόχληση από το ΝΒΑ), ενώ ακόμα δεν υπάρχει απόφαση για τον Ρίβερς ή τον Ματσιούλις. Για τον Μπουρούση επίσης, δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Αν φύγει ο Μεζρί, το πιθανότερο είναι πως οι Μαδριλένοι θα κρατήσουν τον διεθνή σέντερ. Αν ωστόσο, εκείνος θέλει κάποιον μεγαλύτερο ρόλο, τότε θα πρέπει να αναζητήσει την επόμενη στέγη του.

Κάτοικοι Μαδρίτης θα συνεχίσουν να είναι οι Ροντρίγκεθ, Γιουλ (εκτός και αν αποφασίσει να κάνει το άλμα για το ΝΒΑ), Φερνάντεθ, Κάρολ, Νοτσιόνι, Ρέγιες (πρόσφατα υπέγραψε διετή επέκταση) και Αγιόν. Και τώρα μπορούμε να πάμε στην επόμενη λίστα: αυτή με τους παίκτες που ανήκουν στη Ρεάλ, αλλά δεν έπαιξαν φέτος στην πρώτη ομάδα. Εν αρχή, ην ο Λούκα Ντόντιτς, ο MVP της εφηβικής ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα του Adidas Next Generation Tournament, που διεξήχθη στο περιθώριο του Final Four . Ο 16χρονος είναι στη λίστα με τα καλύτερα της νέας γενιάς, ενώ φέτος έγινε ο νεαρότερος σε ηλικία παίκτης της Ρεάλ που πάτησε το πόδι του στη Liga Endesa. Οι πληροφορίες τον θέλουν να μετακομίζει στην ανδρική ομάδα. Οι Τζόναθαν Μπαρέιρο και ο Σάντι Γιούστα, επίσης πρωταγωνιστές της εφηβικής ομάδας, το πιθανότερο είναι πως θα μείνουν... έφηβοι για άλλη μια σεζόν. Ο Ντάνι Ντίεθ, ο οποίος δόθηκε φέτος δανεικός στην Gipuzkoa, δεν "δένεται" με κάποιο συμβόλαιο με τη Ρεάλ -από το καλοκαίρι και μετά-, ενώ ο Ουίλι Χερνανγκομέζ, ο οποίος έπαιξε ως δανεικός στη Σεβίλλη, φέρεται να επιστρέφει στη Μαδρίτη.

Με αυτά και με αυτά, ο αριθμός με τις προσθήκες της Ρεάλ θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις για τον Ματσιούλις και τον Ρίβερς. Όπως και να 'χει, δεν αναμένεται να γίνουν περισσότερες από τρεις κινήσεις. Οπότε... μπορείτε να πείτε πως οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι ήδη έτοιμοι για την επόμενη πρόκληση.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ