EUROLEAGUE

Λάσο: Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση

Λάσο: Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση
INTIME SPORTS

Διαβάστε το αφιέρωμα της Euroleague στον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο ο οποίος έπαιξε μπάσκετ για 19 χρόνια στο παρελθόν, πριν ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του

Ο Πάμπλο Λάσο βρίσκεται αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του... Να γίνει αυτός που θα οδηγήσει την Ρεάλ στην κατάκτηση της πρώτης Ευρωλίγκας αυτό τον αιώνα.

Πέρσι, η ομάδα του ηττήθηκε στον τελικό από τον Ολυμπιακό, φέτος επιστρέφει σε ένα ακόμα Final-4.

"Δεν είναι εύκολο κάθε μέρα πετυχημένοι παίκτες να γίνονται πρωτοκλασάτοι προπονητές, αλλά ο Πάμπλο Λάσο έκανε αυτή την εξέλιξη να μοιάζει εύκολη. Όπως όταν ήταν ένας πόιντ γκαρντ που έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ο Λάσο έχει μεγάλη ευχέρεια στο να αξιοποιεί όλους τους παίκτες από την ομάδα του κάτι που είναι μία από τις μεγαλύτερες ικανότητές του", αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Εuroleague και συνεχίζει:

"Ο Λάσο έχει τόσο ξεκάθαρα ορίσει τους ρόλους μέσα στην ομάδα του που κατά τη διάρκεια της σεζόν έχει ξεκινήσει με την ίδια πεντάδα, ενώ έχει δώσει στη δεύτερη πεντάδα αρκετές αρμοδιότητες. Η επιτυχία του είναι προφανής καθώς παρά το γεγονός ότι η ομάδα του έσπασε το ρεκόρ πόντων αυτή τη σεζόν, ήταν μία από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες της διοργάνωσης.

Ο Λάσο φαινόταν να προορίζεται από νωρίς για τη θέση του χεντ κόουτς, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του, Πέπε Λάσο, που ήταν πρώτος προπονητής στην Ισπανία τις δεκαετίες του 1970 και του 1980. Ξεκίνησε την καριέρα του ως παίκτης το 1984 με την Σάσκι Μπασκόνια-τώρα Λαμποράλ Κούτσα- όπου κι έμεινε για 11 σεζόν. Βοήθησε την ομάδα να πάρει το Κόπα ντελ Ρέι του 1995 και στους τελικούς του Κυπέλλου Σαπόρτα το 1994 και το 1995. Όταν μετακόμισε στη Μαδρίτη, έφτασε στο Final-4 του 1996 και κέρδισε το Κύπελλο Σαπόρτα του 1997. Τελείωσε τη 19χρονη καριέρα του στην ισπανική λίγκα, όντας πρώτος στις ασίστ (2.896) και στα κλεψίματα (1.219) τα οποία κρατάει μέχρι σήμερα.

Ξεκίνησε να προπονεί απο την Γ' εθνική Ισπανίας, αλλά πολύ σύντομα έφτασε στη Βαλένθια. Ακολούθησαν οι Καντάμπρια και Χιπούσκοα, ενώ το καλοκαίρι του 2011 κλήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο ντεμπούτο του εκεί, έφτασε στην κατάκτηση του Κόπα ντελ Ρέι από το 1993 και πολύ σύντομα αυτός και οι παίκτες του διεκδίκησαν κάθε τίτλο. Πέρσι στο φάιναλ φοφ του Λονδίνου, έφτασαν μέχρι τον τελικό της Euroleague μετά από 18 χρόνια, ενώ κατέκτησαν το ισπανικό πρωτάθλημα. Άλλο ένα κόπα ντελ Ρέι κατέκτησε κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, θέτοντας τις βάσεις για την επόμενη μεγάλη φιλοδοξία: να πάρει την πρώτη Ευρωλίγκα, αυτό τον αιώνα και την 9η συνολικά".

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ